Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám szerintem "energiavámpír...

Anyám szerintem "energiavámpír", mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nos ez egy hosszú évek óta tartó probléma, de már kezd nagyon sok lenni és nemtudom mit lehetne kezdeni vele...

Anya egyedül neveli a kistesómat, apámmal elváltak. Van még egy tesóm, aki most költözött messzire és én is 40kmre lakom tőle a párommal.

Ha felhív, vagy találkozunk, be nem áll a szája, állandóan panaszkodik, rólam kb semmit nem kérdez, de nem is ez a fontos, hanem, hogy tényleg teljes depresszióba esem egy ilyen beszélgetés után, pedig amúgy úgy gondolom, hogy szép az élet és szeretek élni. Problémák vannak, de azok mindenkinél előfordulnak, nem is szoktam sokat rágódni rajtuk, mert a megoldásra törekszem.

Ő viszont csak panaszkodik, múltbeli sérelmeket hoz fel újra és újra, szapulja nekem a nagyobbik tesómat, panaszkodik apámról, a munkájáról, az életéről egyszerűen mindenről. Arról, hogy én is milyen keveset keresem és hogy milyen jó a barátnőjének, mert az ő gyerekei napi többször felhívják az anyjukat, stb stb...

Hogy miért nincs még unokája, hogy neki biztos nem is lesz már...

Itt persze nem áll meg, rólam és persze mindenkiről panaszkodik MINDENKINEK, a szomszédjának, a barátnőjének, akik támogatják abban, hogy szar gyerek/ek vagyunk...

Én tényleg nagyon szeretem, de ennyi negatívitást nagyon nehéz elviselni már és ezért tény, hogy nem hívom olyan sűrűn, mert ez már nagyon sok nekem... Főleg mikor a család többi tagját osztja nekem... Pedig már többször megkértem arra, hogy ezeket ne nekem mondja, mert nem fogok pártot foglalni a többi családtagommal szemben... De nem érti meg.

Megoldásokat keresek, mert tényleg segíteni szeretnék neki, de nem a saját rovásomra.

Pszichológushoz jár, de állítólag az is csak helyesel neki és sajnálja, amiért ilyen nehéz élete van.

2022. szept. 23. 07:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
49%

Érdekes. Rád van ez ilyen hatással, te érzed ezeket, amiket leírtál, és neki kéne változni? Elárulom, ő nem fog. Neked kell változni.

És lehet változni.

2022. szept. 23. 07:34
 2/20 anonim ***** válasza:
34%
Mondjuk néha segíts neki.
2022. szept. 23. 07:36
 3/20 A kérdező kommentje:
Akkor kérlek segíts és mondd meg, hogy mit tegyek! Én azt szeretném, ha boldog lenne, de magamat se akarom tönkre tenni.
2022. szept. 23. 07:37
 4/20 anonim ***** válasza:
40%
Én neked helyeslek, és nem adok tanácsot, mert nem ismerlek. Talán te is hallgasd csak meg édesanyádat és mondd neki, hogy sajnálod, amiért ő ezeket érzi. Kapcsolódj, anélkül lehurrognád. Nem kell neki tanács, az érzései feldolgozni majd csak ő tudja. Ahogy te is a tiédeket.
 5/20 anonim ***** válasza:
47%
*tieidet
 6/20 A kérdező kommentje:
Múltkor is felajánlottam, hogy segítek neki vmiben de nem lett belőle semmi, utólag meg panaszkodott, hogy nem jó szívvel ajánlottam fel és ezért nem szólt végül!
2022. szept. 23. 07:39
 7/20 anonim ***** válasza:
51%

Nincs recept pontokba szedve. Aki ide ír, azt értse meg, hogy nem ismerünk titeket, az életeteket.

Könnyebb ide irni, várni a megoldást. Mert azzal nincs munka neked. Magadon kell dolgozni. Remek egyéni és csoportos foglalkozások vannak rá.

2022. szept. 23. 07:40
 8/20 anonim ***** válasza:
32%
Senmit ne csinálj anyukáddal. Egyszerűen hallgasd meg, kérdezd meg miért érzi így magát. Ha hárít, támad, akkor kérdezd meg miért? Ha benned megy fel a pumpa emiatt, akkor magadtól kérdezd, miért így reagálsz. Miért fél mindenki normálisan kommunikálni?
2022. szept. 23. 07:42
 9/20 anonim ***** válasza:
20%
Ja, és igen, itt szokott jönni, hogy vele nem lehet normálisan. Ez a te ítéleted, te degradálod le azzal, hogy rámondod, hogy ő képtelen erre. Ez a gond itt. Hogy a magyar társadalom 90%-anak pszichológusra, segítőre, egyetlen darab empatikus emberre van szüksége. Neked is, nekem is, anyukádnak is. És ez lottóötös most sajnos.
2022. szept. 23. 07:45
 10/20 anonim ***** válasza:
76%
Ignorálással segíthetsz rajta. Saját magának szerezte ezt az életet, amiben él, nem a te problémád, és nem a te hibád, az meg hogy rád pakolja a saját szennyét, ezt nem kell engedned! Aki szerint normális, hogy rápakoljuk akárkire, főleg gyerekünkre a saját szarunkat, az menjen terápiára, vagy akárhová...
2022. szept. 23. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!