Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, Apám egy energiavá...

Mit tegyek, Apám egy energiavámpír?

Figyelt kérdés

Fizikailag(hajamnál fogva húzott, vagy karomnál fogva rángatott) gyerekkorban bántott kb mikor 11-14éves lehettem, néha lekileg is, épp amikor valamiért le tudott b..szni. Idővel aztán ahogy nagyobb lettem ritkábban lettek ezek a bántások, de a következményeit a mai napig a magamon viselem. Amúgy is visszahúzódó tipus vagyok, de ő erősített erre. lelkileg nagyon sokszor megbántott, és hála neki gátlásos személy lettem.

Rengeteg tervem volt az évek alatt pl edzeni kezdek fekvőtámasz stb, de mikor otthon volt sose volt kedvem hozzá, hogy folytassam, vagy elkezdjem ezeket a dolgokat

nyelvtanulással is így voltam. A puszta jelenlétével képes, motiválatlanná tenni akármit is csinálnék. Persze mondaná, hogy jó oké, ez egy jó dolog, meg nem is piszkál már, de a gyerekkori sérelmek mélyen bennem vannak.

Most meg ha elkezdenék edzeni vagy bármi amitől siekresebb lennék, akkor visszalépek, mert tudom hogy milyen szánalmas, jelentéktelen alak valójában, és nem akarom hogy én legyek a "fordított energiavámpír" azzal hogy erősebb vagyok, izmosabb, vagy nőket viszek haza.

Tanácsok?

2016. jún. 2. 19:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ha apukád "energiavámpírnak" tekinted, miért nem az ezotéria kategóriába írsz? Ott használnak ilyen homályos áltudámonyos kifejezéseket. Nem lenne egyszerűbb a nevén nevezni a dolgokat? Pl. erősen bennem élnek a gyerekkori traumáim.

Nézd, a legtöbb felnőtt ember szerintem átélt a szülő részéről -jogos vagy jogtalan- fizikai és lelki sértést egyaránt, amire a mai napig kristálytisztán emlékszik. Mindannyiunknak vannak fájó emlékeink.

Nem kérdezted meg esetleg apukád, hogy neki milyen volt a szüleivel a kapcsolata? Lehet, hogy keserű vígasz, de előfordulhat, hogy vele sem kesztyűs kézzel bántak.

A te jelenlegi problémád nem apukád jelenlétével, hanem az időközben benned felnőtt keserűséggel van. Ezen a keserűségeden lovagolsz nap mint nap, és észre sem veszed, hogy sokkal jobban ártasz vele magadnak, mint ahogy apukád tette korábban.

Felnőtt fiú vagy már, ne ezoterikus mesék olvasgatásával fecséreld az időd, hanem vigyél egy kis ingert az életedbe. Ha még nincs munkahelyed, érdemes elgondolkodni rajta. Nemcsak az ingerdúsabb környezet miatt, hanem megnyílik a lehetőség az elköltözésre is, ami a tapasztalatok szerint sokat szokott javítani a szülő-gyerek kapcsolaton.

2016. jún. 3. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!