Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti begyógyszereznétek a 16...

Ti begyógyszereznétek a 16 éves gyereketeket, mert azt mondják "szorong"?

Figyelt kérdés

Persze, ha odacipelik a pszichiáterhez, 2 percből meg egy làbkopogtatásból meg tudja állapítani...

Undorító gyógyszeripar.

Úgy kerültem oda, hogy egyszer elájultam lázasan és menstruáltam (csak ezekről nem akart tudomást venni) és odaküldött a gyerekorvos.

2018. febr. 9. 20:15
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
15%

Neked se ajànlom, főleg egy gyereket nem.

Ha egy felnőttet is kiüt. Leszedál.

2018. febr. 9. 20:55
 12/30 anonim ***** válasza:
98%
Normalis terapiaval parhuzamosan igen. Igy optimalis esetben max. fel-1 ev a gyogyszerszedes es segit a terapia elorehaladasaban. Nem ordogtol valoak ezek a gyogyszerek, csak akkor van gond, ha elkezdik szedni, onnantol kezdve le van tojva minden, mert a problemat elnyomja, es eletuk vegeig beleragadnak ebbe az allapotba
2018. febr. 9. 21:18
 13/30 anonim ***** válasza:
42%

Annyi vagyok mint te. Én biztos nem venném be, ha jól érzem magam nélküle. Sajnos nekem kell, mert személyiségzavarom van.

Írj privit nyugodtan, beszélgethetünk

2018. febr. 9. 21:22
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok orvos, de eléggé vágom a témát. Indokolt esetben adnék gyógyszert és mellette pszichoterápiát. A gyógyszerek segítenek átlendülni a mélyponton, de ezután már csak alternatív terápiákat használnék. Nem feltétlen pszicho jellegűeket, hanem pl rendszeres sport, kreatív hobbi, kisállatokkal törődés, stb.
2018. febr. 9. 21:35
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

A szorongást alapból két oldalról kell kezelni: egyrészt gyógyszeresen, ami segít a szorongás fizikai tüneteit elfedni egy időre, másrészt terápiásan: ami hosszú távon csökkenti a szorongást. Egyik a másik nélkül teljesen haszontalan és felesleges.

A gyógyszer egy szorongónak kicsit olyan, mint a mankó egy olyannak, aki kificamította a bokáját: ugyan segít neked járni, de a segítségével sem fogsz tudni lefutni egy maratont. Nélküle lépni sem tudsz, el vagy veszve, ha segít, akkor kicsit közelebb kerülsz a célodhoz, de azért mégsem az igazi... Na ezért kell a gyógyszer mellé a terápia is, mivel a gyógyszer csak a testre hat, az elmére nem. A terápia az, ami hosszú távon tud változtatni az ember gondolkodását, érzésein, legalábbis egy minimális szinten, és így tud segíteni.

2018. febr. 9. 22:10
 16/30 A kérdező kommentje:

Nem gondolom, hogy annyira szorongtam volna, szoronganék. Mit is jelent ez pontosan? Minden szarra "happyforever" képet kell vágni, mindent eltűrni?

De aki oda bemegy, "diagnózis" nélkül nem jön ki.

2018. febr. 9. 22:21
 17/30 anonim ***** válasza:
84%

"De aki oda bemegy, "diagnózis" nélkül nem jön ki."

A "sine morbo" is diagnózis.:-) Egyébként erősen valószínűtlennek tartom, hogy a pszichiáter 2 perces beszélgetéssel és egy reflexvizsgálattal intézte el a kivizsgálásodat.

2018. febr. 9. 22:30
 18/30 anonim válasza:
50%
Nem, a gyógyszer nem megoldás. Csak az ok feltárása és kiiktatása a megoldás. Ha nem ezt mondják, keress másik Pszichomókust.
2018. febr. 9. 22:44
 19/30 anonim ***** válasza:
2018. febr. 9. 23:34
 20/30 anonim ***** válasza:

Elolvastam az utolsó linkben lévő válaszodat.

Most akkor mi van? 16, vagy 19 éves vagy? Nem kéne hülyíteni a népet.

Írásod alapján tényleg nem vagy százas.

2018. febr. 9. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!