Annak ellenére, hogy a szüleim kedvelik a vőlegényem, ellenzik a gyereket, és az esküvőt. Most mi van?
A párommal már 6 ève vagyunk együtt, ebből 2ève együtt is èlünk külföldön. A kezemet már megkèrte, erről tud is mindenki, bár az èn szüleimet nem nagyon èrdekelte, amikor elmondtuk.
Mivel biztos munkánk van, egy szèp kis lakással, igazából egy stabil jó èletünk van, nyilván elgondolkodtunk az esküvőn, majd a gyerekvállaláson.
Fejbe fel is vázoltuk, hogy idèn èv vège felè jó lenne összeházasodni, aztán jövőre jöhet a baba. De ezt senkinek nem mondtuk el, csak a mi privát tervezgetèsünk volt.
Aztán karácsonykor jött az első kedves megjegyzès a szüleimtől, amikor is szóba kerültek a babák, ès mèg mielőtt bármit is mondtam volna, anyám közölte, hogy mèg vèletlenül se gondolkodjak gyerekben mostanában mert mèg túl fiatal vagyok hozzá. A nevelőapám meg "adta alá a lovat", hogy ja igen, nektek mèg egyáltalán nem kell.
Aztán szilveszterkor jött a következő. Egy ismerős boldog új èvet kívánt, meg házasságot. Amikor anyám meghallotta, kiakadt, ès azt mondta, hogy nekem nem kell esküvő, poènkodva meg hozzá tette, hogy "agyonüt" ha fèrjhez akarok menni.
Ezek nagyon rosszul esnek, pláne, hogy a párom szülei ugyan ilyen vèletlenszerű szituációkban mindig pozitívan reagálnak.
Ráadásul anyám az èn koromban fele ennyire stabil helyzetben nem volt, fele ennyi vègzettsège nem volt, de már fèrjnèl volt ès èn már 1èves voltam.
Ezèrt nem èrtem, mièrt vannak ennyire ellene ezeknek, pedig a páromat kedvelik. Most akkor mièrt? Vagy így nem is tudom mit szólnának, ha a kezükbe nyomnèk egy meghívót, vagy egy ultrahangos kèpet. Kidobnának a lakásból?
( Azt azèrt hozzáteszem, hogy soha egyetlen fillèrt sem kèrnèk tőlünk semmire, mindent magunk oldunk meg)
Köszi
L23, a párom F25
mèg vèletlenül se gondolkodjak gyerekben mostanában - ez nem az ő dolguk.
poènkodva meg hozzá tette, hogy "agyonüt" ha fèrjhez akarok menni - itt konkrétan már csak annyi beleszólást engednék az életembe részéről, hogy ott akar-e lenni az esküvőn, vagy sem.
Azért csinálja anyád, mert irányítani akar.
Nekem is mindig ezt mondta anya, hogy ne menjek férjhez, és gyereket se szüljek..
Azért mert szerinte a férfiak mind tetvek (szar házassága volt), és a gyerek csak leköt.
A te korodban volt már gyereke, lehet korainak érezte, ráért volna még vele. Nem azért mert téged megbánt, hanem lehet élt volna még. Nem hiszem, hogy a párod ellen van, hanem inkább azt akarja éljetek még egy kicsit.
(Ha jól látom nevelőapád van, tehát a szüleid már nincsenek együtt, lehet ettől is fél, hogy mivel fiatalok vagytok, szétmennétek.)
Lehet, hogy a félelme miatt mondja.
Ti külföldön, ő itt.
Ha hétvégén egy kicsit unokázni akar, erővel, anyagiakkal bírja-e az utazást.
Lehet, fél attól, hogy bármennyire szeretné, csak ritkán fogja látni a szeretni akart unokáját.
.
Ez persze csak találgatás, de sem a te, sem párod korától nem függ.
Teljesen igaza van a szüleidnek,nyilván dönteni helyettetek nem lehet,tanácsot adni szabad.
Túl fiatalok vagytok még ehhez.
Gyanítom ez volt az egyetlen párkapcsolat az életedben,szerintem ez sem a legjobb.Nem mondom,hogy nincsenek kivételek,de nagyon sokszor előjön majd a 30-as években,hogy "nem élte ki magát","megunta párját",stb.
Attól mert van egy lakásotok és jelenleg van állásotok,attól még drága a gyerek téma.
Ha ilyen jól fizető állásotok van,a helyedben még pár évig karrierre koncentrálnék,pénzt gyűjtenék,sokkal jobb lesz tartalékkal gyereket vállalni,30 körül és pár millió Ft félretett pénzzel.
Másrészt gyanítom csak nemrég kezdtél el dolgozni,nem tartom jót ötletnek,hogy egyből kimaradj 3-4 évre a munkából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!