Teljesen tanácstalan vagyok, aki tud valamilyen tanáccsal
szolgálni kérem ne tartsa magában. Hogyan tudnék
kijönni ebből a szituációból? Tovább lent.
Figyelt kérdés
Az én problémám az lenne, hogy a szüleimmel nem igazán jó a kapcsolatom, vagyis rosszul fogalmaztam, jó,de nem minden tekintetben. 20 éves lány vagyok és van 3 éve párkapcsolatom,viszont úgy vagyunk egymás mellett, mint két 5 éves, az én szüleim miatt.A 3 év alatt még egyszer sem aludhattunk egymással,nem mehettünk együtt nyaralni mivel a szüleim "nem engedték meg".Anyám azt mondta nekem, hogy amíg itthon laksz és az én kenyeremet eszed azt csinálod amit én mondok. Így az is bevan szabályozva, hogy pl. 21:00-ra legyek otthon, ilyesmi.Sajnos még nem tudok eljönni,muszáj otthon laknom, mert még tanulok, a párom nyakára pedig kereset nélkül nem szeretnék ráakaszkodni, pedig már többször is győzködött hogy költözzek hozzá mert ő egyedül lakik. Próbáltam már beszélni velük,(tény, hogy nem voltam valami határozott, de ők így neveltek, hogy tiszteljem őket) és mindig veszekedés lett a vége.Már kezdek nagyon besokallni. Valaki van/volt ilyen helyzetben? Hogyan tudnánk olyan megoldást találni ami mindenkinek megfelelő? Mi a véleményetek erről az egész kialakult helyzetről? A csoporttársaim is mindig kinevetnek, amikor mondom, hogy nem aludhatok a páromnál 20 évesen. Egyre kilátástalanabb ez az egész. Válaszokat előre is köszi! :)
Én már régen kerestem volna valamilyen munkát, amit a tanulás mellett csinálhatok és odaköltöztem volna a páromhoz.
2018. márc. 13. 15:16
12/40 A kérdező kommentje:
#8: nem az első barátom, és nem igazán szeretik, mert hogy ne valami jónevű jogi egyetemen tanul, hanem autószerelő, és ezért ő már nem hozzám való, ilyenek.. Köszi a választ és örülök,hogy neked sikerült "kitörni" ebből az egészből ;)
#9: Köszi, én is tudom. ÉS azt is tudom magamról, hogy a legjobb szó: gyáva. Mert bevagyok szarva tőlük és belém nevelték, hogy csak úgy tudok élni hogy tőlük függök és nélkülük úgysem mennék semmire.
2018. márc. 13. 15:18
13/40 A kérdező kommentje:
#12: nappali tagozaton, csak éjszaka tudnék menni mert reggel 8-tól este 6-ig vannak óráim.
Egyszer kinéztem magamnak egy benzinkutat és egy trafikot éjszakai műszakban, de oda sem mehettem, mert "mennyi rabló és betörő van, kitudja éjszaka mikor rabolnák ki a helyet" ilyen helyen nem dolgozhatok.
2018. márc. 13. 15:20
14/40 anonim válasza:
Mérgező szülők,otthon kell nekik a lábtörlő.. Állj ki magadért,erővel,majd meglepődnek ha alapra állitod őket. Pszichiátriai esetek..
2018. márc. 13. 15:22
15/40 anonim válasza:
#8as vagyok ismét! Attól, hogy nem mérnök, jogász stb még nem kéne elítélniük a szüleidnek. Tényleg pakolj össze és pár napra menj a sráchoz.
2018. márc. 13. 15:22
16/40 anonim válasza:
És gondolj még bele abba, hogy a XIX. századi és XX. század eleji nőmozgalmak aktivistáinak mennyi hatósági erőszakot kellett elszenvednie, majd háborúkban nők tömegeinek hadiüzemekben milyen keményes férfimunkát kellett végezniük ahhoz, hogy mára a törvények biztosítsák jogaikat.
Ha gyáva vagy a törvényes jogaiddal élni (felnőtt nőként hagyod, hogy szüleit cselekvési szabadságodat korlátozzák), azzal a nők évszázados küzdelmeinek eredményét is elárulod.
40F
2018. márc. 13. 15:24
17/40 anonim válasza:
...kemény...
2018. márc. 13. 15:25
18/40 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, hatalmasak vagytok, nem is gondoljátok, hogy mennyivel több bátorságot érzek magamban, így hogy nem 1 ember véleményét hallottam csak. Eddig kis buborékban voltam, és anyámék szerint amit más mondott ezzel kapcsolatban azok hülyék,tudatlanok voltak stb. De így látva azt, hogy 10-en pár ember is teljesen értetlenül áll ezzel kapcsolatban így kezd felnyílni a szemem.
2018. márc. 13. 15:32
19/40 anonim válasza:
Kifogások helyett el kell menni dolgozni, spórolni és és elköltözni.
De persze könnyebb mindenfélére rámondani, hogy miért nem tudsz melózni :)
Én is sui mellett dolgoztam és költöztem el. Nem volt egyszerű összeegyeztetni, de megoldható csak akarni kell.
2018. márc. 13. 15:41
20/40 anonim válasza:
És ha ezt hagyod, akkor még 24 évesen is otthon fogsz csücsülni, az megvan?!
Mert a szüleid sehová nem engednek ám el, te meg bólogatsz majd nekik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!