Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti begyógyszereznétek a 16...

Ti begyógyszereznétek a 16 éves gyereketeket, mert azt mondják "szorong"?

Figyelt kérdés

Persze, ha odacipelik a pszichiáterhez, 2 percből meg egy làbkopogtatásból meg tudja állapítani...

Undorító gyógyszeripar.

Úgy kerültem oda, hogy egyszer elájultam lázasan és menstruáltam (csak ezekről nem akart tudomást venni) és odaküldött a gyerekorvos.

2018. febr. 9. 20:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

Nem elrugaszkodott, hanem igaz.

Nem akartam bevenni és lefogott. Ez 3 év után is bennem van, teljesen. Mert amit az orvos felírt szedni kell. "Persze, ha rosszul vagyok meg indokolatlan, akkor is írják.

Most volt tavasszal egy veszekedésünk, ott felhoztam neki ezeket a dolgokat, ő meg pofán vert.

De nem muszáj elhinni biztos, kamuzom. Igen, mert normàlis ember ennyit nem nyel le."

Előző vagyok. Erre gondoltam.

2018. febr. 9. 23:56
 22/30 anonim ***** válasza:
Hazug kamus vagy...
2018. febr. 10. 08:20
 23/30 anonim ***** válasza:
Akartak ilyet. Mikor az orrunk alá dugták aláírásra hogy a gyógyszer mellékhatásaival kapcsolatban "Minden felelősség a szülőket terheli" akkor mondtuk hogy köszi nem. De velünk az is megtörtént hogy az egyik gyereknek rekedtesebb volt a hangja olyan 5éves korától 7éves koráig. Megfejtették hogy "meg KELL!! műteni a hangszálait mert...", ott SZINTÉN alá akartak iratni egy papírt hogy mi a szülei vállaljuk a felelősséget az altatásért(wtf? Nem vagyok aneszteziológus!), meg ha elveszíti a beszédkészségét a gyerek...most 12 és NEM rekedtes már a hangja MŰTÉT NÉLKÜL. Érdekes.
2018. febr. 10. 08:27
 24/30 anonim ***** válasza:

Amugy aki odamegy, azzal BESZÉLGETNEK és NEM fogják le, csak ha ön- és közveszélyes!

És gyogyszert sem irnak csak ugy (tudom, mert voltam pszichiáternél már)

2018. febr. 10. 08:35
 25/30 A kérdező kommentje:
Nem az orvos, hhanem APÁM otthon.
2018. febr. 10. 09:15
 26/30 A kérdező kommentje:

Most 19 vagyok, ez 3 éve volt, akkor voltam 16.

Kiírta hogy ma volt, de megtörtént.

2018. febr. 10. 09:17
 27/30 anonim ***** válasza:
Már az első oldalon is hazudtál (saját bevallásod szerint is). 3 éves témát miért kell kiírni egy nap alatt több kategóriában is? Ha unatkozol, tegyél fel érdekesebb kérdést. A 3 éves téma már elavult. Nem?
2018. febr. 10. 22:41
 28/30 Fejér György ***** válasza:

Ismerek egy kamaszt, aki -mert néha alig bírt magával a frusztráltságtól-, olykor az órákon patáliát rendezett. Ezen persze a tanárok -egy idő után- frankón kiakadtak, és elkezdték stresszelni a szülőket, hogy tegyenek már valamit... Senki nem vizsgálta alaposan, vajon hogyan áll össze a probléma, csak a szülei -jót akarván a gyereknek, és persze nyugalmat maguknak- elvitték a kölköt egy pszichiátriára, ahol azonmód ADHD-snek diagnosztizálták őt, sőt iziben 'meg is tömték' Ritalinnal, az erősebb dózisból...

A gyerkőc pedig szépen 'eszegette' a Ritalint, de az ún. "viselkedési zavarok" nem szűntek, sőt a gyerek kezdett öngyilkossági késztetésekre is panaszkodni... Az iskola-pszichológusi kezelés meg zömmel annyiból állott, hogy a pszichológus -a tőle telhető legkifinomultabb módszerekkel- elkezdte ösztökélni a kölköt, hogy viselkedjen már 'rendesen'... Amitől az még idegesebb lett, mivelhogy végképp mindenki arra az álláspontra helyezkedett, hogy minden probléma az ő felelőssége, és ő tényleg komolyan 'problémás', az ő igazát pedig nem keresi senki. Az a lehetőség fel sem merült senkiben, hogy csupán a kölökre nehezedő stressz haladja meg a számára pillanatnyilag (értsd szülei vállása utáni) kezelhető szintet.

