Miért elvárás anyák napjára bármit is adni?!
Évek óta nem akarok anyámnak és nagyanyámnak semmit se adni anyák napjára. Számomra nyűg az ilyen napok ünneplése. De anyám minden évben közli minek örülne tőlem. Most épp egy csokor virágot nézett ki. Meg elmagyarázta, miért is fontos a nagyanyámat is felköszönteni. De én egyszerűen utálok ilyenkor bármit is adni. Még nőnapra se adnék nekik semmit de anyám nem tudja elfogadni, hogy nem érdekelnek az ilyen ünnepek. Születésnap,névnap,karácsony. Befejeztük. Mégse fogja fel én meg a hajamat tépem, hogy megint költhetem felesleges marhaságra a pénzemet.
27/f
Nem dicsekvésből, de:
-21 vagyok
- 3 éve külön élek
- fizu mikor mennyi, van, hogy sok minden belefér van hogy alig marad ho végére
- 200km-re lakik édesanyám.
Minden évben már márciusban megvan, mit veszek Neki, ha akkor van annyim meg is veszem, ha nincs, félre teszek, s alig birok a seggemen megmaradni annyira várom már hogy odaadjam és lássam az örömöt az arcán. Párommal 2 éve együtt vagyunk, nem megy neki az ünnepek megjegyzése, így legtöbbször anyóspajtásnak is én veszem meg azt a kis valamit aminek örülne, szatyrot választok mellé stb stb. Nagymamáknak valami igazán gyönyörű képeslap (akkor is ha 1000ft kit érdekel, ki tudja meddig küldhetem még nekik). Na ez a 2 anya 4 mama ajándék szokott 10k körül kijönni nagyon max de akkor már mindenből olyan minőséget vettem hogy hűha.
Szóval lássuk be, ha 6 évvel öregebb vagy nálam, nem dolgozol, anyuddal élsz... iszonyat ciki ám hogy két virágcsokrot sajnálsz tőlük. Az megvan hogy édesanyád anno azért csapatta szét a testét hogy te egyáltalán a világra jöhess? Nagyon nehéz minden hónapban egy nyomorult ezrest félre rakni ajándékra? 2 sör vagy egy kisebb gyorskaja menu ára, havonta 1x ennyit csak nem sajnálsz arra akinek a testéből lettél..
2 gyerekes anyuka vagyok, sosem jelenteném be mire vágyom. Ez nagyon gáz! Azért utáltad meg ezt az egészet, mert követelőznek.
Ha magadtól nincs késztetés, akkor ott a szülő szúrt el valami, de nagyon.
Az életben semmi sem jár, mert éppen ünnepnap van.
Mert a birkáknak kell egy pontos menetrend.
Kedves lenni anyukámmal -> Anyák napja
Kedves lenni a partneremel -> Valentin nap
Kedves lenni mindenkivel -> Karácsony
Hatalmas berúgás -> Húsvét
Egésznapos lébecolás -> A munka ünnepe (május 1)
Csak az első oldal válaszait olvastam, de furcsán állnak ehhez egyesek.
Egyrészt mert nem tudni, milyen a kapcsolatuk.
Másrészt egy anyának nem elvárnia kellene ezt, hanem kiérdemelnie. Igenis vannak rossz anyák. Akik azt sem érdemlik meg, hogy foglalkozzanak vele a gyerekeik, Nemhogy még köszöngessék.
Egy jó anyának nem kell kérnie semmit, mert a gyermekének természetes, hogy köszönti, mert szereti és tiszteli.
Szóval amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten...
És aki írta, hogy 27 évig eltartotta, és ez a hála... Nem a gyerek akart megszületni, a szülő akart gyereket. Úgyhogy ez a minimum, hogy fel is neveli, hisz ő akarta. És hogy miért lakik még otthon? Talán nem nevelték önállóságra, nem akarja elengedni a szülő...
2 gyerekes anyaként írom, hogy hülyeség az egész! Ez az ünnep inkább a virágüzleteké, ugyanúgy, mint a valentin nap!
(Virágra költeni egyébként is a legnagyobb pénzpazarlás szerintem! Meddig szép? 2-3 napig? Hipphopp elrohad és dobod ki a pcsába. Nagyon megéri 👍👏)
"Egyrészt mert nem tudni, milyen a kapcsolatuk.
Másrészt egy anyának nem elvárnia kellene ezt, hanem kiérdemelnie."
Nos az anya eltartja, eteti, mossa a szaros gatyáját a semmirekellő, munkakerülő lassan 30 éves felnőtt fiának. Tényleg, biztos egy rettenetes boszorkány, aki annyit nem érdemel, hogy egy szál virággal felköszöntsék. Kapjatok már a fejetekhez basszus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!