Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szembesítsem anyukámat a...

Szembesítsem anyukámat a kegyetlenségével?

Figyelt kérdés

Idős már, hetven elmúlt. Amikor én és a két nővérem kicsik voltunk (tíz alatt) elváltak a szüleink. 5 év múlva jött a nevelőapánk, aki elkezdett mindannyiunkat bántani. Verni is, és “úgy” is. Amikor szóltunk anyunak, azt mondta nem hiszi el, de különben is mi vagyunk a hibásak, minek járunk kihívó ruhákban. 11-13-15 évesek voltunk ekkor...

Eltelt 20 év, mindhárman amilyen hamar lehetett elköltöztünk. Ma már csak ketten vagyunk, a középső testvérünk öngyilkos lett. Anyánk a mai napig jajveszékel a családban, hogy mi milyen szemetek vagyunk, sosem nyitjuk rá az ajtót, a temetés óta nem látott minket, és nem érti, el tudjátok ezt hinni, NEM ÉRTI, hogy nekünk mi bajunk van. Lassan, de biztosan érik bennem a vágy, hogy elmondjam neki, hadd értse meg.

Valaki szembesítette már az anyját így? Elért vele bármit?

2018. ápr. 6. 12:54
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
75%
Ami semmit sem oldana meg, semmit sem segítene a kérdező lelkén, csak tönkremenne bele.
2018. ápr. 6. 18:15
 42/50 anonim ***** válasza:
63%
69 % os. Mielőtt bosszút állnál valakin, két sírt áss! Nagyon igaz,álltam már bosszut,magamon sikerült egyuttal,ürességet éreztem,nem megkönnyebbülést. Ez a lehető legrosszabb lenne,a kérdező is lessüllyedne egy szintre ahonnan nem jönne vissza.
2018. ápr. 6. 18:19
 43/50 anonim ***** válasza:
88%
Részletekbe menően ecseteld neki a dolgokat hogy kapcsoljon. Utána már tudni fogja hogy miért vagytok "szemetek". Ja és a családot is tájékoztasd!
2018. ápr. 6. 20:20
 44/50 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem talán nem évül el a kiskori szexuális bántalmazás és a segítségnyújtás elmulasztása anyukád részéről, ha utánajárnátok és fel lehetne jelenteni, fel kéne jelenteni. Abból megértené, mi bajotok van vele.

Enélkül meg minden alkalommal, amikor jajveszékel, elmondanám neki, hogy az, hogy nem védett meg titeket és kitett ilyesminek.

Még a szomszédoknak is elmondanám, vagy akiknek panaszkodik.

2018. ápr. 7. 00:28
 45/50 anonim ***** válasza:
78%

34: Ez sajnos nincs így.

Én eddig kb. 50 saját állításon voltam 20 év alatt és egy tapodtat nem változtatott az életemen. 2 témában rosszabb lett az állítás után (egészségi dolgok), különben semmi.

2018. ápr. 7. 00:30
 46/50 anonim ***** válasza:
57%

"Szerintem talán nem évül el a kiskori szexuális bántalmazás és a segítségnyújtás elmulasztása anyukád részéről, ha utánajárnátok és fel lehetne jelenteni, fel kéne jelenteni. " Több probléma is van ezzel. Minél több idő telt el, annál kevésbé bizonyítható az erőszak. Az anyát nem fogják elítélni, nem is tehetik, hisz nem ő követte el, és sajnos nem bizonyítható hogy tudott róla. Vagy ha bizonyítható is, mondhatja hogy félelemből nem cselekedett . Ez van sajnos. A "csendes tettestársakat nem szokták felelősségre vonni, sőt inkább az egykori áldozatokat hurcolják meg. Nézzetek csak szét a beszélj róla oldalon, mi lett azokkal akik még akkor feljelentést tettek... Egy eset nagyon megmaradt. Azt mondták a feljelentő anyukának, meg a gyereknek hogy "minden apa meg szokta ölelni lányát" és ezzel le volt tudva az ügy.

Amit az ember tehet, hogy ő maga tudatosan készül., számbaveszi a bántalmazás lehetőségét ha oda jutott hogy van saját gyermeke. És ő maga nem hazugozza le a gyereket, nem fordul el tőle. hanem orvoshoz viszi, megpróbálkozik a feljelentéssel, és remélhetőleg le is tudja csukatni azt a korcsot - bizonyítékokkal a kezében. Mert manapság sajnos úgy állunk hogy a törvény csak látszólag áll az áldozatok mellett. Gyakorlatilag nem.

2018. ápr. 7. 03:54
 47/50 anonim ***** válasza:
29%
46: Hol az a weboldal?
2018. ápr. 7. 04:08
 48/50 anonim ***** válasza:
17%
[link] erről van szó. Azért érdekelne, miért pontozták le az előzőt? Csak megkérdezett valamit...
2018. ápr. 7. 18:32
 49/50 anonim ***** válasza:
43%
Előző ma minden kérdésnél ez megy,elgurult a piros pacsi tabletta..
2018. ápr. 7. 19:15
 50/50 anonim ***** válasza:
Legyen ez élete legnagyobb öröme.
2018. ápr. 7. 19:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!