Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám elmondani...

Hogyan tudnám elmondani nekik, ha tudom, hogy ki fognak rajta akadni?

Figyelt kérdés
24/F vagyok és összejöttem egy sráccal, de a szüleim még azt sem tudják, hogy meleg vagyok, de tudom, hogy nem reagálnának túl jól. Nemrég költöztem el és emiatt döntöttem úgy, hogy elmondanám nekik. Barátom sokszor volt nálunk és úgy mutattam be, mintha csak szimplán az egyik haverom lenne, de szerintem sejtik, hogy ennél többről van szó, mert egyszer anyám mondta, hogy ahhoz képest, hogy csak egy szimpla haverom, nagyon sokat találkozom vele.
ma 18:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Tökmindegy, a tálalás nem fog rajta változtatni.
ma 19:21
 2/11 anonim ***** válasza:
11%

Értem, hogy egy nehéz helyzetben vagy, és fontos számodra, hogyan mondhatod el a szüleidnek, hogy meleg vagy. A legfontosabb, hogy magabiztos legyél, és legyél őszinte magadhoz, amikor elmondod nekik. Itt van néhány lépés, amit segíthet végiggondolni:

Válassz megfelelő időpontot: Olyan pillanatot válassz, amikor mindenki nyugodt és figyelmes, így lehetőség van egy komoly beszélgetésre.

Nyitottság és őszinteség: Lehet, hogy nehéz, de próbálj meg őszintén beszélni az érzéseidről. Mondhatod például, hogy már egy ideje tudod, hogy ez egy fontos téma, és szeretnéd, ha tudnák, hogy ki vagy valójában.

Ne kényszerítsd rájuk a választ: Az első reakciók nem mindig tükrözik majd, hogy hogyan érzik magukat a hírrel. Lehet, hogy szükségük lesz időre, hogy feldolgozzák.

Türelem és megértés: Ha aggódsz a reakciójuk miatt, próbálj türelmes lenni. Az emberek különböző módon dolgozzák fel az ilyen típusú híreket, és egy-egy megértő beszélgetés segíthet a változásban.

Ha érzed, hogy fontos a szüleid megértése, a legjobb, ha elmondod nekik, miközben tisztelettel kezeled a helyzetet. Ne feledd, hogy a végső cél, hogy megismerjenek téged, és ne azt, hogy hogyan illesz be egy hagyományos elvárásba.

A ChatGPT hibázhat. Fontold meg a fontos információk ellenőrzését.

ma 19:39
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
" be kell vallanom valamit, bár úgy érzem lehet sejtitek is..A Dezső nem csak a haverom, x ideje egy pár vagyunk. Meleg vagyok."
ma 19:49
 4/11 anonim ***** válasza:
27%

Kérdezd meg őket, hogy mit gondolnak a barátodról! Ekkor még csak barátként említsd, még ne áruld el róla se, hogy meleg, és magadról se!

Ha szidják, rosszakat mondanak róla, vagy zavarba jönnek a kérdéstől, az azt jelenti, hogy nem tartják őt jó embernek (homoszexualitástól függetlenül). Ekkor csak állj fel, menj haza és felejtsd el a szüleidet!

Ha dicsérik, jó embernek tartják, és nincs kifogásuk ellene barátként, akkor mondd nekik ezt: "Örülök, hogy ennyire elfogadjátok a páromat". Ha ebből botrány lesz, menj haza és felejtsd el a szüleidet! Ha nem lesz botrány, és úgy látszik, hogy képesek feldolgozni az információt, akkor viszont minden marad a régiben, ugyanúgy látogathatod őket a pároddal, csak már nem kell titkolózni.

ma 19:56
 5/11 anonim ***** válasza:
15%

4, miért ne mondhatnák el őszintén a véleményüket egy haverról? Ezt nem értem...

Kérdező, külön laksz, nem fogják tudni megkeseríteni az életed, elmondod és kész. Max megszakítjátok a kapcsolatot. Ha van valakid, és komoly, oké, ha elmondod. De ha nem volna senkid, otthon laknál, akkor nem biztatnálak. Ugyan el tudom fogadni, de azért azt én sem tudom hogy viselném, ha a saját fiam a saját házamba csinálná...

ma 20:12
 6/11 anonim ***** válasza:
7%
Inkább azon gondolkodj el, hogy miért érzel kényszert az elmondásra. Leválóban vagy a szüleidről, saját életed kialakítására törekszel. Még a szüleidnek sem vagy köteles (sem érzelmi, sem erkölcsi tekintetben) beszámolni életed intim szférájáról. Úgy gondolom, hogy ez a belső "kényszer" még a gyerekkori én maradványa, amikor (szinte) mindent elmondunk a szüleinknek.
ma 20:18
 7/11 anonim ***** válasza:
43%
Fölösleges a coming out. A szexualitás egy privát magán dolog, senki másra nem tartozik.
ma 20:35
 8/11 anonim ***** válasza:
5. Barátról nyilván elmondhatják a véleményüket, de akit már eleve barátként sem fogadnak el,azt párként még kevésbé. Ebben az esetben tehát felesleges többet mondani, bevallani a kapcsolatot, stb. Inkább el kell felejteni őket, mint reménytelen esetet.
ma 20:43
 9/11 anonim válasza:
Ők a szüleid és szeretnek téged. A legfontosabb egy szülő számára, hogy boldognak lássa a gyermekét. Ha te így vagy boldog, akkor az a legfontosabb. Csak mondd el őszintén és meglátod nem lesz semmi baj, és óriási kő esik le a szívedről.
ma 21:03
 10/11 anonim ***** válasza:

#7 és #6

A homoszexualitásnak elég megtévesztö a neve. Nem csak arról van szó, hogy az ember kikhez vonzódik szexuálisan hanem arról is, hogy kit szeret.

Bár az, hogy mit csináltok konkrétan a hálószobában az senki másra nem tartozik, azért egy családon belül(feltéve, hogy jól müködik), nem kéne titlkolni a párodat.

Az, hogy "leválsz" a szüleidröl az nem azt jelenti, hogy a nagy horderejü dolgokról nem kéne tudniuk.

Mindenképpen el kell mondania. Még ha az elején rosszul is fogadják, elöbb utóbb megbékélnek vele.

ma 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!