Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minek az olyannak gyerek, aki...

Minek az olyannak gyerek, aki nem szól rá, de ha kár történik, akkor meg torkaszakadtából üvöltözik?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem. Ma délelőtt szemtanúja voltam ennek. Boltban voltam, ahol árulnak parfümöket is, azaz van parfümrészleg.

Gyerek szaladgált, anyuka le se sz@rta, pedig már az eladó is szólt neki, hogy ne futkosson, mert drágák a termékek, és kárt okoz. Anyuka meg volt sértődve, apuka kontrázott. Fizetésnél voltam éppen, amikor a gyerek elcsúszott a szaladgálásban, nekiesett egy asztalnak, amikről kb 2-3 parfüm leesett, és össze is tört.

A gyerek amúgy kb 4-5 éves lehetett.

Na erre az anyuka mint a vadsakál, torkaszakadtából nekiállt üvöltözni, apuka meg rángatta a gyereket szintén üvöltözve, hogy nézze meg, mit csinált.

Szerintem a gyerek fel sem fogta, hogy kárt okozott, de sírt.

Ekkor jött az üzletvezető, vagy kicsoda, hogy most akkor készpénzben, vagy hogy szeretnék kifizetni? Ment a mentegetőzés, de végül nem volt más választásuk, mert hívták volna a rendőröket.

Nem voltak kisebbségiek amúgy.

Nem értem. Aki nem szól rá a gyerekre, lusta nevelni, vérig van sértve, ha más rá mer szólni, de ha tényleg gond történik, akkor meg tutul a gyerekkel mint a vadbarom, és még a gyereket hibáztatja mindenért, annak MI A FENÉNEK KELLETT GYEREK???

NEM provokálásnak szánom, de ezt tényleg meg akarnám értei.

Rossz volt nézni, hogy nem nevelik a gyereket, ezáltal a gyerek nem érzi a korlátokat, nem tudja, hogy a tetteinek következménye van, utána meg mint egy senkiházival ordítoznak, kiabálnak mindenki füle hallatára, és szeme láttára.

Miért??

Mi a véleményetek?

Történt veletek hasonló eset? Láttatok már ilyet?

vagy ez a normális manapság?

2014. aug. 29. 10:23
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
64%

Szó nincs itt semmiféle liberális nevelésről, fölösleges a gyűlöletszítás. Egy valódi liberális tudja, hogy a gyereknek harárokat kell szabni, de nem pofonokkal és veréssel teszi.

Itt arról van szó, hogy ez egy ocsmány pszichés játszma volt, amelynek a bűnbakja a gyerek. A szülők önző, aljasok és rettenetesen gonoszok.

A gyerek azért ordibál, azért rohangászik, mert a kutya sem figyel rá egyébként, ha megszakad is. Törvényszerű, hogy előbb-utóbb lever valamit, vagy összetör, nekirohan valaminek. Azaz vagy magában, vagy más emberben, vagy más valaki tulajdonában fog kárt tenni. Amikor ez megtörténik, AKKOR kezd el anyuka és apuka magas C-n ordítani a gyerekkel, és azért van felháborodva, mert nem önmaga olyan szetehenyeg önző ember, hogy semmiféle felelősséget nem vállal semmiért.

Az egésznek legtöbbször nincs itt vége. A még aljasabb szülők otthon a négy falé között ezért az egészért dagatra verik a gyereket, ÉS utána minden egyes alkalommal a fejéhez is vágják, hogy mit tett ekkor meg akkor és az neki mennyi pénzébe került és ő hogy meg van alázva...

A játszma lényege: a gyerekkel elvitetni a balhét, azt a gyűlöletet, amelyet önmaga és a világ iránt érez.

Az ilyen szülőtől el kellene venni a gyereket, de sajna a mai MO-n nincs épeszű törvénykezés, a gyermekvédelelem pedig hadd ne mondjam milyen mélységekben száguld...

