Miert akarja a csaladom hogy dolgozzok?
Apamrol van szo, meg anyamrol, nincs vegzettsegem 26-vagyok jelenleg minden erofeszitesem azon van hpgy vegezzek az egyetemen, iden vettek fel, nagy nehezen.
De jol tanulok,viszont apamnak az nem eleg.
Erettswgivel regebben probaltam munkakat keresni, semmi nem jott ossze, gyarba meg vissza nem megyek,ami van ott az embertelen .
Epp ezert tanulok,hogy legyn egy szakvegzettsegem 2 even belul.
Viszont napi 10 orat tanulok,mert nem halaszthatok,igy is elkestem.
Apam meg veszekszik velem allandoan hpgy dolgozzak,keressek penzt,nem erti meg hpgy ugysem fogok talalni, meg az egyetem lekot. Oke 26 vagyok, de nem erzem magam annyinak ,mivel 5 es fel evet begubozva eltem a kis szobamban. Nem csajaoztam, nem baratkoztam,nem haverkodtam,nem ismerkedtem.
''Orvosin pl 28 evesen vegeznek.''
Ezt nagyon rosszul tudod. 24 évesen végeznek.
A barátnőm pl.az orvosi mellett teljes állásban dolgozik egy kórházban ápolóként 2 műszakban. Eltartja magát, albérletet fizet, és még a barátaira is jut ideje, és nem csúszott 1 félévet sem. Ezek után azt akarod bemesélni, hogy egy kb. OKJ-vel egyenértékű iskola miatt nem tudsz dolgozni :D
Mert hiába főiskola hirdette meg, attól még nem főiskolai végzettséged lesz, egyetemi meg főleg nem...
Ja és újraérettségizni nem 30e/tantárgy. Az csak az emelt szintű. És még az orvosira is csak 2 emelt érettségi kell... de a 6 láblógatós év alatt évente 1 tantárgyból újraérettségizhettél volna, hogy vmi hasznosat is csinálj. Gondolom évente kb. 20e Ft-ot valahonnan csak össze tudtál volna szedni.
Csak a kifogásokat sorolod, teljesen életképtelen vagy. A szüleidnek igazuk van. Egyébként meg ha nem tetszik a 400 Ft-os órabér, el lehet menni külföldre egy idöre. Mindig hirdetnek betanított munkát szállással, nyelvtudás nélkül (mert gondolom arra se volt időd a 6 év alatt) Egyébként a maradék 2 évben mit csináltál? Mert az emberek általában 18 évesen érettségiznek. Szóval az 8 éve volt...
Elég masszív kamuzásnak tűnik a kérdé, de még ha igaz is...
"26 vagyok, de nem erzem magam annyinak ,mivel 5 es fel evet begubozva eltem a kis szobamban"
Farkadat verted 5 éven át, ez nem kifogás semmire.
"2018at irunk,papir nelkul sehova sem vesznek fel senkit ,meg takaritonak sem."
Ez a tipikus lusta ember mentsvára. Aki akar, az dolgozik.
"rendor majdnem megbuntetett mert nem volt papirom hozza"
Mi az, hogy "rendőr majdnem megbüntetett"? Dögöljek meg ha értem, mi köze egy rendőrnek ehhez.
"Jogilag megtehetik,de erkolcsileg nem."
Vicces ezt leírnia egy olyan embernek, aki évek óta élősködő módjára él a szülein.
"napi 10 orat tanulok,mert nem halaszthatok"
Sok évig jártam (sajnos) egyetemre, de dögöljek meg ha láttam olyan embert aki valójában 10+ órákat tanult a hét minden egyes napján minden hónapban egész évben. Pedig neves egyetemen, nehéz szakon voltam.
"Konyhai mosogato. Szep Karrier"
Vicces karrierről beszélnie egy olyan embernek, aki 26 évesen már most 2+ év farok verésről álmodozik és lesz közel 30 éves mire egyáltalán tapasztalata lesz.
