Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hagynak a szüleim...

Miért nem hagynak a szüleim reggel "sokáig" aludni?

Figyelt kérdés
Akárhányszor 9 nél tovább alszok jön a papolás h keljek már fel...Szoktam segítni nekik mindig de valamiért nem bírják ha sokáig alszom.Mindig azt mondogatják h ha dolgozni fogok ugyse alhatok.Felkeltenek aztán tök mind 1 mit csinálok csak ne aludjak.Egyébként meg hétfotol csütörtökig koliba vagyok suli miatt.19 éves vagyok.
2018. febr. 10. 11:43
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
100%

Pótcselekvés és kontrollmánia.

A szülők valamiért a hatékony életvitel fogalmát tudat alatt összekötötték ezzel a fazsagyerekes koránkelési izével. Egyszerű sztereotípia.

Még az is lehet, szintén tudat alatt, hogy nekik nem adatott meg, mert karácsonykor is ennyi kőt adni a gyesznyónak, aztán nehogy már jobb legyen a büdös kölkének. Sajnos ezek kellemetlenek, de mondjuk én nem hagynám magam. Ha semmi értékes elől nem viszi el az időt a döglés, akkor miért is ne lehetne csak degleni?

2018. febr. 10. 13:07
 22/52 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére annak idején engem hagytak aludni, s átlagban kilenc óra volt, amikor keltem. Azóta kicsit fordult a világ a munka miatt is, így aztán nekem a rendes bioritmusom reggel 9 és 11 között kezdődik.

Mindenkinek másmilyen az élete, máshoz van szokva, továbbá másképp működik a teste. Valakinek kevés, kevesebb alvásra van szüksége, valakinek pedig többre. Ebben szerintem semmi kivetnivaló nincs.

Nagyon örültem, amikor volt olyan munkám, hogy korán kellett kelni. Gondoltam majd hozzászokik a szervezetem. De nem ment. Így örülök, hogy a mostaninál kéthetente vagyok csak reggeles.

Egyébiránt sose értettem, hogy miért lusta az, aki későn fekszik, s ezáltal későn kel? Többször szólalkoztam már össze emberekkel ezzel kapcsolatban. Másfelől téli időszakban tényleg kevés szórakozási lehetőség van késő este, főleg ilyen hidegben. De amikor kijön a jó idő, akkor átlagban olyan éjfél tájékán mindig elmegyek sétálni, biciklizni, mert jól esik a friss levegő. Főleg nyáron, amikor este nem fulladsz be a majd negyven fokos melegbe.

2018. febr. 10. 13:08
 23/52 anonim ***** válasza:
87%
Mégis mi a jó isten fa$zának vállalnak akkor gyereket? Nem azért van, hogy majd Ő takarítson. Nekem sosem kellett, egy rossz szót nem kaptam érte, nem vertek fel reggel ötkor. Az ilyen szülőkkel nagy gond van. Aki akar az ébredjen korán, de ne erőltesse másra is rá. Undorító mentalitás...
2018. febr. 10. 13:18
 24/52 anonim ***** válasza:
89%
Nem kelnék fel, akárhogy hisztiznek. Semmi közük hozzá hogy mikor kelsz.
2018. febr. 10. 13:20
 25/52 anonim ***** válasza:
77%

Nos, igazából ennek két aspektusa van:

1) Amikor teljesen jogosan ébresztenek fel, mert segíteni kell valamiben kora reggel, netán ha alszol, a szüleid nem tudnak valamit megcsinálni (például kiporszívózni a szobát), illetve

2) amikor csak "szívatásból" ébresztenek fel, mert egyébként semmi tennivaló sincs, de azért nehogy már aludjál, ha már a szüleid fent vannak.

Az első eset tiszta sor, hiszen ha nem fekszel le időben, akkor fáradt, kialvatlan leszel és nem leszel hatékony segítség, vagy akár hátráltatni is fogod őket. Ellenben a második eset jogtalan. Hadd döntse már el szerencsétlen gyermek, hogy mikor akar lefeküdni és felkelni!