Ps: az ilyen gyreeknek éppenhogy semmiféle normális egója nem fog kifejlődni, mert a szülei szülei folyton olyan helyzetbe hozzák, aminek az a vége, hogy ő alkalmatlan mindnere, vele csak a baj van, őmiatt a szülei csak fizetnek és égnek. Holott az egész mögött a szülő bűne van, egyértelműen.

Láttam. Én mindig rá si szoktam szólni, és ha anyuka vagy apuka jön a magas C-vel, akkor azt is helyreteszem seperc alatt.

Nő vagyok.

2014. szept. 10. 13:08
 22/31 anonim ***** válasza:
45%
19-20: Abszolúte igazad van. Felpontoztalak, mert látom, hogy az itt jelenlevő ember zöme csakis az orbáni agymosásból ért, a liberalizmus valódi jelentése kínaiul van számukra.
2014. szept. 10. 13:10
 23/31 anonim ***** válasza:
27%

Hajaj, akkor lesz majd csak a fő probléma, mikor az ilyen gyerekek bekerülnek az iskolába, anyuci meg kapkodja a fejét, hogy mi a probléma. Nem is értem, az ilyen szülők erre nem gondolnak?

Nem nevelik, ráhagynak mindent, azt csinál amit akar, sosem szólnak rá, mert a szülők lusták, vagy ilyen hülye elveket vallanak. Ezáltal a gyerek vagy 5-6 éven keresztül effektíve ahhoz szokik hozzá, abban nő fel, hogy bárhol bármikor bármit megtehet, anyuci-apuci meg körülötte ugrál minden szó vagy kérés nélkül. Ezáltal a gyereknek hatalmas egója nő, és elvárja egy idő után, hogy mindig körülötte forogjon minden.

Aztán bekerül az iskolába, és hirtelen minden szöges ellentétben lesz azzal, amit otthon megszokott. Nem csinálhat akármikor akármit, szabályok vannak, amiket kötelező betartani, és ha mégis csinál valamit, akkor büntetést kap. Az ilyen gyereket a viselkedése és az eleresztett egója miatt roppant gyorsan ki fogják utálni az osztálytársai, kiközösítik, csúfolják, vagy bántják. Az ilyen gyerekeknek iszonyú nagy lelki törés az iskola. A hülye szülők meg nem tudnak mit csinálni vele, és nem értik, miért ilyen. Dettó ilyenek a cigánygyerekek is. Nem nevelik otthon őket, azt látják, hogy megfélemlítéssel bármit elérnek, és ezt hozzák magukkal a suliba.

Aztán évekbe telik, míg az eleresztett egójával a gyerek viselkedése beáll egy normális szintre, és megérti, hogy a szabályokat be kell tartani, mert ha nem, akkor következmények vannak. Csak sajnos addigra az osztálytársai az antiszociális és felettébb tűrhetetlen viselkedése miatt kiközösítették teljesen.

Ezzel a "neveléssel" (vagy inkább nem-neveléssel) a szülők a saját gyerekükkel csesznek ki. Ha nem szorítják korlátok közé, akkor tizenévesen majd drogozni, cigizni, piálni fog, tojni fog a szüleire, azok meg nem bírnak majd megoldásokat keresni, és rájönni, hogy vajon miért ilyen a gyerekük. Tehát ez a nevelési módszer még a szülőre nézve is káros. Persze, nyugija van, nem szól rá a gyerekre, így ő pihenhet, szórakozhat, de később ez iszonyúan vissza fog ütni, és lehet, hogy az már tényleg késő lesz.

2014. szept. 10. 13:11
 24/31 anonim ***** válasza:
69%

Lepontoztátok a sárga földig a válaszolót, de igaza van. Ez nem liberális nevelés, ez a nevelés teljes hiánya. Nem ugyanaz a kettő.

