Miért kell a MI esküvőnkből ekkora ügyet csinálni? Mit csináljak, mondjak le az "álomesküvőről" a rokonok miatt?
A vőlegényemmel jövő nyáron tartjuk az esküvőnket, viszont a mi elképzeléseink mások, mint ami a szüleim szerint jó lenne. Ők meghívnák anyukám keresztszüleinek a gyerekeit is, unokástól, mindenestől. Meg az én másodunokatestvéreimet, akikkel pl. még életemben nem beszéltem. Szóval tele lenne olyan rokonnal, baráttal az esküvőnk, akiket még nem láttam soha, vagy olyan régen, hogy nem emlékszem rájuk... Meg ugye emiatt több lenne az idős rokon is, ezért akarják, hogy itt tartsuk, vidéken, ahol születtünk, felnőttünk. Mert hogy én hogy gondolom, hogy majd X és Y a 70 és 80 évével felutazik nekem Budapestre a melegben nyáron és legyek már eszemnél...
Én már kinéztem egy helyszínt, ami igaz, hogy elég drága, de csodálatos, magát a ceremóniát is tarthatnánk ott. Viszont Budán van, de mi nem is gondoltunk ilyen hatalmas, 150 fős lagzira. Itthonról csak a szüleinket, nagyszüleinket, nagynéniket/nagybácsikat hívnánk, amúgy már a régi gimis barátok, barátnők is mind Budapesten élnek, tehát a vendégek, meghívottak nagyobb részének nem kéne utaznia.
Anyának mutattam, mik lehetnének a menübe, leszólta mindet, hogy hát ezeket kiejteni sem tudja, meg biztos nincs olyan finom, mint egy jó pörkölt. Mondtam, hogy nem akarunk vidéki esküvőt, ahol mulatós szól, erre meg az volt a válasza, hogy pedig ő már elújságolta a hírt mindenkinek és higyjem el, hogy a flancolás nélkül is jól érzi majd magát mindenki.
Mi családunk is hasonló cipőben jár, mi el fogadtuk azt amit a nővéremék szeretnének hogy Budapesten legyen az esküvő olyan ételek amit ők választanak stb..
De a sógorom szüleivel harc van, mert ők mindenkit meg akarnak hívni, máshol akarják tartani az esküvőt egy faluba, szóval semmi sem tetszik nekik, nem tudom hogy így mi lesz?
De a sógor családja borzasztó, mi lesz így később?
Én el mentem a sógor családjához utaztam 200 km ,nem tudták hogy megyek, meg is lepődtek és le ültem velük beszélgetni a lényeget sokszor ki hangsúlyoztam VÁLTOZNAK AZ IDŐK,valamilyen szinten meg is értették de azért még kisebb gondok vannak, annyira rendes sógor öccse hogy még a legénybúcsúra sem hívott meg,de hát ők ilyenek, el kell fogadni.
Most úgy tűnik hogy csend van a csatatéren, és lehet hogy lesz esküvői úgy ahogy el tervezték a nővéremék, annyit tudok mondani hogy mond el azt a szüleidnek hogy változnak az idők és támogassanak ne ellened ha nem melletted legyenek, bár lehet hogy hülyeséget írtam?
Elmondanám a szüleimnek, hogy nem lesz esküvő (színleg!), mert inkább élnénk "balkézről", mintsem elfogadnánk ezt az elképzelést.
Kíváncsi lennék, erre anyuka mit lép? Ha erre is csak a "mit szól a falu, ez így szokás" a válasz, komolyan elgondolkoznék, hogy szeret-e engem?
A helyedben egyáltalán nem kezdtem volna a véleményét kérni, hanem egyszerüen közölni, hogyhol és mikor lesz az esküvö.
A meghívottak száma, kiléte, az étrend meg a ti dolgotok.
Én egyetlen emberrel beszéltem meg az esküvőnk részleteit: a vőlegényemmel. Mindenki más irányába tényközléssel éltem, és ha segítségre volt szükségem (pl. hogy ki hozza el a virágostól a csokromat) kértem. Senki nem szólt bele, hogy mekkorát és milyen stílusút tartunk, mert aki megpróbálta, azt gyorsan leállítottam. Így összesen 30 alatti volt a létszám, mindnekit beleértve.
Anyukád egy kicsit túlpörgi a szerepét, lehet, hogy az ő korában így volt szokás, de manapság már nem a háztól megy el a lány még tojáshéjjal a fenekén, hanem rég külön él, független ember, mire megházasodik, saját költségen. Két független, dolgozó ember köti össze az életét, röhej, hogy anyuka pattog (igazi falusi tyúk módjára), meg fűnek-fának terjeszti mindnek megkérdezése nélkül a maga verzióját...Tudod, kit érdekelne, hogy kinek mit mondott, majd visszavonja, vagy bánom is én, hogy rendezi le, saját magának köszöheti a kellemetlenségeket. Egyébként most húzd meg a határokat, mert ha már az esküvő előtt ilyen, képzeld el, mit fog produkálni minden egyéb helyzetben. Hiányzik az neked, hogy valaki mindnet jobban tudjon és intézkedjek kéretlenül a gyerek, a lakás/ház stb. MINDEN kérdésében?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!