Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek energiavámpír lenne?

Szerintetek energiavámpír lenne?

Figyelt kérdés
Amikor hazamegyek látogatóba és anya megölel mindig olyan érzésem van mintha elgyengülnék, és amikor jön értem a párom mindig azt látja rajtam nap végén hogy "szarul" nézek ki és fáradt vagyok, de nagyon szeretem a szüleim és nagyon erős a kapcsolatunk anyával, nem merném meg bántani, mert nagyon jó gyermekkorom volt és nem tudom miért van ez. Köszönöm
jan. 5. 07:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%
Feltétlenül. Azért jó nagy butaság is kell hozzá, hogy ilyent gondolj. Semmiféle vámpírok sem léteznek.
jan. 5. 08:06
 2/20 anonim ***** válasza:
14%
A bizonyítékok alapján egyértelműen.
jan. 5. 08:08
 3/20 anonim ***** válasza:
32%
nem mondok semmit.
jan. 5. 08:17
 4/20 anonim ***** válasza:
73%

Itt a kulcsmondat: nem merném meg bántani, és a "merném" szócskán van a hangsúly.

Ha nem feltöltődve, hanem erőtlenül mész haza, akkor nem vagy anyáddal felnőtt-felnőtt kapcsolatban, hanem anya-gyerek kapcsolatban vagy. Ugrálsz neki - a megfelelési kényszer miatt -, mert "nem mernéd megbántani". Ez szív le, nem az anyád energiavámpírsága.

jan. 5. 08:28
 5/20 anonim ***** válasza:
94%
Olyan nincsen, hogy megöleled és érzed, ahogy leszívja az energiád, ez nem így működik. Az simán lehet, hogy egész hétvégén olyan témák mennek, úgy kell viselkedned, ami végtelenül elfáraszt, és ez persze látszik rajtad a végén.
jan. 5. 09:11
 6/20 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem neked inkább pszichés problémáid vannak. Keress fel egy pszichológust.
jan. 5. 09:33
 7/20 anonim ***** válasza:
73%
Ez egy nagyon jó pszichodráma téma lenne. Érdemes lenne önfejlődésed érdekében egy csoportba jelentkezni.
jan. 5. 09:40
 8/20 anonim ***** válasza:
89%

A kérdésed értelmezhetetlen. Mi az, hogy ölelés után "elgyengülsz"? Nem bírod felemelni a súlyzót, vagy mit akar ez jelenteni és mi köze az öleléshez?

Mivel bántanád meg anyukádat, amit nem mersz megmondani neki?

Mit jelent szerinted az a szó, hogy energiavámpír? Kiveszi a fizikai erődet, megcsúnyít?

De valószínűleg tényleg rádtelepedik az anyád, csak nem nem fizikailag. Nem tudsz felnőni.

jan. 5. 10:02
 9/20 anonim ***** válasza:
58%

Valamiért lelkileg lenyom, elfáraszt.

Én anyósnál érzem ezt. Kerülöm is.

jan. 5. 11:04
 10/20 anonim ***** válasza:
85%

Én biztos vagyok benne, hogy nem jó a kapcsolatotok. Sőt, a pároddal sem. Egyedül vagy, nem tudod elmondani az érzéseidet úgy, hogy értő figyelemmel forduljon valaki feléd. Csak rádhagyják, megszakértik, érvénytelenítenek, letudnak a "máshol is ez van" mondatokkal.

Sajnos a szülőknek nagy a pszichológiai méretük, nem "illik" rosszat mondani rájuk, mert júj mi lesz akkor.

jan. 5. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!