Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért elvárás anyák napjára...

Miért elvárás anyák napjára bármit is adni?!

Figyelt kérdés

Évek óta nem akarok anyámnak és nagyanyámnak semmit se adni anyák napjára. Számomra nyűg az ilyen napok ünneplése. De anyám minden évben közli minek örülne tőlem. Most épp egy csokor virágot nézett ki. Meg elmagyarázta, miért is fontos a nagyanyámat is felköszönteni. De én egyszerűen utálok ilyenkor bármit is adni. Még nőnapra se adnék nekik semmit de anyám nem tudja elfogadni, hogy nem érdekelnek az ilyen ünnepek. Születésnap,névnap,karácsony. Befejeztük. Mégse fogja fel én meg a hajamat tépem, hogy megint költhetem felesleges marhaságra a pénzemet.

27/f

2018. máj. 5. 00:03
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
70%
80% egyetértek..Nem vagyok ünnepelős, saját szülinapot sem szeretek tartani, valentin naptól hányok. Bár szerintem a kérdés direkt provokatív trollság, ez a jelenség létezik a családunkban is. Elsőre azt hittem ez a rokon "férfi" tette fel a kérdést. Az anyukája egy csodálatos nő, mindig segített neki. A ffi harminchoz közel sem akar dolgozni mindent az anyja csinál otthon is. Hasonló dumat már ő is levágott, rá nem vonatkoznak szabályok...de a pénz meg ingyen kaja jol jön anyukától. Ha ez tényleg normális egyesek szerint, akkor k...rva nagy gond a fejekben. Az ilyen emberek később másokkal is ilyenek lesznek, elvárások mindenek felett csak mert megszülettek.
2018. máj. 5. 13:28
 42/57 anonim ***** válasza:
82%
Nekem van gyerekem,de nem kell elvárnom semmit, főleg nem a szeretet,tiszteletet,magától adja vissza amit kapott,kap és nem csak egy nap. Ennyi a titok. Szeretet,tisztelket,ha nincs,az a kapcsolat kuka. Hiába a 10000 ezres csokor is,nem potolja a lényeget.
2018. máj. 5. 13:29
 43/57 anonim ***** válasza:
76%

A "kötelező" ünnepek nyilván piaci felhajtóerővel bírnak (a Valentin napot én sem csípem) és persze rettenetesen túl lehet lihegni ezeket a dolgokat...de ez nem azt jelenti, hogy teljesen feleslegesek.

Nem kell virágot meg bonbont venni kényszerből ha valaki nem akar, de miért baj az ha a sok "átlagos" nap között néha érezzük a "külső kényszert" hogy gondoljunk a szeretteinkre vagy a családunkra, és próbáljunk pozitívan kedvességgel feléjük fordulni. (lásd karácsony, anyák napja, születésnapok)

Ha valakinek rosszak a kapcsolatai akkor nyilván ezek nem segítenek rendbe hozni a dolgokat...de sok embernek szerintem kell ez a kis emlékeztető a mindennapi "mókuskerék" hajtásában tudatosan kitörni és egy pár percig köszönetet mondani az édesanyjának/családjának. (amihez az eszközeit mindenki találja meg maga)

2018. máj. 5. 15:29
 44/57 anonim ***** válasza:
73%
Gaz vagy.
2018. máj. 5. 21:03
 45/57 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Sokan félreértették a helyzetet. Nem az anyámtól sajnálom az ajándékot, hanem azt utálom, hogy ezek amolyan kötelező dolgok. Miért kellene bármit is adni anyák napjára. Mintha máskor nem lehetne adni. És amennyire csak tudom, kivonom magam az ilyesmik ünnepléséből. A "kedves" kereskedők ilyenkor kétszer annyiért adják a virágot, a csoki meg alapból mindig drága. Nektek komolyan elment a józan eszetek? 10 ezerért virágcsokrot venni? Jézusom :D

Szóval ezeket az ünnepeket utálom ünnepelni mert amolyan kötelező jellegű. Sajnos ezt sokan nem fogták itt fel, úgy látszik sokan nem tudnak szöveget értelmezni. ;) De azért voltak akik megértették mire gondolok.

2018. máj. 6. 07:18
 46/57 A kérdező kommentje:
Végül pedig megvettem neki a csokor virágot amit kinézett. 3 ezer forintom bánta. 1 hét múlva ugyanez 1500-2000. :D
2018. máj. 6. 07:20
 47/57 Költőnő? ***** válasza:
81%

Dolgozz b*od legalább, h pénzed legyen, de végülis miért is járna neki bmi, hogy még felnőtt korodban is ő tart el...

Te taigetosz pozitív kretén.

2018. máj. 6. 08:27
 48/57 anonim ***** válasza:
63%
Nem kötelező VENNI semmit, de főzhettél volna neki egy jó ebédet. Anyum annak jobban örül. Mekkora egy bunkó vagy, a nemlétező barátnődtől is sajnálnál 1 csokrot a születésnapján...
2018. máj. 6. 14:04
 49/57 anonim ***** válasza:
En az enyémnek semmitse vettem . Megse erdemli.de jo hogy itt mindenkinek szereto csodálatos anyukaja van. 😁😁😁😁😁😁😁 pff.
2018. máj. 6. 14:15
 50/57 anonim ***** válasza:
100%
Nem a csokor virág a lényeg, hanem a szeretet, tisztelet, támogassátok egymást, amikor szükség van rá.
2018. máj. 6. 14:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!