Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sok szülő miért lesz ideges...

Sok szülő miért lesz ideges és veszi el a gyerektől a telefont/tabletet/távirányítót ha a gyerek játszik? Minek engedték akkor oda?

Figyelt kérdés

Sokszor látom, hogy valamilyen okból a gyerek tvzzik, játszik, elvan és a szülő valamiért elveszi tőle, hogy "egész nap csak ezt nyomogatod, most már elég!" meg eltiltja tőle, hogy "holnap egy percet se használhatod az biztos!"

De kérem, minek engedték oda a gyereket, ha utána csak idegesen eltiltják tőle, kiveszik a kezéből?

Következetesség nulla!

Mi a baja a szülőnek ilyenkor? Vagy csak dieges valami miatt(munka párkapcsolatszámla) és a gyereken kell levezetnie?

2014. aug. 30. 11:25
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Mert eltiltani nincs értelme a gyereket, meg nem is kivitelezhető, de az baromi idegesítő, ha egész nap semmi produktívat nem tesz, csak ül a gép/tévé/facebook előtt. Akkor bizony rá kell szólni.
2014. aug. 30. 11:30
 2/7 anonim ***** válasza:
40%

Első, ha a szülő nem akarja, hogy a gyereke egész nap TV-zzen, vagy gépezzen, akkor FOGLALKOZZON VELE.

Mert a világ legegyszerűbb dolga a "dolgom van, sokat dolgozok, nem érek rá a gyerekre" kifogás. Aztán a gyerek szépen lefoglalja magát, vagy TV-vel, vagy számítógéppel, vagy mással. Ha ez a szülőnek nem tetszik, az már az ő hibája, mert most üljön egész nap csendben egymagában a gyerek csak azért, mert az anyja/apja soha nem ér rá?

Bár én 20 vagyok, néha én is sokat gépezek, de azért, hogy nyelvet tanulhassak (interneten sok anyag van, nyelviskola meg drága), olvasgassak, stb.

A kérdezővel értek egyet. Ebbe semmi következetesség sincs, és ahogy a mondás szól, mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Nem hiszem el, hogy sosincs a gyerekre pár órája, de arra mindig van ideje, hogy a gyereket leszidja. Ez NEM nevelés.

2014. aug. 30. 11:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kirángatni kellene a tv elől, hanem már hetekkel-hónapokkal előtte gondolkodni a szülőnek, hogy milyen szabadidős programmal foglalja le a gyereket.

Tesómmal mi is folyton a tv-re gondoltunk (akkor csak az volt), viszont minthogy házban laktunk, volt egy kis baromfi udvar és a tisztántartása volt a feladatunk, kiengedni egy kicsit őket és más állatokra is figyelni. Minimális és kellemes elfoglaltság volt akkor kamasz korunkban, közben olcsó alkotó és kézműves táborokba jártunk, suli mellett extra képzésekre: táncolni, úszni, festeni, zenélni, sakkozni.

2014. aug. 30. 12:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Ennek így semmi értelme,lehet korlátozni a tv/számítógép/xbox stb.. előtt töltött időt,de akkor foglalkozni is kell a gyerekkel, közös programot szervezni.Sokaknak egyszerűbb az "elektromos póráz".
2014. aug. 30. 12:06
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

Első vagyok - ha tippelhetek a kérdező és a válaszadók is inkább a gyerek kategóriába esnek még? Saját gyerekem egyébként nincs, szóval úgy olvassátok a válaszom, de ne csak egy oldalról nézzétek.

Azért azt az esetet is gondoljátok végig, mikor a szülő dolgozik (hogy legyen miből kifizetni a netet meg a gépet, tabletet, stb a gyereknek többek között...) a gyerek nyáron pl egész nap otthon ül. Persze valamit csinálnia kell, játsszon, gépezzen. De ha a szülő megkéri, hogy legyen szíves, és vásároljon be, netán csináljon valamit a háztartásban, és a szülő arra ér haza, hogy az egész napos munka után mehet vásárolni meg rendet csinálni, mert a gyerek egész nap ki sem tudott mászni a gép mögül... aztán a gyerek még "jajanyahaggyámááá" stílusban válaszol.

Meg amikor a szülő jön, hogy menjünk el ide v oda, nézzünk meg együtt egy filmet, és az a válasz, hogy most nem, inkább gépezek, stb, akkor mit tegyen a szülő? Nem tud állandóan a gyerek mellett lenni és ide-oda vinni szuper és megfelelő programokra (amit aztán kitehet a gyerek instára meg stb) ettől még nem feltétlenül kell szó nélkül tűrnie, hogy a gyerek egy agyatlan zombivá válik a kütyük előtt. És ha 20000000 alkalommal kér valamit, akkor se hallja meg. Na ez a baj.

És igen, a szülő is csak ember, és néha kiborul, felkapja a vizet, de nem csak és kizárólag ő tehet róla, abban biztosak lehettek.

2014. aug. 30. 12:23
 6/7 anonim ***** válasza:
54%

Ötös, nekem sincs gyerekem, csak néhány hivatalos és nem hivatalos keresztgyerekem, de szintén belekotyognék.

Ott, ahol a gyerek nem segít szülői kérdésre, már hamarabb el lett rontva valami. A gyerek azt fogja csinálni amit a szülő csinál(!!!), nem pedig azt amit mond(!!!). Hiába mondja egy láncdohányos apa, hogy kislányom ne cigizzél, cigizni fog! Talán akkor nem, ha az apja belehal, és látja, de ezt meg nem kívánom. Hiába mondja egy anya, hogy "kisfiam, reggel-este fogmosás", ha ő maga nem mos fogat! A kütyü meg egy olcsó bébiszitter. Csak sajnos ott még nem tartunk, hogy fel is nevelje a gyereket. Tudod mennyire egyszerű, csak a kezébe nyomni (vagy nem elvenni tőle) azt a szart, és "marad a gyerek ha játszik"? Nagyon. Sok szülőnek meg a gyerek csak nyűg/családi pótlék/adókedvezmény/legyen ki eltart öregkoromban. Ezért vagyok amellett, hogy csak jogosítvány mellett lehessen gyereket szülni és nevelni, de akkor európa össznépessége lenne kb. 10 millió...

2014. aug. 30. 15:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerinted csak az két verzió létezik, hogy

1. egész nap csak ezzel játszik

2. nincs tablet

?

Szerintem pedig játsszon vele egy bizonyos ideig, utána vegyen elő könyvet, takarítson, főzzön, stb stb.

2014. aug. 30. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!