Miért lesz ideges?

Figyelt kérdés
Pàrom gyermekével kapcsolatos. A gyermekanya fűvel fàval össze fekszik. Én mondtam a pàromnak , hogy ki is fizetem én de csinàljuk meg az apasàgi tesztet. Erre nagyon ideges lett azt mondta ő biztos , hogy övé. Ha ennyire biztos benne miért fél attól , hogy megcsinàljuk. Én nem szeretnék így vele maradni. Van egy egy hónapos babànk. Szerintetek?

#nevelt gyermek #ex baràtnő #pàrom gyermeke
2018. febr. 1. 09:34
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:
4 hónapig erre spóroltam, úgyhogy nem volt pénzem csokira semmire, miatta. 80 ezer forint volt, anyukám kipótolta mert látta, hogy szenvedek. Tudod, ha elverem a pénzt magamra akkor nem lesz kicserélve a 2 régi ablakunk. Le kell mondani dolgokról. De amikor a kaja pénzt kell oda adni ennek a gyereknek akkor ideges vagyok, mert még több mindenről le kell mondani.
2018. jún. 25. 11:07
 32/50 anonim ***** válasza:
51%

Szóval akkor összegezve a kérdésedben és a válaszaidban írtakat: van pénzetek, bőven futja belőle DNS tesztre. A férjed másik gyermeke (aki nem is az övé) elviszi az összes pénzetek, te egy csokit sem tudsz venni, sőt néha az is kérdéses, hogy étel kerül-e az asztalra. Az általad írtak alapján 0 maradék pénzből te összespóroltál egy DNS tesztre valót. Majd elvileg megcsináltattad a DNS tesztet, amelynek eredménye szerint nem a párod az apja a másik gyereknek. Az eredményt persze nem mered elmondani a párodnak, hisz a háta mögött cselekedtél, és az eredmény sem pozitív, de ez ugye benne volt a pakliban.

Nos hát, a következő pár dolgot tudom tanácsolni:

1. Ha kérdést írsz ki, szedd össze a gondolataid és ne próbálj túlozni, kamuzni. Vagy van pénzetek vagy nincs. Ha a másik gyerek az utolsó fillért is elviszi, akkor nem életszerű, hogy te egy DNS teszre spórolgatsz és nem a napi ételre.

2. Egy költséges vizsgálatot csak akkor végeztess el, ha van rá keret és nem a mindennapi megélhetésetek forog kockán.

3. Ebben a kérdésben nagyon nem te voltál az a személy, aki döntéshelyzetben volt. A párod akarata ellenére elvégeztettél egy elsősorban őt érintő tesztet és ezek után még az eredményt se mered elmondani?! Lehetett volna több eszed is, így akkor tulajdonképpen 80.000,- Ft-ot kidobtál az ablakon.

4. Ha már van eredmény, állj oda a párod elé és mondd el neki. Eleget taktikáztál és titkolóztál, most viseld a tetteid következményeit. Elvégre is elméletben felnőtt nő vagy, aki az anyaságra késznek érezte magát.

5. A párod reakcióját viseld türelemmel és megértéssel, mert nagyon nem szép dolgokat műveltél.

6. A jövőben próbáld a párkapcsolatodat az őszinteségre és kommunikációra építeni, ne pedig a titkolózásra, egymás háta mögött intézkedésre.

7. Csak remélni merem, hogy féltékenység, a másik gyerek anyja iránt érzett személyes ellenszenved nem játszott közre a tetteidben. Amennyiben igen, rakj rendet sürgősen a saját fejedben is.

Ha a kérdésed (részben) kitalált/kamu (az ellentmondásos válaszaid ezt suggalják), akkor tekintsd tárgytalannak a fentebb írtakat és legközelebb kevésbé zavarodj bele a saját hazugságaidba.

2018. jún. 25. 11:50
 33/50 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó, a 2-es pontoddal nem èrtek egyet. Jobban forog attól a napi megèlhetèsük, hogy fizetnek egy vadidegen gyerek utàn 21 èvig, mert szuperanyu azt sem tudja kivel csinàltatta fel magàt... mint attól, h kiderìti egyszer (max 2x ha nem hisznek neki) tehât 80.000 vagy 160.000 ftèrt az igazat. Apuka 21 èv alatt nem 160.000 ftor fog a vadidegen gyerekre elkölteni KÖZÖS kasszàból, amit lehetne költeni a valóban sajàt gyerekère is...
2018. jún. 25. 12:51
 34/50 anonim ***** válasza:
44%

Kedves 33-as egyetértek veled abban az esetben, ha ez a kétely az apa részéről lett volna ilyen komoly. De itt a nőnek semmi, de semmi joga nem volt ilyen jelentős költségekbe vernie magát.

Abban az esetben, ha választani kell, hogy a minimális fennmaradó összegből az 1 hónapos babám ellátását és a saját étkezésemet (ami a szoptatás miatt fontos, ha pedig nincs szoptatás, akkor a minőségi tápszert sorolom a költségek közé) fedezem-e vagy egy vizsgálatot, akkor számomra nincs kérdés. Hosszútávon nyilván fontos lehet a DNS eredménye, de azt nem az egy hónapos kisbabám kárára végeztetem el, már pedig a kérdező egyes válaszai azt jelentik, hogy semmire nincs pénzünk.

