Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hozzánk költözik a férjem...

Hozzánk költözik a férjem gyermeke, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Férjem fia 14 éves. Kezelhetetlen, eddig az anyósoméknál lakott, de most ide kell, hogy költözzön. Az apósom megmondtam ő neki nincs szüksége erre, leverte a kőport a házról mert vicces. Évekkel ezelőtt harcoltunk érte, hogy velünk éljen mi neveljük, de ő mamához akart menni, ott minden meg volt engedve. Mára vetekszik, akárkit megüt ha nem tetszik neki valami. Megölt 3 cicát. Az a bajom, hogy van egy 11 hónapos fiunk. Nagyon sokszor szólt a férjem, hogy ez így nem lesz jó a nevelés de nem hallgatott rá anyósom. Most belátta , hogy nem tudja kezelni és most már neveljük mi. De meg lehet még. Én nem is tudom, hogy bírnám.

#nevelés #anyós #fegyelmezés #férjem gyermeke
2018. ápr. 11. 17:35
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
100%
Bírósági végzésig semmit... sőt... harcolj az ellen hogy odakerüljön! Attól hogy az apja férfi, nem biztos hogy jobban nevelné!
2018. ápr. 12. 01:36
 22/53 anonim ***** válasza:
75%

Be kell törni, de nem neked.

Menekülj.

2018. ápr. 12. 06:59
 23/53 anonim ***** válasza:
100%

Bírósági végzésig ne menjen oda.

Addig hivatalosan az anyjánál a helye, de a férjed abba se menjen bele, hogy megváltoztassák a végzést, és ő kapja a felügyeleti jogot.

2018. ápr. 12. 08:50
 24/53 anonim ***** válasza:
93%
Nem vagyok a gyermekbántalmazás híve, de ilyenkor bizony elfogadottnak tartom a kiadós atyai pofont! Bírom az ilyen elkényeztetett kölyköket: "addig hisztizett, hogy beleremegett" egy pofon rögtön kizökkenti!
2018. ápr. 12. 09:33
 25/53 A kérdező kommentje:
Akartuk , hogy ide kerüljön de az anyósom sem mellénk állt, mert tudta ,hogy akkor heti pár órát tölthet vele, nyugdíjas lett és rengeteg ideje volt. Ügyvédnél is jártunk. Úgy lehet szülői felügyeletet elvenni ha veszélyeztetve van a gyerek éhezik, bántalmazzák, nincs ellátva és ez látható az iskolában.
2018. ápr. 12. 10:03
 26/53 anonim ***** válasza:
93%

Hagyd ott az egész bagázst! Legalábbis, ha meg tudod oldani a lakhatásodat.

Ha jól értem, tutyimutyi férjed 7 éve úgy fizet gyerektartást a volt feleségének, hogy nem is nála van a gyerek. Hát én már itt kiakadtam volna. Azt a pénzt a közös háztartásotokból vette el!

Hagyta, hogy a gyerekből emberroncsot neveljenek, pedig a gyerek sorsáért ő és az anya a felelősek, nem a nagymama.

Te is felelőtlenül választottál párt: ha gyerekes férfival akadtál össze, megnézhetted volna a gyerekét és hogy ő hogyan viszonyul hozzá. Ebből lemérhetted volna, milyen apa és mennyi felelősséget érez a gyereke iránt. Hát ennyit...

Itt most csak a kármentés lehetséges: ultimátumot adsz mindenkinek, hogy ha a 14 éves bűnöző-palánta idejön, akkor te mész a babával. És ezt tartsd is be, ha szükséges.

2018. ápr. 12. 12:28
 27/53 anonim ***** válasza:
0%
Jol nezd meg te fiad ua lesz
2018. ápr. 12. 12:57
 28/53 A kérdező kommentje:
Szerette a gyereket , de akkor teljesen elhidegült a gyerektől is amikor ez történt. Volt hogy nem fizette a gyerektartást és ő vett belőle a gyereknek cipőt ruhát. Ezért feljelentették , mert azt önhatalmúlag nem ő költheti el. Még van ruhája, nem éhezik mindegy ,hogy mire költi az anya. Ha ott van ami ritka, akkor vesz neki kaját, édességet. És még anyósom helyesli, hogy sokba kerül. Még azt akarta, hogy neki is fizessen a párom, felezzék az ottani kiadásokat. Hozzá testem 3mukra van 550 ezer egy hónapban. Nekünk 300 és ebből lakáshitelünk is van. Ide nem költözik. 2 szobánk van. Mondták el lesz a nappaliba. Hát én nem engedem meg. Férjem is minket választott. Azt mondta , ha eddig nem engedték nevelni , most már oldják meg.
2018. ápr. 12. 14:36
 29/53 anonim ***** válasza:
100%
Ez volt a helyes lépés. Egyébként sajnálom a gyereket, mert nem maga miatt lett ilyen, de sajnos már késő. Most rájöttek, és rátok akarjàk lőcsölni a problémás gyereket. Egyék meg amit főztek. Ti fizessétek a gyerektartást, hogy ne lehessen belétek kötni, meg a párod làtogassa (ha eddig is tette), de ne engedjétek oda.
2018. ápr. 12. 16:24
 30/53 anonim ***** válasza:
100%

Kemény döntés, de helyesen gondolkoztok.

A gyereket nagyon sajnálom, nem ő tehet róla, hogy ilyen lett.

2018. ápr. 12. 16:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!