Mit tehetek az ellen, hogy csökkentsem a szüleim elvárásait?
A szüleim sokat várnak tőlem és nem engedik, hogy ki éljem a gyerekkorom. Kolis vagyok és kisgimis. 8. Osztályba járok. 4-es átlagom van. A szüleim azt akarják, hogy mindenből kitűnő legyek. 2 hetente járok Haza, és akkor sem csinálhatom azt általában amit akarok, mert tanulnom kell. Apám ügyvédnek tanúlt, de nem tud elhelyezkedni a szakmában az országnak köszönhetően, ezért magánvállalkozásba kezdett. Anyámnak van 8 általánosa, de ő papol nekem a tanulásról a legjobban hogy mennyire kell meg stb... tudom hogy a legjobbat akarják, de nem tudok egyszerüen ennek megfelelni. Ndm hagyják hogy ki élvezzem a gyerekkort. Tudom mik a terveim és mit akarok csinálni. de 7. Osztályban míg 4.5 volt az átlagom akkor is apám baszogatott, hogy miért nem kitűnő meg stb...
Tudnátok valami tanácsot adni, hogy mit tegyek? 14/F
Szerintem 14 évesen még nem nagyon tudsz lépni se merre.
Esetleg probálj veluk beszélni hogy meg jobban oda teszed magad de kell egy kis motivácio. Pl ha jo dogát irsz akkor engedjenek el moziba a hetvégén a barátaiddal.
Sajnos nekem is van egy ismerosom aki meg rosszabb, a lanya 16 eves es szo szerint nem engedi sehova a nyáron , állandoan tanulnia kell szegénynek , meg kapálni a kertben és fozni.
Miért is okozol csalodást ? 4,5os átlag az szuper.
Persze, nem kiválo de nagyon is jo. Csak szeretnék a legtobbet kihozni belőled, kozben meg elfelejtik hogy neked is jár egy kis szorakozás.
Csak annyit tudok mondani hogy, kitartás ! Most még nagyon nem tudsz sok mindent meg engedni magadnak, de majd idovel igen. Nem akarnak neked rosszat :) !
16-17 évesen , gondolom jobban engednek majd a barátokkal.
Ha esetleg mégsem akkor majd probalj érvelni h te igyekszel megfelelni es ezt erteklelhetnek jobban !
Első körben javaslom, olvasd el még egyszer, mi a kérdésed első sora és értelmezd.
Másodikban döntsd el, miből szeretnél megélni a következő 50 évben (látom, hajlam, elgondolás van, TARTSD MAGAD ehhez és ezt közöld a szüleiddel is).
Nem az országnak köszönheti senki sem, hogy a tanult szakmájában nem tud elhelyezkedni.
Nem az ország tiltotta meg neki.
A TÁRSADALOM, amit MI alkotunk emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!