Én rengeteg időt öltem abba, hogy megtanuljak programozni, például valamilyen hobbiprojektet készítettem, és akármilyen hihetetlen, éjjel fogott legjobban az agyam hozzá. Így előfordult, hogy fent voltam 6-ig és csak azt csináltam. Persze megvolt ennek a másik előnye is, mégpedig az égvilágon senki sem zavart meg. Csend volt, nyugalom volt, nem ugráltak körülöttem a szüleim. Amikor egy nagyon bonyolult ötletet valósítottam meg, nem verték ki a fejemből azzal, hogy "vidd már ki a szemetet". És mielőtt megkapom, hogy délig alvó, a szüleinek semmit sem segítő életképtelen ember lett belőlem, aki csak a kifogást kereste arra, hogy gépezhessen, nos, ma már BSc diplomás szoftverfejlesztőként 350.000 Ft-os fizetésem van, amihez még cafeteriát is kapok. A csapatban az egyik legjobban megbecsült szakember vagyok. Érdekes módon fel tudok kelni reggel 7-kor és be tudok érni a munkahelyemre 8-ra, és még egyszer sem fordult elő olyan, hogy elaludtam volna. Természetesen volt olyan is, amikor "haszontalanul" telt az éjjel eltöltött idő, mert mondjuk Csillagkaput néztem. Azt hiszem, a lelkem a pokolra fog kerülni.

24/F

2018. febr. 10. 13:48
 26/52 anonim ***** válasza:
16%
24es ok, de akkor se vergődjél ha nem adnak zsebpénzt vagy nem vesznek divatos ruhát vagy nem azt főzik amit te is szeretsz.
2018. febr. 10. 14:05
 27/52 anonim ***** válasza:
97%

Gondolom, ők így szokták meg.

Én is szerettem diákként hétvégén sokáig aludni, 10-11 között keltem fel mindig.

Hét közben mindig korán kellett kelni, és örültem, hogy hétvégén végre alhatok, és nem az ébresztőre kell felkelni.

Szerencsére az én szüleimet ez nem zavarta. Én sem ébreszteném fel mindig hétvégén a gyerekemet. Nem a katonaságnál vagyunk, hogy kötelező mindenkinek x-kor felkelni :)

2018. febr. 10. 14:24
 28/52 anonim ***** válasza:
98%
Úgy látom, csak az én családom olyan nyomorék, hogy közös erővel döglünk fél 10-ig, és nem kapunk szívinfarktust, ha 12:00kor nincs ebéd. :D
2018. febr. 10. 14:25
 29/52 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, én is várom hogy a fiam kamasz legyen és aludhassak 11ig. 😂 Ki nem kakálja le, hogy 12re ebéd legyen. Lesz! Ha főztem előtte való nap, vagy ha eszünk valahol. Lakást 2 óra alatt rendbe lehet vágni. Mosás felett sem kell ott állni... Persze van ahol más a helyzet, nagy családi ház, kert, favágás, állatok, beteg nagyszülők... De szerintem csak a belenevelt mártírkodás megy az emberek részéről. Ha szabadnapja van az embernek, vagy ha még nem dolgozik... Minek azt mondani majd ha dolgozni kell, nem lesz heverészés. Honnan tudod? Honnan tudod, hogy nem olyan munkája lesz? Vagy akkor mostantól minden ember kötelezően kelljen fel éjszaka szigorúan 2-3 óránként, mert van akinek pici babája van és neki kellni kell? Le lehet pontozni, de olyan jó lenne, ha mindenki a saját dolgaival törődne. Kérdező, ezen változtatni nem tudsz, csak majd ha külön laksz.
2018. febr. 10. 14:35
 30/52 anonim ***** válasza:
100%

"Az emberek többségének a normális kelés reggelé öt körül van"

Nem, az emberek többségének nem normális dolog ötkor kelni. Más dolog, hogy sokaknak muszáj. Én is keltem 20 évig fél hatkor, de nem igazán tartottam normális dolognak. És megszokni sem tudtam. Éppen azért aludtunk hét végén sokáig.

A kérdező sem hét közben akar sokáig aludni. Mert akkor iskolába jár.

2018. febr. 10. 14:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!