Mit csináljak ilyen helyzetben? Teljesen tanácstalan vagyok!
Figyelt kérdés
Én 32 a férjem 36 éves. Elkezdtünk építkezni, és sajnos közben el kellett adni a saját lakásunkat is. Még 2-3 hónap volt az új házunk befejezéséig, gyorsan találnunk kellett valami megoldást, hogy hova költözünk. Apukám felajánlotta, hogy lakhatunk nála amìg nem készül el a ház.(A nyukám jelenleg nem lakik vele, nagymamámat ápolja). Oda költöztünk apuhoz( régen én is itt laktam, de már 10 éve elköltöztem). Az első pár hétben még nagyjából kissebb viták nélkül is egészen jól megvoltunk a 2 szobás lakásban. Aztán azt vettük észre,hogy minden éjszaka többször kinyitja az ajtót kopogás nélkül, bejön a szobánkba és minket néz, hogy mit csinálunk(?!), végül becsukja az ajtót. Az összes levelünket kibontja, a számláinkat átnézi. Még a bankszámlakivonatomat is leellenőrzi, hogy mikor milyen automatából vettem ki pénzt, és ha nem a saját bankomtól, azért is szól. Nem tudok a férjemmel kettesben lenni, mert úgy jár-kel kopogás nélkül a lakásban, mintha ott sem lennénk. Mindig mindenről tudni akar, ha a férjemmel telefonon beszélünk megáll elöttem, és megkérdezi minden alkalommal hogy kivel beszélek és miről? Sajnos baleset ért 1 hete, csak mankóval tudok nehézkesen közlekedni a lakáson belül, és emiatt hatványozottan nehéz elviselni ezt a helyzetet, főleg hogy ő egész nap itthon van( nyugdìj mellett dolgozik), mert állítólag pont most küldték el éves szabadságra a balesetem másnapján.P próbáltam már vele beszélni szépen, hogy ugyan tartsa már tiszteletben, hogy felnőtt emberek vagyunk, és ne akarjon folyamatos kontroll alatt tartani. Sajnos nem ment, elkezdett üvöltözni, hogy ha nem tetszik akkor takarodjunk innen meg egyébként is neki joga van mindent tudni.Az még csak tetőzi ezt, hogy szinte minden este berúg. 1 hónap van hátra az új házba költözésig. Van valakinek valami ötlete,hogyan tudnánk kihúzni ezt a kis időt valahogy? Sajnos most nem vagyok túl mobilis, mert kb még 3 hétig ágyhoz leszek kötve.2016. aug. 23. 12:14
1/7 anonim válasza:
Nehéz helyzet, de már csak 1 hónap. Tudom, ilyen körülmények között még sok ez az idő, de utána annál jobb lesz :) Apukás viselkedése nem normális, egyenesen felháborító, nincs esetleg nagymamád, vagy a férjednek a rokonságban valaki, akinél ki tudnátok húzni ezt a kis időt?
2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos a férjemnek már nem élnek a szülei, nagyszülei. Nekem csak 1 nagyszülőm él, aki nagyon idős és demens. Anyukám őt ápolja, de oda sajnos nem tudunk menni.
2016. aug. 23. 12:25
3/7 anonim válasza:
Valahogy bírjátok ki azt az 1 hónapot, így költözködni sem tudnátok, hogy baleset ért. Az én apám is csinált ilyeneket, felesleges beszélni vele, úgysem használ.
4/7 anonim válasza:
Akkor sajnos nincs más mód, mint retesz az ajtóra este, nem telefonálni. Nem tudom, mi lenne jó ebben a helyzetben :( Kérj elektronikus kivonatot.
5/7 anonim válasza:
Tipikus "Hogyha nem tetszik, el lehet menni" hozzáállás. Igazság szerint, ha eddig kibírtátok, ez az egy hónap szinte hamar elmegy. Ezelőtt is ilyen volt az apuka?
Éjszakára bezárnám valahogy az ajtót (ideiglenes zárral - bár látva a hozzáállását, biztosan kiakadna), esetleg kitámasztanám belülről, hogy ne tudja kinyitni az ajtót....What the f... kinyitja kopogás nélkül az ajtót????? A párod mit szól ehhez?
Egy család attól család, hogy segítenek a tagjai egymásnak, és azért cserébe nem várnak érte semmit. Azért, mert ott laktok, nem jogosítja őt fel, hogy beszámoltasson benneteket.
Odaköltözésetek előtt milyen volt a viszonyotok az apukáddal?
6/7 A kérdező kommentje:
Arra emlékszem, hogy gyerekkoromban is eléggé problémás volt vele, de ennyire nem, mert anyukám itt lakott és ő valamennyire lefoglalta.
2016. aug. 23. 12:59
7/7 anonim válasza:
Kerül amibe kerül, én bizony vagy elmennék albérletbe erre az egy hónapra, vagy ha lakható (értsd: van tető, használható csak még nem kész fürdőszoba, wc) az új ház, beközltöznék oda. Ezt elviselni egy hónapig még?....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!