Én olyat láttam, hogy a gyereknek biztos volt valami stikája agyban, vagy nem tudom, de elég furcsán viselkedett, mint aki fel van húzva. Állatorvosnál voltunk, ültünk a váróban, ajtó nyitva a rendelőbe, anyuka bent az állattal, a 6-7 éves gyerek meg ki-be rohangált, rávágta magát, ahol mások ültek, molesztálta a váróban lévő állatokat, mászott a kutyákra, dugta a szájukba a kezét, hiába húzták el a gazdái, meg nem engedték, csak nyomult, vihogott, egy centriől hirtelen behajolt a macskás dobozokba, tovább röhögött, mint a fakutya meg ilyenek. Tuti nem volt szegény százas, lehet erre mondják, hogy hiper aktív, de basszus, alapból miért nem figyel a gyerekre egy szülő, de főleg egy ilyenre? Jól el volt bent, a kölyke pedig mindenkinek az idegeire ment, jóhogy nem nyúlt ki egy macska se a rácson, vagy nem harapta meg egy kutya. És hiába húzta el a gazdája, meg állt elé, a gyerek szabájosan a képükbe mászott, nem fogta fel, hogy húzzon onnét, és hagyja békén a kutyát.

2014. szept. 10. 14:13
 25/31 anonim ***** válasza:
80%

20-as vagyok.

Látom a liberális nevelés elve ellenszenves sokaknak, mert nem értik, mi a különbség a felelőtlen, lusta, nemtörődöm, önző szülők között, és azok között, akik valóban liberális elveket vallva nevelnek.(VAN KÜLÖNBSÉG!!!!!)

Hát, jó. Az utánam válaszoló(k) sokkal szebben kifejtették, amit én is írtam, ha abból se értitek meg, akkor tényleg nem velem van a baj.

Lehet más elveket vallani, lehet máshogy gyereket nevelni, addig, amíg a társadalomban érvényesülni tud, és akar a végén, jó ember lesz belőle. Addig teljesen mindegy, milyen elveket vallottak a szülők, nem? Miért nem lehet elfogadni, hogy más máshogy gondolja?

2014. szept. 11. 09:36
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

#25, a társadalom már csak olyan, hogy normái vannak, amiket be kell tartani. Majd ha olyan társadalom lesz, ahol másképp kell gondolkodni, na az SEM lesz a ti időtök, mert ti is csak azt követelitek, hogy azt a kifacsart hülyeséget fogadja el mindenki, amit ti fújtok. De nektek bezzeg nem kell elfogadni más látásmódját.

Kérdező, az nem olyan nagy baj, ha az ember azt hiszi a porontyáról, hogy van annyi esze, hogy nem fog másnak kárt csinálni. A bolt egyébként jól járt, eladott 4 parfümöt. :) Szóval probléma megoldva.

Normálisnak nem normális, de valamit csinálni kell a kölyökkel, mégsem dughatják be egy befőttesüvegbe, amikor elmennek vásárolni.

2014. szept. 18. 21:50
 27/31 anonim ***** válasza:
26 ezek most csak parfümök lesznek és mi lesz a következő? Vagy mi van a gyerek épségével?
2014. szept. 18. 23:30
 28/31 anonim ***** válasza:
Mi lenne? Megmarad. Ha meg nem, okosapu és okosanyu majd csinál másikat.
2014. szept. 19. 09:11
 29/31 anonim ***** válasza:

26-OS: ÉPP EZ AZ,én elfogadom más látásmódját, nevelési elveit, nincs rossz véleményem pusztán attól, hogy máshogy csinálja, mint én tenném. Azt viszont elítélem, ha valaki ennyire látványosan nem foglalkozik a gyerekével. Nem balesetről van szó, a gyerekek vernek le véletlen dolgokat, ez rendben van. Arról van szó, hogy az előtte lévő 15 percben, amíg üvöltözve rohangált, addig nem szólt rá egyik szülő sem. Érted a különbséget, ugye?

25-ös.

2014. szept. 19. 09:56
 30/31 anonim ***** válasza:
El voltak foglalva. Parfümöt válogatni nehéz és megterhelő munka (tényleg az, próbáld ki). A gyerek gyerek, és nem hülye, attól hogy kis méretű, még nem törvényszerű, hogy leverjen valamit. Gondolom ezért akadtak ki.
2014. szept. 19. 18:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!