Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza? Mikortól...

Kinek van igaza? Mikortól járjon a gyerek autóval?

Figyelt kérdés

A fiam egyetemista, első éves.

Karácsonyra kapott az apjától egy autót, de ugye jöttek a havazások, fagyok, nem engedtem, hogy azzal járjon oda-vissza az egyetemről. Viszont mostmár hogy jó az idő, szinte csak kocsival megy... Ennek több oka is van:

-Háztól házig megjárja maximum 2 óra alatt. Ha tömegközlekedéssel megy, akkor el kell vinnünk abba a városba, ahonnan átszállás nélkül eljut oda, ahova megy (ha innen menne vonattal, akkor ott még 50 percet kéne várni a csatlakozásra). Már ez fél óra. Utána még vonattal mennie kell másfél órát, aztán most vonatpótlók közlekednek nyárig, ezért ott vár 10 percet, aztán busszal eljut oda, ahova egyetemre jár. Az állomás a lakástól tömegközlekedéssel fél óra. Szóval így legjobb esetben is 4 és fél óra neki az út.

-Sok cuccal jár, a legtöbbje nem olcsó. A buszra viszont a bőröndöt nem viheti fel, folyton azon izgul, ki ne vegye valaki lentről.

-Én nem szeretek vezetni, nekem sok volt az, hogy egy délután megjárjam oda-vissza, el is ment vele fél napom.

-Gyakran volt az, hogy csak 1-másfél napra tudott volna hazajönni, de akkor meg már úgy volt vele, hogy azért nem utazik 4-5 órákat, aztán másnap vissza ugyanennyit. Így meg néha van, hogy csak gondol egyet pl vasárnap, hazajön a családi ebédre délelőtt, délután/este meg már megy is vissza. Mióta autóval jár, sokkal többet tudunk együtt lenni.

Viszont a férjem (a fiam nevelőapja) ki van akadva, hogy miért engedem ezt, járjon vonattal, mint a többi gyerek. De az az igazság, hogy az összes közelebbi barátja autóval jár, legalábbis azok biztosan, akiknek a szüleivel jóban vagyok, beszélünk. És tényleg nem tudtam már semmilyen érvet felhozni, miért ne engedjük neki. De a férjem minden alkalommal, mikor itthon van a gyerek, ezen pattog, hogy minek jár autóval. Már beleőrülök, hogy folyamatosan ezen megy a vita.

2018. máj. 1. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 A kérdező kommentje:
Nem. Nincs másik gyerek egyáltalán.
2018. máj. 1. 18:54
 42/63 anonim ***** válasza:
26%

Komolyan úgy csináljátok mintha olyan ritkaság lenne hogy akik nem a városban laknak, ahol az egyetem van, vagy nem kolisok, kocsival járnak be. :D

Nálunk a legtöbben akik ideutaznak, és kaptak/vettek kocsit, azok nyilvánvalóan járatják az autót, nem pedig hagyják rohadni, még télen is.

A nevelőapjával meg nem értek egyet, ennyit sajnál a fiadtól, nehogy már érte állj ki. Ez komoly kérdés volt? Gondolom mivel nem dolgozik, kap valamennyi pénzt otthonról, hogy legyen miből élnie. Ide sem kellenek a gyűlölködők, az egész ismertségi köröm kb. 25-30 %-a dolgozik csak, ami azért elenyésző :) Akkor max. azt mondod neki, hogy na fiam, abból a pénzből, amit eddig kaptál, mostantól a benzint is fizeted, vagy eleve többet adsz neki valamennyivel, és akkor úgy. Aztán az "urad" se panaszkodjon. Gyerektartást nem kap amúgy a fiad? Mert hogy ha te és az apja is segítenek neki anyagilag, akkor abból viszont bőben tudnia kellene fizetni. :) Tudom, mert párom is így csinálja.

Istenkém, nem kell leírnod, hogy mennyire rossz a fiadnak, ha közbe meg mégis azt gondolom hogy "na de hát a férjuram azt mondta hogy ne...blablabla".

2018. máj. 1. 18:54
 43/63 anonim ***** válasza:
52%
Én ezért dolgozom 16 éves korom ota,senki se tudott semmit felhánytorgatni a családban,h nekem milyen jo,mert megdolgoztam érte. Az emberek meg irigyik,leginkább családon belül, ez itt is kiérződik..
2018. máj. 1. 18:58
 44/63 anonim ***** válasza:
3%

Mondjuk azt túlzásnak érzem, hogy nem olyan nagy dolog, hogy egy egyetemista autóval jár... Videkén lehet divat, de a Budapesten tanulók nagy rézének nincs autója( nem is annyira kell mondjuk), sőt sok pesti/pest megyei tanulónak még jogsija sincs, mert felesleges...

