Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell a MI esküvőnkből...

Miért kell a MI esküvőnkből ekkora ügyet csinálni? Mit csináljak, mondjak le az "álomesküvőről" a rokonok miatt?

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel jövő nyáron tartjuk az esküvőnket, viszont a mi elképzeléseink mások, mint ami a szüleim szerint jó lenne. Ők meghívnák anyukám keresztszüleinek a gyerekeit is, unokástól, mindenestől. Meg az én másodunokatestvéreimet, akikkel pl. még életemben nem beszéltem. Szóval tele lenne olyan rokonnal, baráttal az esküvőnk, akiket még nem láttam soha, vagy olyan régen, hogy nem emlékszem rájuk... Meg ugye emiatt több lenne az idős rokon is, ezért akarják, hogy itt tartsuk, vidéken, ahol születtünk, felnőttünk. Mert hogy én hogy gondolom, hogy majd X és Y a 70 és 80 évével felutazik nekem Budapestre a melegben nyáron és legyek már eszemnél...

Én már kinéztem egy helyszínt, ami igaz, hogy elég drága, de csodálatos, magát a ceremóniát is tarthatnánk ott. Viszont Budán van, de mi nem is gondoltunk ilyen hatalmas, 150 fős lagzira. Itthonról csak a szüleinket, nagyszüleinket, nagynéniket/nagybácsikat hívnánk, amúgy már a régi gimis barátok, barátnők is mind Budapesten élnek, tehát a vendégek, meghívottak nagyobb részének nem kéne utaznia.

Anyának mutattam, mik lehetnének a menübe, leszólta mindet, hogy hát ezeket kiejteni sem tudja, meg biztos nincs olyan finom, mint egy jó pörkölt. Mondtam, hogy nem akarunk vidéki esküvőt, ahol mulatós szól, erre meg az volt a válasza, hogy pedig ő már elújságolta a hírt mindenkinek és higyjem el, hogy a flancolás nélkül is jól érzi majd magát mindenki.

2018. aug. 2. 22:38
1 2 3
 1/29 Armstrong01 ***** válasza:
98%
Közöld vele nem az ő esküvője majd ti eldöntitek, hogy mi hogy lesz nehogy már ti alkalmazkodjatok ahhoz amit mondanak. Amennyit a ti tárcátok enged azt úgy flancoljátok el ahogy akarjátok, akinek nem tetszik annak annyit kell mondani:Hát sajnálom ez van.
2018. aug. 2. 22:42
 2/29 anonim ***** válasza:
96%

Oh, ezt a legkönnyebb. Követelőzni.

Hagyd rájuk, és tartsatok olyan esküvőt, amilyet Ti szeretnétek.

2018. aug. 2. 22:44
 3/29 anonim ***** válasza:
96%

A te esküvőd, a szüleidnek nincs beleszólása, megsértődik? Megsértődik. Nem kell vele törődni, házasodjon újra aztán tartsa meg ő olyanra amilyenre elképzelte.

Hülye lennék olyanokat odahívni akiket még világéletemben nem láttam, és nem érdekelne ha rokonok.

Elújságolt? Hadd újságolja, majd pofára esik és ennyi.

Engem pont, hogy nem érdekelne. Az én napom lesz? Igen, ő is fog valamit csinálni? Nem, csak vendég lesz. Akkor meg?

Állj talpra, és mondd meg neki, hogy ez a te nagy napod lesz, és olyan lesz amilyenre te álmodtad, nehogy az legyen, hogy a végén a 120 éves esküvői ruhát is rád adja, amiben a nagymamit temették..

Nincs jobb egy jó pörköltnél? Dehogy nem!

Már bocsánat, hogy ezt mondom, de anyukád egy vérbeli begyöpesedett falusi gondolkodás módú, akinek csak az számít, hogy ő mit akar..

