Teljesen tanácstalan vagyok, aki tud valamilyen tanáccsal szolgálni kérem ne tartsa magában. Hogyan tudnék kijönni ebből a szituációból? Tovább lent.
Elmúltál már 18 éves, a szüleidnek nincs már beleszólása abba, hogy elköltözöl-e a barátodhoz vagy nem.
Nem ismerlek se téged, se a barátod, nem tudom, milyenek vagytok. A szüleid szerintem látják, hogy milyenek a mostani fiatalok és hát nem csodálom, hogy így korlátoznak a kapcsolatodban. Szerintem csak féltenek, nehogy vmi rossz történjen veled/veletek. Lehet, a környezet nem épp a legjobb (környék, az ott élő emberek, stb...).
#2-es.
Lehet, mondjuk ők is elég fiatalon vállaltak engem, 20-21 évesen "csúsztam be" ha lehet így fogalmaznom.
Nem rossz ember a párom, becsületesen dolgozik (22 éves) én elég jól tanulok egy jó egyetemen, és a környék sem rossz.
Olyan mintha a saját félelmüket, hibájukat akarnák kiküszöbölni velem.
Bocs, de tényleg nevetséges, hogy hagyod, hogy korlátozzanak ilyenben. Polgári törvénykönyv szerint 18 év feletti teljes cselekvési szabadsággal rendelkezik, tartásodról ha tanulsz szüleid kötelesek gondoskodni.
Nem kell vitatkozni, se lázadozni, csak szimplán menj mindig oda, ahova kedved van, szüleidtől ne engedélyt kérj, hanem csak tájékoztasd őket.
Ha jönnek a dumával, hogy amíg otthon élsz, addig az ő szabályaikat kell követned, akkor nyugisan mondd, hogy oké az lehet a házirendjük, hogy házukba srácot ne hozzál, de ahhoz már nincs joguk, hogy cselekvési szabadságodat korlátozzák.
Nyugaton a tipikus az, hogy felnőtt továbbtanuló gyerekek tartásáról a szülők pénzbeli támogatással gondoskodnak, igazából neked is ez jó lenne.
40F
Nehéz erre mit mondani. Én azt gondolom szülőként, hogy az, hogy ha 20 évesen még támogatnak a tanulásban és otthon lak(hat)sz, közelebb van a normális szülői gondoskodáshoz, mint a szívességhez. Legalábbis a mi családunkban ez így volt, és én is így tervezem csinálni.
Azt is gondolom, hogy amíg együtt lakunk, a családban kialakult szokásokat, családi normákat mindenki tartsa be, és ha ezek nagyon nem tetszenek a fiatalnak, akkor természetesen elköltözhet (nem raknám ki soha a gyerekemet, de dönthet úgy, hogy elköltözik 18 éves kora után).
Viszont 20 éves nővel úgy bánni, mintha 15 éves kamasz volna, az nagyon durva visszaélés a szülői helyzettel, megalázó, sértő és mélyen elítélem, mert nincs mögötte más, mint önző birtoklásvágy.
Velem ugyanezt csinálták! 17múltam, mikor lett egy barátom. Nekem konkrét abba is beleszóltak, hogy mikor szexelhetek vele(több mint egy évig nem is szexeltünk), mondhatom marhára gáz volt, de végülis megérte várni. Olyan szinten ránk telepedtek, hogy szó szerint beültek az ajtóm elé és hallgatták, hogy mit beszélgetünk a barátommal. Én se aludhattam vele, nekem konkrét időpont volt, mire haza kellett mennem és a fiúmnak is megvolt adva, meddig maradhat nálam. Csak akkor jöhetett, ha a szüleim itthon voltak. Aztán egyszer csak kamuztam nekik, hogy a barátom szülei otthon vannak és persze így elengedtek, de a szülei nem voltak otthon. Annyira tiszteltem a szüleim, hogy a vágy ellenére nem feküdtem le a barátommal. Pedig nagyon akartuk,de bennem volt, hogy ezzel hazudok ismét. Aztán egyszer elvitt nyaralni a fiúm, több napra, jó sokáig kellett könyörögnöm, hogy engedjenek el vele, ezért dolgozott a pasim, hogy eltudjon vinni. Nagy nehezen megengedték, ne tudd meg mit hallgattam, hogy tilos szexelni és ha lehet külön SZOBÁBA aludjunk😂 első éjszaka megtörtént a szex köztünk, már úgy voltam vele, hogy egyszerűen megfojtanak. És a barátomat se akartam tovább váratni. Épp eleget várt rám. Csodás éjszaka volt és minden perc aranyat ért. Mikor haza mentem a nyaralásból, közöltem velük, hogy de igen lefeküdtem a pasimmal(ekkor már bőven 18múltam) és csodálatos volt vele és nem védekeztünk. Ekkor persze nagyon kiakadtak, majd közöltem velük, hogy de amúgy védekeztünk, de ha nem akarják, hogy titokban itt ott legyek a pasimmal, akkor szabadon lehetek vele. Na azóta nem ülnek az ajtóm elé és nincs tiltás. Bármikor jöhet a pasim és én is hozzá együtt aludhatunk stb. Belátták, hogy ha tiltanak tőle, nem érnek el vele semmit se.
Ez a te életed, ne engedd, hogy ők uralják. Van beleszólásuk, de ezt ne engedd meg nekik, hogy ennyire elvonjanak tőle. 20 éves vagy, volt már előző fiúd? Vagy ő az első és azért csinálják ezt? Kedvelik a fiút? Állj a talpadra csajszi! Én a helyedbe jó pár napra a pasidhoz mennék, hogy kicsit elgondolkodjanak a szüleid, mit rontottak el. Sok sikert!
20/L
#5 Köszönöm a választ.
#6 nem vallásosak, tehát teljesen logikátlan ez a viselkedés.
#7 Így van, én is úgy gondolom, hogy amíg egy család együtt él próbáljunk együtt működni, tehát hétvégén kitakarítok, ha szükséges és édesanyám túl sokat dolgozik, főzök, bármiben segítek nekik.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, megpróbálok határozottabb és önállóbb lenni, hogy lássák azt, hogy már felnőttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!