Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Teljesen tanácstalan vagyok,...

Teljesen tanácstalan vagyok, aki tud valamilyen tanáccsal szolgálni kérem ne tartsa magában. Hogyan tudnék kijönni ebből a szituációból? Tovább lent.

Figyelt kérdés
Az én problémám az lenne, hogy a szüleimmel nem igazán jó a kapcsolatom, vagyis rosszul fogalmaztam, jó,de nem minden tekintetben. 20 éves lány vagyok és van 3 éve párkapcsolatom,viszont úgy vagyunk egymás mellett, mint két 5 éves, az én szüleim miatt.A 3 év alatt még egyszer sem aludhattunk egymással,nem mehettünk együtt nyaralni mivel a szüleim "nem engedték meg".Anyám azt mondta nekem, hogy amíg itthon laksz és az én kenyeremet eszed azt csinálod amit én mondok. Így az is bevan szabályozva, hogy pl. 21:00-ra legyek otthon, ilyesmi.Sajnos még nem tudok eljönni,muszáj otthon laknom, mert még tanulok, a párom nyakára pedig kereset nélkül nem szeretnék ráakaszkodni, pedig már többször is győzködött hogy költözzek hozzá mert ő egyedül lakik. Próbáltam már beszélni velük,(tény, hogy nem voltam valami határozott, de ők így neveltek, hogy tiszteljem őket) és mindig veszekedés lett a vége.Már kezdek nagyon besokallni. Valaki van/volt ilyen helyzetben? Hogyan tudnánk olyan megoldást találni ami mindenkinek megfelelő? Mi a véleményetek erről az egész kialakult helyzetről? A csoporttársaim is mindig kinevetnek, amikor mondom, hogy nem aludhatok a páromnál 20 évesen. Egyre kilátástalanabb ez az egész. Válaszokat előre is köszi! :)
2018. márc. 13. 14:44
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Szerintem pedig teljesen lehetséges az, hogy van olyan eset, amikor hiába akarod néha nem megy. Főleg egy olyan kisvárosban, mint ahol én lakom.

Nem kifogásokat kerestem, ez az igazság.

2018. márc. 13. 15:44
 22/40 A kérdező kommentje:
#20-as, kezdek rájönni én is.. lépni kell
2018. márc. 13. 15:46
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, őket nem tudod megváltoztatni, viszont a hozzáállásod annál inkább. Én vállaltam anno a konfliktust, akkor is, ha hetekig nem szóltak hozzám, ilyen önző, korlátolt helikopterszülőkkel nem lehet normális ember módjára megbeszélni a dolgokat. Ezt legközelebb ne úgy fogd fel, mint valami szörnyűséget és ne esedezz bocsánatért (azzal csak megerősíted bennük, hogy helyes/elfogadható/működik az érzelmi zsarolás), hanem állj hozzá úgy, hogy végre nyugtod van. Amint képes leszel leválni érzelmileg és őszintén leszarni a véleméynüket, könnyebben fogod ezeket kezelni. Amikor pedig elköltözöl, eszedbe se jusson minden hétvégén látogatóba menni vagy minden füttyre pattanni, mert akkor soha nem tanulják meg, hogy egy különálló felnőtt ember vagy, nem pedig egy csicska lábtörlő.
2018. márc. 13. 15:49
 24/40 A kérdező kommentje:
Köszi #23-as nagyon igazad van!
2018. márc. 13. 15:52
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

Sokan megírták, hogy a szüleid enyhén szólva is el vannak tévelyedve, úgyhogy ezt nem akarom tovább vesézni.

Teljességel elfogadhatatlan a hozzáállásuk.

Javaslom a Susan Forward: Mérgező szülők című könyvet elolvasni, na majd ott fogsz még kamillázni mik vannak. A te eseted is beleillene.

NODE!

Én ugyabban a cipőben jártam, mint a párod. Volt egy fiatal barátnőm, komoly kapcsolat, és elviselhetetlen életfelfogású erőszakos, érzelmi zsaroló anyja.

A lány hozzám költözött, pedig még végzős sulis volt. Aztán 8 hónapra rá lett melója, utána be is szállt mindenbe, és totál renden voltunk. Előtte eltartottam, de szívesen tettem, ő a házimunkában mindenben helytállt, szavam nem lehetett a hozzáállására.

Amit neked tanácsolok:

Ha szeretitek egymást, fogadd el a felajánlást, ellenkező esetben kikészülsz fiatal felnőttként.

Ha nagyon gáz, hogy nincs kereseted, akkor valami mellékes diákmunkával jelképesen legalább hozzá tudsz járulni a költségekhez, ezt a srác is értékelni fogja.

És könyörgöm: ne hagyd magad zsarolni, húzd meg a határaidat.

2018. márc. 13. 15:58
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Még ennyit:

[link]

2018. márc. 13. 15:59
 27/40 A kérdező kommentje:

#26-os köszi szépen!:)

Tudod, nekem már az is nagy csoda egy 22 éves férfitől, hogy ennyire kitart mellettem és nem elhagy, mert óvodás szinten van a kapcsolatunk.Ezért örökké hálás leszek neki. Komolyan tervezünk és biztos, hogyha összeköltöznénk mindent megtennék mint "asszony".

Köszi a linkeket, elolvasom őket!;)

2018. márc. 13. 16:08
 28/40 anonim ***** válasza:
95%

Gondold végig, hol és hogyan szeretnél élni 2-3 év múlva. És öt év múlva? Tíz év múlva? Ha nem lépsz most, tíz év múlva annyi lesz a változás, hogy nem iskolába, hanem munkahelyre fogsz bejárni a szobádból, de ugyanúgy nem ülhetsz be egy kávéra sem a kollégákkal, mert akkor jön az otthoni terror.

Arany kalitkában tartanak.

2018. márc. 13. 16:09
 29/40 anonim ***** válasza:
97%

hanem munkahelyre fogsz bejárni a szobádból, de ugyanúgy nem ülhetsz be egy kávéra sem a kollégákkal, mert akkor jön az otthoni terror.

Arany kalitkában tartanak.

Pontosan. Szomszédban egy 31 éves nő él igy. Van műsor,egyszer hozzánk jött át,de ránk hivták a szülők a zsarukat,a gyerekeink előtt cirkuszoltak,h minket kell elvinni,mert a lányukat megmérgezzük az abberált gonolatainkkal,megkértük h többet ne jöjjön,még kulcsa sincs nem h párja,fiuja nem is lehet, a fizuját elveszik, a szülők számlájára megy, ne akarj igy járni. Ez nem élet,ez vegetálás. Folyton bőg,persze mert az összes kollégájának van élete családja a fiatal 20 évesnek is már párja van,ő meg lakat alatt van 31 évesen..

2018. márc. 13. 16:21
 30/40 anonim ***** válasza:
77%
De ott a szülők vallásosak. Fanatikusan. Azért kérdeztem h nálatok is ez e a helyzet? Mert azok ilyen abberáltak néha..
2018. márc. 13. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!