Miért nem hagynak a szüleim reggel "sokáig" aludni?
Azért nem hagynak aludni, mert buták mint a sötét éjszaka. Erre nincs jobb, vagy kevésbé provokatív válaszom.
Az olyanok meg inkább maradjanak csöndben, akik ehhez hasonlókkal jönnek: "szokj hozzá a koránkeléshez, mert ha majd dolgozol, akkor még korábban kell kelni".
Hát babáim, évek óta dolgozom, kb. 2 órával később kelek mint iskolás koromban bármikor.
Én is keltem a 3 éves gyerekem. 😊
Ha sokáig alszik a délutáni alvás elhúzódik és este képtelenség időben elaltatni. Mivel még kicsi, így mi is ébren vagyunk amíg ki nem dől.
Nyilván te már elvagy egyedül, ezt csak azért írtam, hátha megszokásból ébresztenek. Gondolom te nem ugrálsz este az ágyukban, ha aludni akarnak.
Az édesanyámnak szerintem nem lesz jobb attól ha korán kelek. Takarítani bármikor lehet. Igen, akár este is. Remélem nincs gyereked. Ha van, akkor sajnálom. Azt is megmondod neki hogy mikor keljen, kivel barátkozzon és milyen zenét hallgasson? Kontrollmániás fröcsögésed erre enged következtetni.
Nem tudom, mennyire leszek lepontozva.
Én is éjjeli bagoly vagyok, megnéztem a neten, hogy ez micsoda. Delayed sleep phase syndrome a neve. Utána lehet olvasni. Van az ellenkezője, pl. anyukám, aki este 8-kor kidől és reggel 4-kor kel, egyszerűen nem tud aludni. Nekem meg a legjobb, ha hajnali 4-kor fekszem és 11-kor kelek.
Azt mondják, hogy a "baglyoknál" 24 óránál hosszabb egy nap, a "pacsirtáknál" meg rövidebb. (Ugye ember alkotta a 24 óra egy nap.) Máskor van a legéberebb állapot, máshogy alakul a nap folyamán a belső testhőmérséklet, az alvást elősegítő hormonok.
Olvastam olyan teóriát, hogy ez annak a maradványa, hogy az őskorban nem mind egyszerre feküdtünk le, hanem voltak őrök, hogy ne egyenek meg minket az állatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!