Nagyon halkan jegyzem csak meg, hogy kíváncsi lennék, hogy a drága kérdező mégis mi alapján végeztette el a vizsgálatot. A hatályos szabályozás értelmében ugyanis kiskorú esetén szükséges a törvényes képviselő beleegyezése... Az pedig ebben az esetben vagy az (eddig annak hitt) apja (aki nem is tud a vizsgálatról) vagy az anyja. Kérdező! Melyikük beleegyező nyilatkozatát csatoltad a minta megküldésekor?

2018. jún. 25. 14:31
 35/50 A kérdező kommentje:
A gyerekem mindent megkap, anyukám nem birta nézni, hogy szenvedek ezért, kipótolt. De anakarom anyukám lehúzni. Azt se akarom rá támaszkodju. Nem a gyerektartásról veszekszünk, de az a 50 ezer plusz is jól jönne. Hanem ovis dolgok fizetése, szakadt ruha cseréje, édesség, mert anyuka szól neki nincs pénze. Van félre tett pénzünk de ha nem gyűjtjük hanem ki veszünk belőle, az idén nem lesz felújítva a konyha, ami egészségetelen penészes fel van áza a beton, az ablak elkórhadva, nekem az a fontos kész legyen és tudjunk ott tartózkodni, enni.
2018. jún. 25. 14:53
 36/50 anonim ***** válasza:
64%
Kedves kérdező! Részben értem a problémádat. Az is szép dolog, hogy nem akarod anyukádat lehúzni. Az már egy másik kérdés, hogy normális esetben előbb rendbeteszi az ember a penészes konyhát és korhadó ablakokat és csak ezt követően vállal egy pici babát. Ez az esetetekben nem így alakult, és nyilván könnyebb a felelőst csak és kizárólag máshol keresni, viszont ebben benne van a ti felelősségetek is. Probléma persze az is, hogy a férjed nem a saját gyermekére fizeti a gyt-t, de az is, hogy nem túl felelősen penészes, rossz ablakokkal felszerelt ingatlanba vállaltatok gyermeket úgy, hogy ezek javítására egyelőre nincs fefezet. Azt is értem, hogy ez részben a másik gyerkőc költségeinek köszönhető, de róla nem tudtál, mikor teherbe estél? Nem inkább előtte kellett volna rendezni az apasági kèrdést is?Továbbra is kíváncsi lennék arra, hogy a DNS tesztet a pici melyik törvényes képviselőjének a beleegyezésével végeztetted el?
2018. jún. 25. 15:41
 37/50 A kérdező kommentje:
Anoním a dns teszt, nem kell beleegyezés ezt azért nem fogadja el a bíróság, ha perelni fog akkor ott kell a beleegyezése az anyának. 5 millióért megvettük a házat a 3 szobát , fürdőt, nappalit felújítottuk, a konyha maradt,(3 évbe telt, ez miatt nem vetettem el). Nem könnyű főleg így, hogy valakinek mindig pénz kell, jó a szüleim segítenek, de ne egy idegen gyerek miatt kelljen segíteniük.
2018. jún. 25. 15:47
 38/50 anonim ***** válasza:
54%

Értelek. Tehát semmilyen személyes adat nem szerepel rajta, mert ugye az anonim vizsgálatnak ez jellemzője. Ebben az esetben el kell, hogy keserítselek, semmi garancia nincs rá, hogy a párod nem továbbra is homokba dugja a fejét és rávágja, hogy a papírok nem is róluk szólnak. De egy próbát persze megér, ha már megcsináltattad.

Tehát 3 éve próbálkoztatok picivel úgy, hogy tudtad, hogy van egy másik gyermek, aki nem is biztos, hogy a párodé és nem volt a pici fogadására alkalmas ingatlanotok (akár bérelt, akár saját). Nyilván nem palota kell, de azért egy minimális igényesség nem árt. Ez alapján továbbra is azt mondom, hogy felelőtlen vagy. Ha volt 3 éved megcsináltatni a tesztet, akkor miért pont egy 1 hónapos pici mellett kell magatokat ilyen költségekbe verni?!

Sok szempontból értelek és megértem, hogy tudni akartad az igazat, de borzasztó sok döntést nem átgondoltan és felelősségteljesen hoztál meg. Megcsináltattál egy olyan vizsgálatot, amit soha, sehol nem tudsz felhasználni, jó eséllyel a párod se hiszi majd el, de erre nehéz helyzetben kiadtál egy (számotokra most) jelentős összeget. Gyereket vállaltál egy nagyon bizonytalan anyagi helyzetbe, egészségügyi kockázatokat magában rejtő lakásba, felújításra meglévő fedezet nélkül. Te sem lehetsz éppen büszke magadra...

Állj a párod elé, mondd el neki, mit és miért tettél és bízz benne, hogy hisz neked és elnézi a kis játszmáidat. Ezt követően próbáljátok meg hivatalos úton is tisztázni a másik gyerek kérdését,valamint minél hamarabb oldjátok meg a lakással/házzal kapcsolatos problémákat. Sok sikert kérdező!

2018. jún. 25. 16:16
 39/50 anonim válasza:
Ha nagyon nem akar belemenni az már gyanus lenne nekem.
2018. jún. 25. 19:30
 40/50 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam az anyukát kérdezem m
2018. jún. 25. 19:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!