Miert akarja a csaladom hogy dolgozzok?
Apamrol van szo, meg anyamrol, nincs vegzettsegem 26-vagyok jelenleg minden erofeszitesem azon van hpgy vegezzek az egyetemen, iden vettek fel, nagy nehezen.
De jol tanulok,viszont apamnak az nem eleg.
Erettswgivel regebben probaltam munkakat keresni, semmi nem jott ossze, gyarba meg vissza nem megyek,ami van ott az embertelen .
Epp ezert tanulok,hogy legyn egy szakvegzettsegem 2 even belul.
Viszont napi 10 orat tanulok,mert nem halaszthatok,igy is elkestem.
Apam meg veszekszik velem allandoan hpgy dolgozzak,keressek penzt,nem erti meg hpgy ugysem fogok talalni, meg az egyetem lekot. Oke 26 vagyok, de nem erzem magam annyinak ,mivel 5 es fel evet begubozva eltem a kis szobamban. Nem csajaoztam, nem baratkoztam,nem haverkodtam,nem ismerkedtem.
1. A korhatár az INGYENES oktatásra vonatkozik. Mehettél volna te is nyugodtan.
2. 2 évvel előtted érettségiztem, engem sem vettem fel, túl magas pontszám volt ott ahova szerettem volna menni. (480/456 ha jól emlékszem, nekem 410 körül volt.) Elmentem ESTI OKJ-ra, mert persze a nappali nem indult.... Megcsináltam, mellette egy újságíró képzést, azóta pedig a 2. diplomámat. Mindent lehet, csak akarni kell, én is majdnem feladtam mikor közölték, hogy nem indul a nappali OKJ majdnem agyf***szt kaptam.
3. Az egyetemi felvételinél valasztani lehetett, hogy az érettségi eredményeket, vagy a tanulmányi eredményeket (év végi jegyeket) vegyék figyelembe. Úgyhogy neked se a tanulmányi eredményeid, de az érettségid nem lett jó?
Latjatok nezzetek utana, korhatar nem az ingyenessegre vonatkozik hanem az oktatasi munkarendre.
Fizetos kepzesen sem mehet nappali iskorendszeru okjra az ember 25 utan.
Regen meg 21 volt a torveny, azert nem tartok sehol.
De nezzetek utana,mielott feljottok ide vitatkozni a doégoknak .Ezt utalom az emberekben mindent jobban tudnak a masiknal,pedig nem is ugy van.
Szerintetek amig itthon gubbasztottam nem ragadtam le ,neztem meg minden lehetosegemet?
Dehogynem, fizetos tanfolyam nem johetett szoba, ingyenesre 21 evesen nem mehettem,
24 evesen igen 1 evig .
Tehat lustasag az aki nem is akar.
Nincs lehetosegem,kulfoldre kimenni, mert nincs rokonom,nyelvtudasom.
Nincs lehetosegem rendes okj szakkepzest tanulni mert nem mehettem nappalra.
Egyetemre lehetosegem van viszont mar jarnom mert ugy vettek fel hogy kulfoldi kepzesre jelentkeztem ahol nem a felveteli pontok szamitottak hanem tesztet kelett kitolteni,azon atmentem es atlehetett jelentkezni Magyar felsooktatasi szakkepzesre vagy alapkepzesre.
AmugY normal felveteli eljarasban nem vettwk volna fel, mert 214 pontom van csak. Azert akartam korabban szakkepzest tanulni, csak nem engedtek a nappali bejarast,ezert lettem itthon bezarkozva, es ezert nem dolgozok.
Pontosan, de ha nem hiszed hivd fel a computerschool.hu iskolat
Szeptemberben szerkezetlakatos, hegeszto,stb kepzesek indulnak erettsegi utani kepzesben, hivd fel es kerdezd meg hpgy 25 ev kor felett elso szakmat lehet e ingyen tanulni,vagy fizetoson de nappalin.
www.computerschool.hu
Elkenyeztetett oriafioka
Eletkeptelen vagy
Anyadekon profitalsz nyakukon elsz kozben gyartod a komfortos meseket kifohasokat magadnak.
Nevetseges
Ehenhalnal nelkuluk
Teged ki kell lokni a feszekbol
Te azért nem dolgozol, mert egy lusta malac vagy.
16 éves korom óta dolgozom, mellette letettem három nyelvvizsgát, lediplomáztam és a 26. szülinapom előtt született meg a második kislányunk is. Égne is az arcom, ha a mai napig a kisszobámban kéne élnem, zsebpénzért könyörögve a szüleimnek.
Haggyuk farazto. Akartam tanulni de a kivalasztott szakma nem indult anno estin.
Tehat swmmit nem szurtam el az erettsegin kivul.
Erettsegivel gyari munka, rakodoi munkakon volt szerencsem dolgozni amire semmire sem mentem de legalabb megprobaltam.
Most itt egyeseknek az a baja hogy 26 evesen egyetemre jarok,es hogy ennyi idosen mar nem kene tanulni hanem dolgozni.
Akkor lepjek ki a fosulirol es ujra legyek rakodo??vagy akarmi.
Az hogy nem en szurtam el anno,hanem az oktatasi rendszer azzal hogy nem biztositjak a diakoknak a tanulast ingyenesen arrol nem en tehetek.
Munka nincs, ha lenne dolgoznek, szuleim is fujjak a maguket, a munka az egy tag fogalom,
Milyen szakkepzett szakmakba helyezkedjek el dolgozni most ?
Ezert nem dolgozok, elvegzem egyetemet napi 10 ora tanulas melett,es lesz szakman amiben fogok dolgozni. Jha hogy egyesek irogyek, mert hogy tanulok es nem megyek vissza a prolik koze a gyarba a sorba es alazom meg magamat havi 130'ezerrel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!