A következő iskolában végre akadt egy gerinces osztályfőnök, aki szintén szembesült ugyan a gyermek "nehezen kezelhető" viselkedésével, de vette a fáradtságot, hogy módszeresen megfigyelte: mitől is durran be időnként a kölök agya... Kileste, hogy némely osztálytársai -ördögi kitartással, módszeresen- froclizzák a legérzékenyebb pontján a kölköt, a tapasztalatait pedig megosztotta az apukával. A történet itt fordult nagyot: apuka ekkor kapcsolt, hogy módszert kéne váltani... A Ritalint -az orvosi javaslat ellenére- leállította, a sztresszelő környezetet pedig megszűntette. Ma, -5 év után- a kölök az osztály legjobb tanulója, óriási dumával, kiváló probléma-felismerő kreativitással... De a kritikus 3 év az mély nyomot hagyott... Amikor végre a Gyermekjóléti Szolgálathoz került az ügy, a gyerekjólétis utólag ezt mondta: még egy fél év Ritalin, és a gyerek tolószékben folytatja hamvas fiatal életét...

Mindenki levonhat a történetből tanulságokat: olyanokat, amilyeneket akar. Én egyet írnék:

-Igen sok felnőtt szereplő úgy értelmezte és kezelte az eseményeket, ahogy neki a legkényelmesebb volt... Persze lehet, hogy más esetben jobb az arány, de óriási szerencse, hogy nem lett belőle tragédia!!!!!!! Sajnos rá kell döbbenjünk: a szülői-, orvosi-, pedagógusi-, sőt még a 'mindenható' pszichológusi rálátásnak is vannak olykor határai... De jó rálátás nélkül könnyű egyetlen bajból négyet-ötöt csinálni...

Akit érdekelnek az ügy részletei, mert pl. hasonló helyzetbe került, privátban állok rendelkezésre.

2018. febr. 10. 22:52
 29/30 A kérdező kommentje:

Nem hazudozok, nem elavult, mert hatalmas trauma volta az életemben.

Én nem voltam viselkedészavaros stb., az osztály legjobb tanulója. Csak sokat voltam beteg, rosszul, az orvosnmeg pszichiàterhez küldött. Az meg telegyógyszerezett. Az összes mellélhatásával együtt.

2018. febr. 10. 23:10
 30/30 anonim válasza:
Építsd fel az életedet! Tanulj jól, szerezz végzettséget, építsd fel az egzisztenciádat! Ne azért tanulj, hogy a környezetednek megfelelj, hanem hogy a pénzedet be tudd kasszírozni a világból. A tudás hatalom, ma az egyetlen jó befektetés. Itt is néhányan azzal vádolnak, hogy nem vagy egyenes, de ne ezzel törődjél, hanem egyféle szent módon magaddal. Tűzzél ki rövid távú célokat /átrendezem a szobámat megveszek egy tanulási tájékoztatót,/ közép távú célokat,/leérettségizek, szerzek egy szakmai vagy technikusi végzettséget, nyelvvizsgát/ és hosszú távú célokat, /majd nyitok egy üzletet, irodát, rendelőt, családot alapítok, stb/ A hosszabb távút nem áldozzuk fel soha a rövidebb távúért! Ha nehézség támad, csak a megoldáson gondolkodj, ne engedd meg a kifogást sosem. A céljaid ne legyenek irreálisak, na akarjál az USA elnöke lenni, mert nyilvánvalóan nem leszel az. De lehetsz közgazdász, jogász, orvos, vállalkozó. Egy átlagos ember egy jó egyetemet el tud végezni jó eredménnyel, nem kell zseninek lenned. Gondold át mi érdekel, mihez van érzéked, tehetséged! Nézz utána a lehetőségeknek, ilyenkor szokott kiderülni, hogy el se hiszed, mennyi lehetőséged van! Tehát előre, a múltat felejtsd el!
2018. febr. 11. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!