Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, Apám egy energiavá...

Mit tegyek, Apám egy energiavámpír?

Figyelt kérdés

Fizikailag(hajamnál fogva húzott, vagy karomnál fogva rángatott) gyerekkorban bántott kb mikor 11-14éves lehettem, néha lekileg is, épp amikor valamiért le tudott b..szni. Idővel aztán ahogy nagyobb lettem ritkábban lettek ezek a bántások, de a következményeit a mai napig a magamon viselem. Amúgy is visszahúzódó tipus vagyok, de ő erősített erre. lelkileg nagyon sokszor megbántott, és hála neki gátlásos személy lettem.

Rengeteg tervem volt az évek alatt pl edzeni kezdek fekvőtámasz stb, de mikor otthon volt sose volt kedvem hozzá, hogy folytassam, vagy elkezdjem ezeket a dolgokat

nyelvtanulással is így voltam. A puszta jelenlétével képes, motiválatlanná tenni akármit is csinálnék. Persze mondaná, hogy jó oké, ez egy jó dolog, meg nem is piszkál már, de a gyerekkori sérelmek mélyen bennem vannak.

Most meg ha elkezdenék edzeni vagy bármi amitől siekresebb lennék, akkor visszalépek, mert tudom hogy milyen szánalmas, jelentéktelen alak valójában, és nem akarom hogy én legyek a "fordított energiavámpír" azzal hogy erősebb vagyok, izmosabb, vagy nőket viszek haza.

Tanácsok?

2016. jún. 2. 19:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Rossz stratégia az, ha inkább azt választod, hogy egy szinten maradsz az apáddal, aki rosszul bánt veled.
2016. jún. 2. 19:52
 2/11 anonim ***** válasza:
39%

Ez csak hiszti meg kifogás, hogy igazából semmit se kelljen csinálnod.

Ez csak a te sarad, senki másé.

2016. jún. 2. 19:53
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyél sportszeletet
2016. jún. 2. 19:59
 4/11 A kérdező kommentje:
hiszti meg kifogás,miről beszélsz ember? tudod te miről beszélsz? átélted ezeket a dolgokat, érzéseket, 9éven keresztül? 22éves vagyok és a mai napig bennem van ez az érzés, és tudom hogy ő az oka, mostmár tudom! Látom már hogy mennyire gyenge, hogy csak a gyengébbiket tudta mindig is bántani, és élősködni rajta, de hogyha én sikeres leszek, ezzel féltékenységet szülök a szemében, meg rájön arra hogy egy szánalmas alak, igen emaitt pedig lelkiismeret furdalásom van, szerintem ez egyfajta stockholm szindróma, nemtudom. De mással is előfordult már ez? Nagyon furcsa érzés, és nemtudom hovatenni, mit kezdjek vele már évek óta. Attól félek én leszek az ő energiavámpíra hogyha sikeresebb leszek, mint ő az életben, ennyire meg nemakarom megbántani.
2016. jún. 2. 20:08
 5/11 anonim ***** válasza:
70%

Lényeg a lényeg, te azért nem vagy és nem is leszel sikeres, mert valamikor régen valaki más valamit csinált.

És mindenért Ő a hibás.

Hahaha, röhög a vakbelem.

Szánalom a köbön.

2016. jún. 2. 20:14
 6/11 anonim ***** válasza:
26%

Negatív ember. Pozitív élettapasztalat kell neki. Ezt nem kapta meg, ezért lett energiavámpír. Ha túl sok rossz élménye van, akkor lesz ilyen. Egyszerűen derűt kell hozni a házba. Olvasni kell sok jó történetet, jó példákkal kellene előállni. Vicceket olvasni, ami megnevettet. Pozitívan kellene megtanulni gondolkodni.

Pozitív élményeket kell gyűjteni, amiről ő talán nem is tud.

Viccesen ezt tenném:

Egyél fokhagymát, lehelj rá, meg tarts a fejéhez egy keresztet és szórd le szentelt vízzel és mondd meg neki, hogy távozz tőlem sátán. Ha otthagy benneteket, akkor tényleg vámpír volt.

2016. jún. 2. 20:23
 7/11 anonim ***** válasza:
95%
Mindenkinek eljön az életében a pillanat, amikor abbahagyja a szülei hibáztatását az elcseszett élete miatt, és kezd magával valamit. Az a múlt, de a jelenben kell élni. Ha a múltban és a hibákban élsz, akkor sosem fogsz előbbre jutni.
2016. jún. 2. 20:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én megértelek, velem is ez volt. Azzal a különbséggel, hogy velem ezeket nem a vérszerinti apám csinálta, hanem a nevelő... Az anyámat is teljesen megváltoztatta, ellenem fordította az évek alatt. Csupa olyan dologgal szekált ami amúgy logikátlan, s sokszor ellent mondott magának is, csak hogy bántson... Örűltem volna, ha lett volna ott egy 4.-ik személy is aki látta volna kivűről az eseményeket. Biztosan nekem adott volna igazat. De amikor már feladtam az elveimet és beletörődve a dolgokba, elfogadva hogy úgy is mindeben igazat adok neki ezentúl, akkor sem hagyta abba és képes volt szószerint a semmiért kötözködni.

Azóta elköltöztem tőlük egy kicsi albérletbe, s egyetem mellett dolgozom halálra magam egy raktárban éhbérért, de mégis sokkal boldogabb vagyok. Egyszerűen 10 éve először nyugodt vagyok.

20/f

2016. jún. 2. 21:05
 9/11 anonim ***** válasza:
ez akkor is csak kifogás,engem az apukám különböző módszerekkel kínzott(főleg lelki zsarolás)dobott hozzám tárgyakat, kergetett fejszével és persze a fába is belekötött ha kell. Ám akárhányszor valamit csinálni akartam és ez nem tetszett neki csak azért is folytattam sőt ha valami ijesztő csak arra gondolok, hogy nem akarok olyan lenni mint apa veszek egy nagy levegőt és belevágok. Ez a rizsa hogy sajnálod őt hát megértem de akkor is szánalmas.
2016. jún. 3. 10:52
 10/11 anonim ***** válasza:
egy csomó problémám van és tudom, hogy apám a felelős érte,de nem hagyom hogy ez megállítson mert akkor tükörbe se tudnék nézni. Ne csak azt szajkózd"apuci tehet róla" hanem igenis ha hisztizik akkor is vágj bele abba amit szeretnél.
2016. jún. 3. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!