Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Teljesen tanácstalan vagyok,...

Teljesen tanácstalan vagyok, aki tud valamilyen tanáccsal szolgálni kérem ne tartsa magában. Hogyan tudnék kijönni ebből a szituációból? Tovább lent.

Figyelt kérdés
Az én problémám az lenne, hogy a szüleimmel nem igazán jó a kapcsolatom, vagyis rosszul fogalmaztam, jó,de nem minden tekintetben. 20 éves lány vagyok és van 3 éve párkapcsolatom,viszont úgy vagyunk egymás mellett, mint két 5 éves, az én szüleim miatt.A 3 év alatt még egyszer sem aludhattunk egymással,nem mehettünk együtt nyaralni mivel a szüleim "nem engedték meg".Anyám azt mondta nekem, hogy amíg itthon laksz és az én kenyeremet eszed azt csinálod amit én mondok. Így az is bevan szabályozva, hogy pl. 21:00-ra legyek otthon, ilyesmi.Sajnos még nem tudok eljönni,muszáj otthon laknom, mert még tanulok, a párom nyakára pedig kereset nélkül nem szeretnék ráakaszkodni, pedig már többször is győzködött hogy költözzek hozzá mert ő egyedül lakik. Próbáltam már beszélni velük,(tény, hogy nem voltam valami határozott, de ők így neveltek, hogy tiszteljem őket) és mindig veszekedés lett a vége.Már kezdek nagyon besokallni. Valaki van/volt ilyen helyzetben? Hogyan tudnánk olyan megoldást találni ami mindenkinek megfelelő? Mi a véleményetek erről az egész kialakult helyzetről? A csoporttársaim is mindig kinevetnek, amikor mondom, hogy nem aludhatok a páromnál 20 évesen. Egyre kilátástalanabb ez az egész. Válaszokat előre is köszi! :)
2018. márc. 13. 14:44
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
96%

Ha azt hiszed, idővel jobb lesz, elárulom, nem lesz jobb! Ha lesz munkád, akkor sem lesz ez jobb, ha lesz pénzed, akkor sem!

Ha még 5 évig tanulsz, akkor 5 évig élsz úgy, mint egy 15 éves gyerek? És szerinted a párod meddig fogja ezt elviselni? Mert lehet megértő egy darabig bárki, de hosszútávon ez elviselhetetlen teher egy kapcsolatban és előrevetíti, hogy egy gyámoltalan, gyerekes kislány vagy, akivel bármit meg lehet tenni, nem pedig egy felnőtt nő, aki adott esetben vállalja a konfliktust és kiáll magáért.

Ez a te hibád is. A szüleid aberráltak és zsarnokok, de te meg hagyod magad. Ha nem lépsz, ez még nagyon sokáig így is lesz, de az is lehet, hogy egész életedben. Sok boldogságot anyuval, meg apuval!

2018. márc. 13. 17:09
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Először is tisztelem és becsülöm a párodat,hogy kitart melletted,így ismeretlenül!Jó olvasni,hogy vannak ilyen férfiak is.

Sajnos az én anyukám is pepitában ilyen.

Szerinted miért akarok diploma után külföldre menni?

A korábbi kommentek segítenek a válaszban.

2018. márc. 13. 18:11
 33/40 anonim ***** válasza:
79%
Azért rögtön diákmelózni és elköltözni nem kéne, nem eszik olyan forrón a kását. Kis léptekben kezdj. Mindenképpen koncentrálj a sulira, fejezd be, jól tanulj, hogy minél hamarabb jó munkád legyen. Apránként kezdj el önállósodni. Elmész a barátoddal amikor akarsz, átugrasz hozzá hétvégén is, néha-néha kimaradsz. Ha csak annyi a bünti, hogy nem szólnak hozzád, hát istenem, ki lehet bírni. Ha látják, hogy nem hat meg, úgyis előbb-utóbb megtörik a csendet. Te csak maradj midnig, kedves, nyugodt és tisztelettudó. De mellette csináld azt ami neked jó, amit te szeretnél. Később amikor meg lesz saját kereseted, abban a percben elmehetsz otthonról. Mégjobb, ha utolsó évben már elkezdesz keresni munkát és amellett fejezed be a sulit. Sok sikert.
2018. márc. 13. 19:04
 34/40 anonim ***** válasza:
91%
Szép lassan alatt még több mérget kap,és aztán esélye se lesz lépni,pont mint a bámtalmazó kapcsolatokban.. 18 évesen egy böröndel jöttem el. Megszöktem,sajnos szöknöm kelett. De megérte.
2018. márc. 13. 19:16
 35/40 anonim ***** válasza:
4%

A szüleid csupán nem bíznak benned

Felnőttként kellene kezelned hogy ha nem szólnak hozzad másfél hétig

Felnottel és arra ébredtek hogy ok nem ismernek

Fejezd ki gyakrabban ami belül van

Egyébként szeretnek és jót akarnak neked

Tudod most kell megmutasd hogy felnőtt vagy

Nojj fel ehhez a helyzethez

Egyébként a 20 év az nem egy nagyon öreg kor :) nyugi

2018. márc. 13. 19:26
 36/40 anonim ***** válasza:
30%
20 vagy, költözz pasidhoz és vállalj be részidős állást vagy rinyálj tovább és viselkedj gyerekként.
2018. márc. 14. 00:29
 37/40 anonim ***** válasza:
Azt hogy elkoltozz-e nem kell velük megbeszelned. Ha pedig nem engednek ki az ajtón, hívod a rendőrséget. En megtennék a helyedbe, majd ha ugy állsz, kompenzalod neki ezt vhogy, visszaadod a pénzt.
2018. márc. 14. 00:43
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

Meg annyi, h neked nem kell olyan megoldást találni, ami nekik is jó, mert ok se gondoltak rád.....

És nem is fogsz tudni velük beszélni...

2018. márc. 14. 00:46
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy még te kérsz bocsánatot az ő nyomorékságuk miatt. Nem kéne.
2018. márc. 14. 11:18
 40/40 anonim ***** válasza:

Egy merész fricska jutott eszembe. Elköltöznék és kiadnám a szobámat és amit a szobáért fizet, azt én kérném el és odaadnám a barátomnak.:)

Vagy Te tulajdonos vagy haszonélvező a lakásotokban?

2018. ápr. 1. 02:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!