Ha nem a férjeddel együtt álljatok a dolgot, akkor a kérdés le is van zárva, próbálja meg elfogadni.

2018. máj. 1. 19:12
 45/63 anonim ***** válasza:
69%

"Budapesten tanulók nagy rézének nincs autója( nem is annyira kell mondjuk), sőt sok pesti/pest megyei tanulónak még jogsija sincs, mert felesleges... "

És ez most hogy jön ide? Mivel a nagyságos pesti diákoknak felesleges az autó, ezért a vidékiek is inkább utazzanak 3-4-5 órákat az iskoláig? Vagy hát hova is gondolok, a vidéki parasztok ne is járjanak egyetemre, túrják csak a földet az való nekik ugye?

Kérdező, egyébként valami drága autóról van szó? Lehet azért féltékeny a fickó, mert neki nem telik rá. Vagy lehet csak ilyen "gyakoris" mentalitású, hogy mindenki aki nem dolgozik nagycsoportos kora óta, az dögöljön meg.

2018. máj. 1. 19:37
 46/63 anonim ***** válasza:
82%

Tehát a férjednek semmilyen költsége nem származik ebből, mivel külön kasszán vagytok? Akkor neki miért fáj, hogy a fiad vezet?

Ne haragudj, de csak sok vezetéssel lehet rutint szerezni! Annak semmi értelme, hogy van jogsija, aztán csak pihen a fiókban. Főleg, úgy, hogy autó és anyagi keret is van mellette!

2018. máj. 1. 19:43
 47/63 anonim ***** válasza:
85%
Miért nem állítod le a férjed? Miért hagyod, hogy minden alkalommal ezen pattogjon? Alapvetően semmi köze az ügyhöz. Jó, a férjed, egyszer elmondta a véleményét, de beleszólási joga nincs. Második alkalommal leállítottam volna.
2018. máj. 1. 19:49
 48/63 anonim ***** válasza:
71%

No, elolvastam mindent. Fel se merül, hogy igaza legyen a férjednek, mert SEMMI köze hozzá. Nem az ő pénze, nem az ő gyereke... Teljesen jogos az autóhasználat a leírtak alapján, kell a rutin s jártam én tömegközlekedéssel rengeteg évig, amióta van jármű, nem teszem, sokkal jobb. Az is OK, hogy nem a gyerek fizeti, miért is kéne egy egyetemistának állnia a kocsit, ha a szülőknek telik rá és nem sajnálják tőle? Nyilván vannak keretek, milyen kocsi, milyen körülmények között, de alapból nincs ezzel baj.

Azt sajna nem tudom, hogyan állítsd le az akadékoskodó férjet, te ismered. Érvnek elég az, hogy semmi köze hozzá, persze ha nyitottabb lenne, kifejteném azt, amit leírtál, bár gondolom, ő is tudja, hogy így sokkal gyorsabb, gyakorolni kell, ha már jogsija van meg ilyenek. Vissza is lehet kérdezni, hogy szerinte miért NE járjon autóval, baja van-e azzal, hogy gyakran jön a gyerek vagy mégis mi a problémája.

Nem minden gyerek jár vonattal, másoknak is van autójuk és csak mert sokaknak nincs, a tiednek nem kell csak nézegetnie az autót...

2018. máj. 1. 19:56
 49/63 A kérdező kommentje:
Már kérdeztem amúgy, hogy miért zavarja ez őt. A válasz, hogy őt nem zavarja, de teljesen felesleges, mikor a vonat is ugyanúgy hazahozza...
2018. máj. 1. 19:58
 50/63 anonim ***** válasza:
89%
Haza hozza igen,macerával,nyűggel,kb évi néhányszor mert inkább nem megy haza.. Az uj autó piszkálhátja h ó kapott neki meg ennyi idősen álmában nem jutott autó.. Sima irigység,nincs mosógépem mosson mindenki teknővel. A fiad is érzi gondolom,igy előbb utobb hiába van auto,el fog maradni. Én tuti apámhoz járnék szivesebben ahol támogatnak,és szeretve vagyok,nem kiutálva.
2018. máj. 1. 20:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!