Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza? Mikortól...

Kinek van igaza? Mikortól járjon a gyerek autóval?

Figyelt kérdés

A fiam egyetemista, első éves.

Karácsonyra kapott az apjától egy autót, de ugye jöttek a havazások, fagyok, nem engedtem, hogy azzal járjon oda-vissza az egyetemről. Viszont mostmár hogy jó az idő, szinte csak kocsival megy... Ennek több oka is van:

-Háztól házig megjárja maximum 2 óra alatt. Ha tömegközlekedéssel megy, akkor el kell vinnünk abba a városba, ahonnan átszállás nélkül eljut oda, ahova megy (ha innen menne vonattal, akkor ott még 50 percet kéne várni a csatlakozásra). Már ez fél óra. Utána még vonattal mennie kell másfél órát, aztán most vonatpótlók közlekednek nyárig, ezért ott vár 10 percet, aztán busszal eljut oda, ahova egyetemre jár. Az állomás a lakástól tömegközlekedéssel fél óra. Szóval így legjobb esetben is 4 és fél óra neki az út.

-Sok cuccal jár, a legtöbbje nem olcsó. A buszra viszont a bőröndöt nem viheti fel, folyton azon izgul, ki ne vegye valaki lentről.

-Én nem szeretek vezetni, nekem sok volt az, hogy egy délután megjárjam oda-vissza, el is ment vele fél napom.

-Gyakran volt az, hogy csak 1-másfél napra tudott volna hazajönni, de akkor meg már úgy volt vele, hogy azért nem utazik 4-5 órákat, aztán másnap vissza ugyanennyit. Így meg néha van, hogy csak gondol egyet pl vasárnap, hazajön a családi ebédre délelőtt, délután/este meg már megy is vissza. Mióta autóval jár, sokkal többet tudunk együtt lenni.

Viszont a férjem (a fiam nevelőapja) ki van akadva, hogy miért engedem ezt, járjon vonattal, mint a többi gyerek. De az az igazság, hogy az összes közelebbi barátja autóval jár, legalábbis azok biztosan, akiknek a szüleivel jóban vagyok, beszélünk. És tényleg nem tudtam már semmilyen érvet felhozni, miért ne engedjük neki. De a férjem minden alkalommal, mikor itthon van a gyerek, ezen pattog, hogy minek jár autóval. Már beleőrülök, hogy folyamatosan ezen megy a vita.

2018. máj. 1. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
0%

A férjed jobb anyagi helyzetben van mint a volt férjed (fiad apja)? Milyen típusú autot kapott a fiú, jobbat mint amit a férjed használ jelenleg?

Kb. ezen gondolkozz el és megvan a válsz.

2018. máj. 2. 16:08
 62/63 anonim ***** válasza:
43%

Én nem adnék meg mindent az egyetemista gyerekemnek még akkor sem ha megtehetem.

Volt ilyen példa a környezetemben, ők már 40 körüliek igy a folytatást ismerem. Mindent megkaptak a szülőktől (autót, lakást, kiemelkedő fizetésnek megfelelő zsebpénzt) az egyetemi évek után a diplomával a kezükbe nem tudták megteremteni az adott életszínvonalt maguknak.

Megszokták a jót, céljaik nem voltak mert tudták hogy van pénz mögöttük akármi is legyen és elvoltak a langyosba. Közben a szülők megöregedtek és rájöttek hogy hiába van megtakarítás nem tart örökké.

Ha mindent megadsz a gyerekeknek a kényelme érdekében nem tanul meg küzdeni, nem lesznek céljai csak megszokja a kényelmet és a pénzt. Lakás, autó, egy jobb fizetésnyi havi zsebpénz nem nevel életrevaló felnőttet csak egy óriásira nőtt gyereket.

2018. máj. 2. 16:26
 63/63 anonim ***** válasza:
49%

Ez pedig nem azt jelenti hogy az egyetemista fiatal nem kap egy fillér támogatást sem a szülőktől és a kollégiumát is maga fizeti igy vacsorára nem marad neki pénze.

El kell indítani az életbe majd lassan lépésenként megtanítani hogy a költségeit hogyan tudja átvállalni és eltartani önmagát.

Ahogy a mondás tartja.. az éhezőt tanítsd meg halászni és ne halat adj neki.

2018. máj. 2. 16:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!