2018. aug. 2. 22:46
 4/29 anonim ***** válasza:
94%
Ez most a ti esküvőtök, vagy az anyukád esküvōje lesz? Én az anyuka helyében már annak is örülnék, hogy megéltem a lányom esküvőjét és nem ütném mindenbe bele az orromat.
2018. aug. 2. 22:46
 5/29 anonim ***** válasza:
93%

#3 vagyok, még annyival egészíteném ki, hogy biztos, hogy nem hagynám, hogy vad idegen rokonok az egész pereputtyut idehozzák a nyakamra, aztán még én is etessem őket..

Csak azokat hívd el, akiket tényleg elszeretnél, és ismered őket!

Nem kell 150 fős lagzi, hidd el, egy kisebb, ahol majdnem mindenki ismeri egymást sokkal jobb mint egy nagy, ahol senki sem ismeri egymást, ott még a jó hangulatot sem tudod összehozni..

2018. aug. 2. 22:49
 6/29 anonim ***** válasza:
96%
Senkit se hivnék meg közölném h meg volt két tanuval csokolom,aztán Anyuka szervezzen magának sajátot.. Én meg szervezném magamnak titokban,és ugy ahogy nekem jo,aki eljon eljön a többi le van.. Nekem is ilyen jo irigy mindenbe belepofázos anyám volt,stb,apám párja közelebb áll hozzám,anyámmal nulla a kapcsolatom már szerencsére, ennél csunyábbak miatt..
2018. aug. 2. 22:53
 7/29 anonim ***** válasza:
93%

Húgom amikor férjhez ment hasonló beszólásokat kapott az anyósától. Nagyából azokat amiket anyud mondott neked. Húgomék is Pesten akartak egy jó nevű étteremben. Ők hamar leállították az anyósékat, és a szüleimet is. Közölték, hogy az esküvőjük teljes anyagi részét ők állják. Se az anyósék sem a mi szüleink 1 forintot nem adtak, és nem is fogadták volna el ha adtak volna. Mivel ők állták a teljes esküvőköltséget, így olyan esküvő lett amit ők akartak. Szüleim beletörődtek, anyósék nem. Anyósék csak a ceremónián vettek részt, étterembe nem jöttek el. Húgomat és a férjét nem érdekelte. Szerintem nagyon helyesen tették!

Én jövő májusban megyek férjhez. Mi csakis 2 tanús esküvőt tervezünk. Így nincs vita.

2018. aug. 2. 22:56
 8/29 anonim ***** válasza:
91%

Mi is eljátszottuk ezt, igaz mi Tihanyban esküdtünk, komoly csatározással értük csak el szülők nagyszülők tanúk. Páromnak van egy keresztfia ők voltak még ott, meg a tanúk. Ennyi!

Nem etettem olyanokat akikkal soha sem beszéltem vagy épp nem kedvelt rokonok. Volt belőle sértődés de rendesen.

Megkaptuk, hogy ha nincs pénz esküvőre akkor minek akarunk együtt lenni stb.

Menüben nálunk volt pörkölt férjem imádja a marha pörit, nagyszülők is :)

2018. aug. 2. 22:58
 9/29 anonim ***** válasza:
92%

Én kész tények elé állítanám. Ilyen lesz, és kész! Ezeket hívom meg, és kész...

Ha nem tetszik, nem muszáj eljönni...

Persze ezt csak akkor, ha ti fizetitek.

2018. aug. 2. 23:00
 10/29 anonim ***** válasza:
90%

Na pont így tartottam 40 fős pesti esküvőt. Csak szülők, nagyszülők, az én unokatestvérem és a családja (nagynénik, nagybácsik sem lettek meghívva, nem napi a kapcsolatunk) és a legközelebbi barátaink, kollégáink. Mindenki nagyon jól érezte magát, anyóson kívül, aki megsértődött, mert nem hívtuk meg az egyik barátnőjét, akit egyébként mindketten nagyon utálunk.

Nekünk az volt a lényeg, hogy olyanok legyenek ott, akikkel tartjuk is a kapcsolatot.

Nem csinálnám másképp, tökéletes volt. A távoli rokonok meg elfogadták.

Persze mi fizettük az egészet, a szülők egy forintot se adtak bele. Ha ők fizették volna, befogom a szám és tűrök.

2018. aug. 2. 23:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!