Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért elvárás anyák napjára...

Miért elvárás anyák napjára bármit is adni?!

Figyelt kérdés

Évek óta nem akarok anyámnak és nagyanyámnak semmit se adni anyák napjára. Számomra nyűg az ilyen napok ünneplése. De anyám minden évben közli minek örülne tőlem. Most épp egy csokor virágot nézett ki. Meg elmagyarázta, miért is fontos a nagyanyámat is felköszönteni. De én egyszerűen utálok ilyenkor bármit is adni. Még nőnapra se adnék nekik semmit de anyám nem tudja elfogadni, hogy nem érdekelnek az ilyen ünnepek. Születésnap,névnap,karácsony. Befejeztük. Mégse fogja fel én meg a hajamat tépem, hogy megint költhetem felesleges marhaságra a pénzemet.

27/f

2018. máj. 5. 00:03
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
26%
2018. máj. 5. 01:49
 12/57 anonim ***** válasza:
94%

Ha ennyire pocsék a kapcsolatod velük,miért nem léptél le az első adandó alkalommal,pl. szakma letétle vagy érettségi után?Akkor azt mondanám,jól van,nem vagy köteles ilyenkor se feléjük nézni,oka van,hogy ennyire nem akarsz nekik adni semmit.

Mert így,hogy közel a 30-hoz otthon laksz velük és egy-egy tábla Boci csokit sajnálsz rájuk,az azért qrvára szánalmas,mondom úgy,hogy nekem se volt sose felhőtlen a viszonyom az anyámmal.

Off:

Ilyen mentalitással ne csodálkozz,ha nő nincs,aki leálljon veled,ha nem,hogy rá,de még a női rokonaidnak a szemét se vagy képes kiszúrni pár aprósággal évente,de azért együtt is élsz velük és az ő kosztjukat zabálod.Erre mondják,hogy oda csinálunk,ahonnan eszünk.Nem egy jellemes dolog,mondták már?

2018. máj. 5. 03:00
 13/57 anonim ***** válasza:
37%
Látom, itt senki nem érti az anyák napja lényegét. Én soha nem vettem semmit anyukámnak, max virágot, illetve este szoktam sütit sütni, az várja reggel az asztalon. Most külföldön vagyok, de küldök haza lapot. Párszáz forintnál többet sose költöttem, de mindig örült. Nálunk ülönben sem volt szokás soha, hogy a gyerek ajándékot vegyen a szülőnek. Gyerekkoromban mindig kézzel csináltam valamit, később attól függ, milyen ötletem volt. Az meg egyenesen szürreális, hogy "egy csokor virágot nézett ki". A virág kifejezetten olyan, amit nem kérni szoktak, azt csak veszi az ember, ha kedve van hozzá. Egyébként is elég lenne egy szál valami, a lényeg, hogy gondoltál rá. Ha meg nem tetszik neki, nyugodtan vágd a fejéhez. Oltári bunkóság ilyeneket elvárni. Meg az is bunkóság, hogy neked derogál felköszönteni anyádat. Asszem az alma megint nem esett messze...
2018. máj. 5. 03:25
 14/57 kikkina88 ***** válasza:
81%
Ekkora taplonak lenni mar sztem nem is lehetseges...en 3 evvel vagyok idosebb toled,de barmit megadnek ha anyukamnak meg adhatnek ajandekot.igy is veszek viragot,mert sajnos mast mar nem adhatok neki.ezt is csak a sirjara vihetem...2 lanyom van.soha nem vartam es varok toluk semmit h kapjak,de a legnagyobb ajandek az ha toluk kapok egy rajzot v barmit.1 szal viragot v csokit miert nem erdemel meg az edesanyad?!
2018. máj. 5. 05:46
 15/57 anonim ***** válasza:
85%
27 evesen ennyi aggyal... remelem nincs csajod, az is csak szenvedne melletted te senkihazi gyoker. Ha akkora arcod van, takarodj kulon lakni, aztan onnan okoskodhatsz. Jaaaa, h egy szelet kenyerre se telne??? Hoppacska.
2018. máj. 5. 06:13
 16/57 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon bunkó vagy! Kapaszkodj meg, én még anyósomnak is adok...
2018. máj. 5. 06:36
 17/57 anonim ***** válasza:
82%

A Kérdező egy bunkó. Ha nincs pénzed egy csokor virágra akkor legalább egy száll virágot vegyél. Ennyit azért megérdemel az aki megszült, felnevelt és még most is ingyen lakhatást biztosít számodra.

Off: Ha a kérdező a szülinapjára nem kapna semmit sem akkor gonodlom fel lenne háborodva.

2018. máj. 5. 06:47
 18/57 anonim ***** válasza:
87%
udvariatlan bunko vagy .egy csokor virág 600ft lidlben,egy kis cserepes rozsa 700ft.én vetem anyukámnak.
2018. máj. 5. 06:50
 19/57 anonim ***** válasza:
72%
Hát, szerintem azért egy jelképes dologra mindig teljen. Ez már csak férfiúi hiúságból is. Azt meg, hogy kinéz valamit... hát nem tom. Elmesélem..az én anyám egy alkoholista,pszihopata ember. Mióta eszemet tudom ivott és vert és nyomorba nevelt. Mégis elvárja,hogy anyák napján ajándékot kapjon - és itt nem virág- csoki kombóra gondolok. Pl alkalmi táska,de ami a kínaiba van.. neki nem jó. Ő soha nem vett normál boltba ruhát nekem- már ha vett egyáltalán. A táskát megvettem. Nem vagyok kicsinyes, neki nem számít,hogy szívből jöjjön,csak kapjon,mert nem elég 1 virág. Na. Én miatta nem szeretem az anyák napját-de aki lepontoz,gondoljon bele ki köszönt szívesen valakit, aki rendszeresen orrvérzésig verte. Ha anyukád rendesen,tisztességesen felnevelt,ne sajnáld tőle azt a csokor virágot,mert lesz mikor már csak a sírjára viheted. Én mit meg nem adnék,ha egy rendes,szerető anyának vehetném a virágot.
2018. máj. 5. 07:05
 20/57 anonim ***** válasza:
89%

Èn èrtelek, vannak hozzád hasonló felfogású emberek, többen mint gondolnád. De attól mèg h neked nem jelent semmit a születèsnap, nèvnap, ès az összes ilyen ünnep, a szeretteidnek azèrt fontos lehet. Nem tart sokból megvenni egy csokor virágot, ès odaadni neki. Ennyit nekem megèr anyukám. Látni hogy örül neki. Ne lègy ilyen begyöpösödött sóher. Pár száz forintról van szó.

Ha a pár száz forintos csokrot sajnálod, akkor ettől a tetttől a falra másznál

Èn anyukámat nyaralni is befizettem, de úgy tudja nyertem egy utat, mert kisorsoltak. Ha benyögnèm h kifizettem helyette, nem menne el sose.

29/F

2018. máj. 5. 07:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!