"Oneletrajzba meg lehet hazudni.kutyat nem erdekli.ugyse oneletrajz alapjan vesznek fel dolgozokat sajnos."
Ez szép és jó, csak két kérdés merül fel. Ha önéletrajzba bármit be lehet hazudni, akkor eddig miért nem tetted meg. Másrészt hiába hazudsz be bármit ha első nap kibukik, hogy lóf..szhoz sem értesz.
19 evesen erettsegiztem, vagyis 20 ha azt vesszuk. 3 evig jartam pincernek de azt abbahagytam, szakmat nem adtak akkor 5 eves kepzes volt. 2012-ben erettsegiztem le, utana egy evet itthon voltam hogy osszeszedjem magam lelkileg 1-evet.
Hegeszto akartam lenni mert az keresett szakma ezert jelentkeztem 2013 augusztusaban szuleim kisertek el, siemenes duális erettsegi utani hegeszto 2 eves ingyenes nappali kepzesere. Felvettek. Augusztus vegen telefonaltak hogy, eppen megvaltozott 2013-ban az okj szakkepzettseg rendszere es a korabbi 22 -rol 21 eves korra csokkentettek az elso ingyenes szakma megszerzeset ,tehat abban az evben lehet kezdeni tanulni amennyiben a 20 eves kort toltjuk be a korabbi 22 helyett. Nem mehettem hegesztonek tanulni. Okj esti kepzesben nem indult, csak gazdasagi informatikus azt felev utan otthagytam.2014-ben dologoztam egy par honapot gyarban, 2014 oszen sem mehettem nappalira okjra. 2015 ben sem. 2016 ban igen de akkor mar 24 voltam, jartam 1 evet villanyszerelonek nappalin tetszett aztan kozoltek hogy a torveny miatt atraknak estire,na oda nem akartam menni. Ezert 2017-ben megint itthon voltam.
Most meg egyetemre jarok,ez volt az eddigi eletem.
",mivel 5 es fel evet begubozva eltem a kis szobamban. Nem csajaoztam, nem baratkoztam,nem haverkodtam,nem ismerkedtem." Ez ismerős, sajnos itt sokan a lustaságnak tudják be ezt.
Nekem volt ilyen időszakom, diagnosztizált mentális betegségem van, a súlyos szorongás a legkevesebb, kicsit megértelek. Mégis muszáj volt elmenni olyan helyre dolgozni, ami a pokol volt számomra, de túléltem. Esetleg valami laza részmunkaidős munkahely, vagy ismerős általi meló, nincsen ismerősnek, rokonnak valami vállalkozása? Házimunkában segítesz legalább? Vagy elmenni bevásárolni?
Ahh közben külön ablakban elolvastam a válaszaid, hát mit mondjak elég arrogáns vagy, kicsit tényleg kamuszagú a kérdés, mintha provokálnál.
Hegeszto szakma volt az almom, ertsetek meg. Raadasul a siemenesben lett volna a gyakorlati oktatas 20-21-,evesen nem hagytam ott hanem el se kezdhettem mert levittek a korhatart,csak nem ertem miert ha, 2012ig lehetett tanulni 22 eves korig, akkor 2013 ban miert kelett megvaltoztatni az oktatasi torvenyt hogy csak 21eves korig lehet tanulni????
Es most van egy unokahugom 22 eves es nappali szakkepzesre jar, es uccso eve lesz, csak annyi hogy ugye most 25 eves korig jarhat mar az ember, es hatradolve fog vegezni,es leeloz engem.
Tehat ertitek en is 21 evesen akartam tanulni csak nem kaptam lehetoseget, akik vistont most 21 evesek tanulhatnak.
F... se erti a mai oktatas politikat.
Mikor indult az az egyetemi képzés amire jársz ?
Mert november közepén feltett kérdésedben nem tanultál még semmit .Minden ugyanez amit magadról írsz tehát tuti te írtad ki.
Dolgozzál suli mellett bármit , mert így az egész életed elszúrod.Soha nem lesz családod , barátnőd ha nem változtatsz a hozzáállásodon illetve viselkedéseden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!