Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minek az olyannak gyerek, aki...

Minek az olyannak gyerek, aki nem szól rá, de ha kár történik, akkor meg torkaszakadtából üvöltözik?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem. Ma délelőtt szemtanúja voltam ennek. Boltban voltam, ahol árulnak parfümöket is, azaz van parfümrészleg.

Gyerek szaladgált, anyuka le se sz@rta, pedig már az eladó is szólt neki, hogy ne futkosson, mert drágák a termékek, és kárt okoz. Anyuka meg volt sértődve, apuka kontrázott. Fizetésnél voltam éppen, amikor a gyerek elcsúszott a szaladgálásban, nekiesett egy asztalnak, amikről kb 2-3 parfüm leesett, és össze is tört.

A gyerek amúgy kb 4-5 éves lehetett.

Na erre az anyuka mint a vadsakál, torkaszakadtából nekiállt üvöltözni, apuka meg rángatta a gyereket szintén üvöltözve, hogy nézze meg, mit csinált.

Szerintem a gyerek fel sem fogta, hogy kárt okozott, de sírt.

Ekkor jött az üzletvezető, vagy kicsoda, hogy most akkor készpénzben, vagy hogy szeretnék kifizetni? Ment a mentegetőzés, de végül nem volt más választásuk, mert hívták volna a rendőröket.

Nem voltak kisebbségiek amúgy.

Nem értem. Aki nem szól rá a gyerekre, lusta nevelni, vérig van sértve, ha más rá mer szólni, de ha tényleg gond történik, akkor meg tutul a gyerekkel mint a vadbarom, és még a gyereket hibáztatja mindenért, annak MI A FENÉNEK KELLETT GYEREK???

NEM provokálásnak szánom, de ezt tényleg meg akarnám értei.

Rossz volt nézni, hogy nem nevelik a gyereket, ezáltal a gyerek nem érzi a korlátokat, nem tudja, hogy a tetteinek következménye van, utána meg mint egy senkiházival ordítoznak, kiabálnak mindenki füle hallatára, és szeme láttára.

Miért??

Mi a véleményetek?

Történt veletek hasonló eset? Láttatok már ilyet?

vagy ez a normális manapság?

2014. aug. 29. 10:23
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
90%

Az ilyen nők, "anyák" fujjogják le elsőként itt a Gyíkon azokat az anyákat, akik nevelésre buzditják a többi édesanyát.Meg gyűlölködnek, és super anyáknak hívják azokat a nőket, akik nem tűrik, hogy egy boltban az 5 éves gyerek rohangáljon.

Hát kérdező láttál most egy "felvilágosult" anyát. Ugy hogy legközelebb ha ilyen nő kommentjét olvasod, akkor azonnal emlékezni tudsz arra, milyen volt az rrod előtt.

2014. aug. 29. 10:30
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Az első minden szavával egyetértek. Sajnos mostanában elég sok ilyen van.
2014. aug. 29. 10:33
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Mi a véleményem? Agyatlan b*rmok. Ennyi.
2014. aug. 29. 10:36
 4/31 anonim ***** válasza:
93%

Igaza van az elsőnek. Sajnos ma sok anyuka nem neveli a gyereket, hogy ne sérüljön az egója. Később még ő panaszkodik, hogy nem bír a gyerekkel, aki üti,rúgja az anyját.

Akinek nincs esze, annak az Isten sem adhat.

2014. aug. 29. 10:37
 5/31 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem itt nem arról van szó, hogy azért nem nevelik, hogy ne sérüljön az egója/lelke stb. Itt simán lusták a szülők, vagy síkhülyék.

Értelmes korlátozó szabályokat kitalálni és utána következetesen de rugalmasan betartatni komoly odafigyelést, energiabefektetést igényel.

Mindamellett szerintem ebben az esetben a szülő hibája, hogy összetörtek a parfümök, és igazságtalanul szidta le a gyereket ennyire. Előbb kellett volna rászólni, ha meg tovább rohangál, akkor megfogni és elvinni onnan.

2014. aug. 29. 10:54
 6/31 anonim ***** válasza:
52%
Liberálisan nevelik, nem szólnak rá, nehogy sérüljön a lelkecskéje mindenféle korlátozással.
2014. aug. 29. 11:03
 7/31 anonim ***** válasza:
92%

Egy másik példa:

Anyuka, nyakig lazaság (majd szét esett magától c. fejezet) ül a villamoson, ölébe 2 éves forma picilány(édes volt nagyon) villamos áll a megállóba, erre anyuka,simán leteszi a gyereket, hagyja és elengedi rohangászni az induló villamoson a gyereket, de nem ám kicsit, hanem végig, fel-le, fel-le. Hát én bizony rászóltam a nőcire.A gyerek simán össze-vissza törhette volna magát, ha egy erősebb fékezés van.:D

2014. aug. 29. 11:12
 8/31 anonim ***** válasza:
87%

A családban van egy másfél éves gyerek. Nagyon virgonc, fel-le rohangál, mászkál, felmászik, lemászik, szétszed minden, mint egy gyerek. Ezzel még nem is lenne gond, de anyuka úgy gondolja, hogy nem neveli a gyereket (nincsenek szabályok), hogy ne szorítsa a gyerek szabad lelkét korlátok közé és ne sérüljön (ezt így szó szerint kijelentette). Ez legfőképp a következőkben merül ki: a gyerek azt tesz tönkre, amit csak akar, következmények nélkül; bármelyik állatot nyugodtan kínozhatja (hozzálapítja a földhöz a teknőst, erőből nyomja és húzza szerencsétlen állatot a földön, egyszer emiatt majdnem leharapta a fél kezét, amikor majdnem megtörtént a baj, anyuka elkezdett idegbeteg módjára üvöltözni a gyerekkel, nyúzza a macskát). Anyuka simán hagyja, hogy felmásszon létrára (hátha leesik...) anélkül, hogy legalább fogná vagy a gyereket vagy a létrát.

Sajnos egyre több ilyen ősanya típus van.

2014. aug. 29. 11:16
 9/31 A kérdező kommentje:
Én még pluszba azt nem értem, hogy ha valaki tudja a gyerekéről, hogy virgonc, nem bír ki egy több órás vásárlást, vagy sokáig egy helyben ácsorgást, az minek citálja el a gyereket?
2014. aug. 29. 11:27
 10/31 anonim ***** válasza:
92%

Régen sok volt a szocpolos gyerek, manapság pedig 3 gyerektől adót sem kell fizetni..... Szomorú e sok olyan van, aki emiatt vállal nagycsaládot. Ezeket a gyerekeket aztán később meg lehet nézni.... A keves anyukának se ideje, se kedve foglalkozni velük.

Manapság divatos a hadd élje ki magát a gyerek elv is. Aztán majd csodálkozik a kedves szülő ha a gyereke már általánosban a "fejére szarik", mert nem tanulja meg hogy jogai is vannak nem csak kötelességei, és igenis mindenhol vannak szabályok,amikhez alkalmazkodni kell.

Én személy szerint csak attól félek, hogy az én kisfiam is majd ilyen gyerekek között"szocializálóik" az óvodában és az iskolában. Iszonyú sok a neveletlen gyerek, törnek, zúznak, üvöltöznek, verekednek, képtelenek közösségben viselkedni. Na ezek azok, akiket liberális szellemben neveltek......

2014. aug. 29. 11:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!