Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza? Mikortól...

Kinek van igaza? Mikortól járjon a gyerek autóval?

Figyelt kérdés

A fiam egyetemista, első éves.

Karácsonyra kapott az apjától egy autót, de ugye jöttek a havazások, fagyok, nem engedtem, hogy azzal járjon oda-vissza az egyetemről. Viszont mostmár hogy jó az idő, szinte csak kocsival megy... Ennek több oka is van:

-Háztól házig megjárja maximum 2 óra alatt. Ha tömegközlekedéssel megy, akkor el kell vinnünk abba a városba, ahonnan átszállás nélkül eljut oda, ahova megy (ha innen menne vonattal, akkor ott még 50 percet kéne várni a csatlakozásra). Már ez fél óra. Utána még vonattal mennie kell másfél órát, aztán most vonatpótlók közlekednek nyárig, ezért ott vár 10 percet, aztán busszal eljut oda, ahova egyetemre jár. Az állomás a lakástól tömegközlekedéssel fél óra. Szóval így legjobb esetben is 4 és fél óra neki az út.

-Sok cuccal jár, a legtöbbje nem olcsó. A buszra viszont a bőröndöt nem viheti fel, folyton azon izgul, ki ne vegye valaki lentről.

-Én nem szeretek vezetni, nekem sok volt az, hogy egy délután megjárjam oda-vissza, el is ment vele fél napom.

-Gyakran volt az, hogy csak 1-másfél napra tudott volna hazajönni, de akkor meg már úgy volt vele, hogy azért nem utazik 4-5 órákat, aztán másnap vissza ugyanennyit. Így meg néha van, hogy csak gondol egyet pl vasárnap, hazajön a családi ebédre délelőtt, délután/este meg már megy is vissza. Mióta autóval jár, sokkal többet tudunk együtt lenni.

Viszont a férjem (a fiam nevelőapja) ki van akadva, hogy miért engedem ezt, járjon vonattal, mint a többi gyerek. De az az igazság, hogy az összes közelebbi barátja autóval jár, legalábbis azok biztosan, akiknek a szüleivel jóban vagyok, beszélünk. És tényleg nem tudtam már semmilyen érvet felhozni, miért ne engedjük neki. De a férjem minden alkalommal, mikor itthon van a gyerek, ezen pattog, hogy minek jár autóval. Már beleőrülök, hogy folyamatosan ezen megy a vita.

2018. máj. 1. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
92%

Nem zavarja, de menjen vonattal...

Igazi idióta.

2018. máj. 1. 20:51
 52/63 anonim ***** válasza:
90%
#50: "...nem zavarja, de teljesen felesleges, mikor a vonat is ugyanúgy hazahozza..." Sőt, a kerékpár is...
2018. máj. 1. 21:00
 53/63 anonim ***** válasza:
82%
Sőt gyalog is jöhetne,v nem is kéne jönnie. :D Beleeörülsz,szólj a fiadnak h hozzátok csak vonnatal mehet ennyi. Nincs probláma,helyre áll a rend.
2018. máj. 1. 21:04
 54/63 anonim ***** válasza:
91%
És azzal rögtön le van tudva a sporttevékenység is. Mondjuk, ha azt mondja, hogy nem zavarja, akkor aligha anyagi megfontolásról van szó. Megiscsak az irigység lehet a "mozgatórugó", esetleg a volt férjeddel szemben érzi kevesebbnek magát es az autó állandóan erre emlékezteti.
2018. máj. 1. 21:06
 55/63 anonim ***** válasza:
92%

"...nem zavarja, de teljesen felesleges, mikor a vonat is ugyanúgy hazahozza..."

Válasz: Rendben szívem, mivel téged nem zavar és semmilyen módon nem érint, mi pedig így döntöttünk, légyszíves többet ne hozd szóba, köszönöm.

Válasz 2 második alkalommal: Az én pénzem, az én fiam és az én fiam autója. Nincs hozzá közöd.

