Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza? Mikortól...

Kinek van igaza? Mikortól járjon a gyerek autóval?

Figyelt kérdés

A fiam egyetemista, első éves.

Karácsonyra kapott az apjától egy autót, de ugye jöttek a havazások, fagyok, nem engedtem, hogy azzal járjon oda-vissza az egyetemről. Viszont mostmár hogy jó az idő, szinte csak kocsival megy... Ennek több oka is van:

-Háztól házig megjárja maximum 2 óra alatt. Ha tömegközlekedéssel megy, akkor el kell vinnünk abba a városba, ahonnan átszállás nélkül eljut oda, ahova megy (ha innen menne vonattal, akkor ott még 50 percet kéne várni a csatlakozásra). Már ez fél óra. Utána még vonattal mennie kell másfél órát, aztán most vonatpótlók közlekednek nyárig, ezért ott vár 10 percet, aztán busszal eljut oda, ahova egyetemre jár. Az állomás a lakástól tömegközlekedéssel fél óra. Szóval így legjobb esetben is 4 és fél óra neki az út.

-Sok cuccal jár, a legtöbbje nem olcsó. A buszra viszont a bőröndöt nem viheti fel, folyton azon izgul, ki ne vegye valaki lentről.

-Én nem szeretek vezetni, nekem sok volt az, hogy egy délután megjárjam oda-vissza, el is ment vele fél napom.

-Gyakran volt az, hogy csak 1-másfél napra tudott volna hazajönni, de akkor meg már úgy volt vele, hogy azért nem utazik 4-5 órákat, aztán másnap vissza ugyanennyit. Így meg néha van, hogy csak gondol egyet pl vasárnap, hazajön a családi ebédre délelőtt, délután/este meg már megy is vissza. Mióta autóval jár, sokkal többet tudunk együtt lenni.

Viszont a férjem (a fiam nevelőapja) ki van akadva, hogy miért engedem ezt, járjon vonattal, mint a többi gyerek. De az az igazság, hogy az összes közelebbi barátja autóval jár, legalábbis azok biztosan, akiknek a szüleivel jóban vagyok, beszélünk. És tényleg nem tudtam már semmilyen érvet felhozni, miért ne engedjük neki. De a férjem minden alkalommal, mikor itthon van a gyerek, ezen pattog, hogy minek jár autóval. Már beleőrülök, hogy folyamatosan ezen megy a vita.

2018. máj. 1. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
27%

Sok cuccot visz, meg bőröndöt. Gondolom koleszos.

Apuka fizet a gyerek után? Kapsz még családi pótlékot? Mondd meg a fiadnak, hogy ennyi a keret az üzemanyagra és kész. Majd leszokik a fölösleges furikázásról. (gondolom a városban is kocsikázik ide-oda feleslegesen)

2018. máj. 1. 17:18
 12/63 anonim ***** válasza:
90%
Inkább vezessen, mint igyon. Sok fiatalt ismerek, aki inkább tankolásra szánja a zsebpénzét, mint cigire, piára. Szerintem tök jó választás.
2018. máj. 1. 17:22
 13/63 anonim ***** válasza:
32%
Akkortól, amikortól fenn tudja tartani benzinestül, biztosításostúl, stb.
2018. máj. 1. 17:22
 14/63 anonim ***** válasza:
24%

Én azt mondom, onnantól járjon egy "gyerek" autóval, ahonnantól tudja állni annak a költségeit.

Viszont a kérdező azt írja, hogy ő próbál érveket felhozni. Én megfordítanám a kérdést és a nevelőapát kérdezném arról, miért zavarja ez a dolog.

2018. máj. 1. 17:28
 15/63 anonim ***** válasza:
40%
A GYEREK ne járjon autóval! A FELNŐTT egyetemista pedig vegye meg bele a benzint, állja a biztosítást, pakoljon bele csomagokat és menjen ahova akar, amikor akar!
2018. máj. 1. 17:29
 16/63 anonim ***** válasza:
76%
A férjed irigy,mert a volt férjed tudott autot venni. Kettő nekem a nevelő apa nem pattogna a felnőtt fiam dolgába mert csomagolnék neki,előbb utobb a fiad is csomagol majd..
2018. máj. 1. 17:48
 17/63 anonim ***** válasza:
79%
Mióta autóval jár, sokkal többet tudunk együtt lenni. Na ez a baja a férjednek,utba van a gyereked. Ne járjon haza,kb egy évbe egyszer vonattal,annak örülne a pasid. 21 évesen meg nincs engedés,elveszitek a kocsiját amit az apja vett vagy hogyan? Fel jelenthet. Én haza se néznék ilyen családba ahol irigyek rám és elvennék ami az enyém,inkább apámoz mennék haza.
2018. máj. 1. 17:52
 18/63 anonim ***** válasza:
72%
Bár le lettem pontozva, de én továbbra is kíváncsi lennék a nevelőapa álláspontjára és a miértekre. Mert gyárthatunk itt elméleteket, hogy szemét, irigy, önző, semmi köze hozzá. De nem látjuk az ő oldalát.
2018. máj. 1. 17:57
 19/63 anonim ***** válasza:
89%
Hát, nézd, ezt így elolvasva, minden amellett szól, hogy a kocsival járjon. Egyrészt, ha már van jogsija és autója, akkor használja is. Másrészt, azért nagyon nem mindegy, hogy kevesebb, mint 2 óra az út, vagy 4- 5 óra, ráadásul úgy, hogy el kell vinnetek kocsival az induló állomásra, amikor meg jön, gondolom érte kell menni. Plusz nyilván nem akarod emiatt kevesebbet látni.
2018. máj. 1. 17:57
 20/63 anonim ***** válasza:
83%
A férjedet inkabb az zavarja, hogy a gyerek az apjától kapta a kocsit, sőt, ő talan azt sem bánná, ha ritkábban járna haza...
2018. máj. 1. 18:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!