Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza? Mikortól...

Kinek van igaza? Mikortól járjon a gyerek autóval?

Figyelt kérdés

A fiam egyetemista, első éves.

Karácsonyra kapott az apjától egy autót, de ugye jöttek a havazások, fagyok, nem engedtem, hogy azzal járjon oda-vissza az egyetemről. Viszont mostmár hogy jó az idő, szinte csak kocsival megy... Ennek több oka is van:

-Háztól házig megjárja maximum 2 óra alatt. Ha tömegközlekedéssel megy, akkor el kell vinnünk abba a városba, ahonnan átszállás nélkül eljut oda, ahova megy (ha innen menne vonattal, akkor ott még 50 percet kéne várni a csatlakozásra). Már ez fél óra. Utána még vonattal mennie kell másfél órát, aztán most vonatpótlók közlekednek nyárig, ezért ott vár 10 percet, aztán busszal eljut oda, ahova egyetemre jár. Az állomás a lakástól tömegközlekedéssel fél óra. Szóval így legjobb esetben is 4 és fél óra neki az út.

-Sok cuccal jár, a legtöbbje nem olcsó. A buszra viszont a bőröndöt nem viheti fel, folyton azon izgul, ki ne vegye valaki lentről.

-Én nem szeretek vezetni, nekem sok volt az, hogy egy délután megjárjam oda-vissza, el is ment vele fél napom.

-Gyakran volt az, hogy csak 1-másfél napra tudott volna hazajönni, de akkor meg már úgy volt vele, hogy azért nem utazik 4-5 órákat, aztán másnap vissza ugyanennyit. Így meg néha van, hogy csak gondol egyet pl vasárnap, hazajön a családi ebédre délelőtt, délután/este meg már megy is vissza. Mióta autóval jár, sokkal többet tudunk együtt lenni.

Viszont a férjem (a fiam nevelőapja) ki van akadva, hogy miért engedem ezt, járjon vonattal, mint a többi gyerek. De az az igazság, hogy az összes közelebbi barátja autóval jár, legalábbis azok biztosan, akiknek a szüleivel jóban vagyok, beszélünk. És tényleg nem tudtam már semmilyen érvet felhozni, miért ne engedjük neki. De a férjem minden alkalommal, mikor itthon van a gyerek, ezen pattog, hogy minek jár autóval. Már beleőrülök, hogy folyamatosan ezen megy a vita.

2018. máj. 1. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
72%

Ide meg kell nemi info. Kozos kasszan vagytok? A kocsi elott milyen volt kettejuk kozt a viszony?

Benzinre hogy kap penzt, nesze itt egy 20as, vagy azert utanna neztek hogy mennyi kell kizarolag az utra?

2018. máj. 1. 18:02
 22/63 anonim ***** válasza:
38%
Menjen oszkárral bazeg. Ha havonta többször jön-megy, akkor ne mászkáljon kocsival, ha nem álltok úgy anyagilag; ha ritkábban, akkor meg annyit ki lehet bírni. Megértem a nevelőapát, ha nincs kedve tízezreket kidobni emiatt.
2018. máj. 1. 18:03
 23/63 anonim ***** válasza:
29%
Az utolsó látja jól..
2018. máj. 1. 18:04
 24/63 anonim ***** válasza:
78%

Tehát továbbra is az a kérdés, hogy a jelenlegi párod fizeti-e a fiad autókázását?

Azaz te a közös kasszából?

Amennyiben a fiad munkát is vállal és tudja ebből fedezni a költségeit az autónak, akkor viszont nincsen beleszólása senkinek.

2018. máj. 1. 18:04
 25/63 anonim ***** válasza:
28%
Nem az utolso hanem aki azt irja h nevelőpapit zavarja a kocsi és h többet jár haza a fiu. Költözzön az apjához ,ennyi. Sok no csak a pénz miatt ragaszkodik válásnál annyira a gyerekhez..
2018. máj. 1. 18:06
 26/63 anonim ***** válasza:
83%

Én általában amellett vagyok, hogy egyetem végére elég a jogsi és az autó, de ebben a konkrét helyzetben a fiad apjának és neked van igazatok. És lényegében mindegy, hogy miből fizeti a benzint, mert ha te anyaként úgy gondolod, hogy ezzel támogatod a fiad, akkor a férjednek bizony le kell nyelnie a békát - elvégre, amikor elvett, tudta, hogy van egy gyereked, ezzel együtt fogadott el téged (feltételezve, hogy ez a kiadás nem hiányzik túlságosan a családi kasszából).

Sajnos én is úgy érzem, inkább abban reménykedett, hogy 9-10 órás utazást nem fog a fiad bevállalni olyan gyakran, mint amilyen gyakran így hazajárhat:(

2018. máj. 1. 18:10
 27/63 anonim ***** válasza:
69%

A férjed azért van kiakadva, mert kisebbségi komplexusa van a vérszerinti apa ajándéka mellett.

Nevetséges a kötözködése, ez a "szivassuk a gyereket mert szivassuk" felfogás, kerek 0 értelemmel. Én baromi gyorsan helyretenném a férjem, hogy a gyereké az autó, ő kapta és pont, semmi köze nincsen se ehhez, se a nevelési elveimhez. Kinek hiszi magát, hogy egy felnőtt embert akar "nevelni", ráadásul a szüleinek ellentmondóan?

2018. máj. 1. 18:20
 28/63 anonim ***** válasza:
26%
Nekem kicsit kesze kusza ez a történet, ennyi átszállással stb. Mert az igen ritka, hogy valami autóval 2 óra vonattal már 5... Én is Kaposvárról járok Budapestre, nekem is át kell szállnom, az állomásra lemenni,onnan hazamenni. Ez is simán van 4 óra, de ilyen az élet. Én speciel elég luxusnak tartom egy-egy ebédre hazautazni, főleg első évesként, amikor gondolom nulla keresete van, sőt az autóval járást is annak tartom. Gondolom mivel házasok vagytok, így nagyjából közös kasszán vagytok. Én sem örülnék az adott helyzetnek a férjed helyében, ha te tartod fenn az autót... Szólj a fiad apjának, hogy ha már megvette az autót akkor a fenntartásban is segítsen. Vagy járjon a gyerek tömegközlekedéssel is, 21 éves férfi, nem fog belehalni...
2018. máj. 1. 18:21
 29/63 anonim ***** válasza:
17%
Elég haza menni Karácsonykor,meg ünnepekkor főleg ilyen légkörbe. Én se jártam haza egyetem alatt sürün,dolgoztam,vagy tanultam,vagy a barátokkal voltam,nem otthon.. Mondjuk azota se sürün voltam otthon..
2018. máj. 1. 18:25
 30/63 anonim ***** válasza:
87%

"Mert az igen ritka, hogy valami autóval 2 óra vonattal már 5... "

Egyáltalán nem ritka.

Például egy Budapest-Nyíregyháza távolság ajtótól ajtóig 2-2,5 óra. Ezzel szemben tömegközlekedéssel 1 óra eljutni a pályaudvarig, 3-4 óra a vonat, szerencsétől függően és onnan még 1 óra tömegközlekedés. Ebben van többször 10-20-30 perc várakozási idő. Ott van az ember, hogy 5-6 óra. És akkor még frekventált helyről és nem Bugacpusztáról beszélünk.

2018. máj. 1. 18:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!