2018. máj. 1. 23:12
 56/63 anonim ***** válasza:
14%

Neked SEMMI beleszólásod nincs, hogy mikor-kivel-mennyit és hová megy a kocsival.

A nevelőapja meg törődjön a saját életével, ne ugasson bele a fiadéba, mert neki aztán tényleg nulla köze van hozzá.

Te pedig összeszedhetnéd a nemléteződet és elküldhetnéd a férjedet a fancba, nem asszisztálsz neki meg érveket keresel a FIAD ellen, mert hamarosan azon kapod magad, hogy a gyereked le se fog szrni - joggal.

2018. máj. 2. 07:04
 57/63 anonim ***** válasza:
35%

Egyébként a férjecskédnek pontosan az a baja - csak gyáva tetű kimondani -, hogy a fiad gyakrabban van otthon.

Én mostohaanyám is utálta, mikor hazamentem, három napig pattogva beszélt, tök ideges volt, érdekes mód mindig akkor talált ki apával közös programot, vagy akkor "fázott meg", hogy apa vele foglalkozzon...

Állj a sarkadra, mert én emiatt apával is minimalizálom a kapcsolatot, nem járok haza, félévente 2 órát töltök vele is, mert elegem van a mostohaanyám szmétkedéseiből és játszmáiból.

29n

2018. máj. 2. 07:08
 58/63 anonim ***** válasza:
53%
Hasonló a helyzet haverommal együtt szoktunk átjárni egyetemre szinte mindig. A szülei elváltak az apja kiemelkedően jól él mondjuk erősen meg is dolgozott érte, az anyja az új éltársával szintén el van de közel sem olyan szinten mint az apja. Mivel haverom felvették orvosira és megkapta az iskola kiválóság díját kapott egy A6-os Audit. A nevelő apja meg teljesen kiakadt "Mi a fa**nak kell egy ilyen kis mitugrásznak egy ilyen k**va drága kocsi .Háá én nem tudnám megvenni pedig én dolgozom." A másik opció, hogy a drága jó pótapukát zavarja, hogy otthon van a gyerek és nem csak vele van foglalkozva.
2018. máj. 2. 08:02
 59/63 anonim ***** válasza:
53%

Válasz: Rendben szívem, mivel téged nem zavar és semmilyen módon nem érint, mi pedig így döntöttünk, légyszíves többet ne hozd szóba, köszönöm.

Válasz 2 második alkalommal: Az én pénzem, az én fiam és az én fiam autója. Nincs hozzá közöd.

Pont így kell tálalni, ahogyan ez a korábbi válaszoló írja. Miért tűröd, hogy szánt szándékkal éket verjen közéd és a fiad közé az értelmetlen és teljesen irracionális hülyeségével, meg mérgezze a hangulatodat? El akarja marni otthonról, meg irigy, mint a béka! Szegény gyereked, gondolom, addig se volt egy matyóhímzés a férjed, amíg a gyerek otthon lakott, középiskolásként. Örülj, hogy ilyen légkörbe egyáltalán hazavágyik, mert ha nem állsz a sarkadra, eljöhet még az az idő, amikor besokall, és még az irántad érzett ragaszkodása se lesz elég erős, hogy ebbe a közegbe hazamenjen!

2018. máj. 2. 08:18
 60/63 anonim ***** válasza:
7%
Egyetemistának nem hogy kocsit nem vennék meg tankolnék, de pénzt sem kell fixen adni. Tessék elmenni melózni, mire kijön az ember egy diplomával legyen 4-5 év munkatapasztalata. Én egy fillért nem kaptam, max néha megvették nekem a vonatjegyet odafele, mellette meg tanítottam pénzért. Így lett 3 diplomám 5 év alatt és tanultam meg 6 olyan nyelvet, amit korábban egyáltalán nem beszéltem. Nem kell kinyalni felnőtt emberek popóját. A kocsit tankolja ő, fizesse rá a biztosítást, stb. Főleg ha félti a drága cuccait a proletariátustól.
2018. máj. 2. 13:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!