Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan rendezzem apámmal a...

Hogyan rendezzem apámmal a kapcsolatot (ha még lehet)?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok és nem szeretek egyáltalán otthon lenni.Szeptemberben kezdek egy okj-s esti sulit,és ez mellett dolgozok is.A nagy problémám az,hogy utána haza kell mennem.

25 vagyok,de sajnos nincs lehetőségem otthonról eljönnöm,van barátom-a hét nagy részét nála töltöm.De már otthon nincs kedvem lenni-haza se szeretek menni.Apámmal van a gond.Mindenbe beleszól,kötöszködik,csúnyán beszél velem,nem érdekli mi van velem.......stb.

Mindig ilyen volt velem,nem nagyon vesz észre engem.Régen is,mikor anyu még élt(tavaly halt meg novemberben)tőle mindig elköszönt este,hogy jó éjszakát mamó meg ilyenek engem meg észre se vett anyunak kellett rászólnia.Születésnapomat se tudja,névnapomkor nem köszönt fel.

60 éves őt már nem tudom megváltoztatni,mindig is melankólikus,depresszióra hajlamos ember volt.Mióta anyu meghalt,annyit se foglalkozik velem,mint eddig-mindig különvonul,egyedül eszik.De én se nagyon beszélgetek vele,mert nincs miről és nem is ismer engem,pedig lehetősége lett volna rá a 25 év alatt megismerni.Mikor a barátommal vagyok,jól érzem magam,de ha haza kell mennem rámjön hogy nem szeretek otthon lenni.

1:abban a szobában alszok,ahol anyu-csak ez a szoba van,plusz ahol apu van,de oda nem megyek fel az emeletre.

Nagyon rossz emlékek vannak arról a szobáról,ahol alszok.Anyukám ott haldoklott,csak sajnos nem tudok máshol aludni.Mindig anyura gondolok.

2:nem érzem azt,hogy apu szeretne.Hiába volt kinyalva a seggem 25 évig,anyu részéről éreztem,hogy szeret-de apám részéről semmi érzelem nincs.És most se.

3:soha nem engedtek el a szüleim egyedül sehova,túlságosan óvtak mindentől.Pl:a barátommal voltam legelőször bulizni februárban.Gyakorlatilag most élem azt,ami kimaradt nekem-normál határokon belül(nem iszom,nem cigizek).

Szeretnék otthon lenni,ha tudnám,apám normális velem,és beszélgetne velem,de mindig csak cseszeget,kioktat....Mindenre kényszerit,amit nem szeretnék.Például,hogy járjak templomba(vallásosak)-mert mit fognak szólni a rokonok,ha ezt megtudják....és ha nem megyek le vele vidékre,akkor nem kapok pénzt tőlük.

Nekem nem a pénz számit elsősorban,hanem az,hogy végre boldog legyek,mert nagyon szomorú,és magányos voltam sokáig.Nem voltak barátaim.

Normális életet szeretnék élni,normális családban.Mert én otthon nem kaptam elég szeretetet,amenyire szükségem lenne,így örülök,hogy a barátaim szüleinek,hogy elfogadtak.

Javulhat szerintetek apuval a kapcsolat?Makacsok vagyunk,csak azért nem akarok otthon úgymond egyedül lenni,mert nincs kivel beszélnem.

2014. aug. 27. 13:28
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsi,hogy lett,de tényleg nehéz ezt elviselenem.
2014. aug. 27. 13:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Bocsi,hogy hosszú lett:)))A hosszút kihagytam:)
2014. aug. 27. 13:33
 3/8 *Victorique* ***** válasza:
Próbáltad már ezeket elmondani neki is? Még ha úgy is látod, hogy nem figyel rád, valamit azért biztosan meghall. Vagy, ha olyan vallásos, akkor ebből az irányból megvilágítani neki a dolgot valahogy.
2014. aug. 27. 13:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem sok esélyt látok rá, hogy apáddal, akivel talán évtizedek óta rossz a viszonyod, javulhatna a kapcsolatotok, talán leginkább attól javulhatna kicsit, ha elköltöznél. A költözés nem értem miért ilyen lehetetlen ötlet számodra? 25 éves felnőtt nő vagy, van jövedelmed, bérelj ki egy szobát, vagy lakást és kezdj el végre élni, ha a párod is akarja, akkor pedig költözzetek össze.
2014. aug. 27. 13:58
 5/8 A kérdező kommentje:

Próbáltam én beszélni vele,de mintha a falhoz beszélnék.Szerinte ez hülyeség.Anno anyunak is elmondtam ezt,de ő is csak legyintett.

Amúgy a barátomhoz fogok majd költözni,ha minden jól megy.Albérletbe egyikünk sem gondolkozik.Majd a költségekbe beszállok.

2014. aug. 27. 14:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Te 25 éves vagy. Ő 60. Most még nem érted, de ne is akard megérteni. Majd évek múlva meg fogod érteni. Magányos ő is, elhiheted. Gyűrd le a vele szemben tápláld ellenérzéseidet és közeledj óvatosan. Ne azt hánytorgasd amit nem kaptál meg, hanem légy hálás azért amit megkaptál. Beszélhetnél arról is, hogy mennyire hiányzik az anyu, mert a közösen megélt gyász közelebb hozhat benneteket egymáshoz. Ő is szenved, hidd el, és lehet, hogy neki még nagyobb szüksége van terád, mint neked őrá. Lehet, hogy a kötekedései mögött valamilyen kimondatlan dolgok vannak. Add meg neki is az esélyt, hogy elmondhassa, ami nyomja a lelkét. Ölellek sok szeretettel mindkettőtöket.
2014. aug. 27. 14:15
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves soraitokat és válaszaitokat!

Tudom,hogy hiányzik neki anyu-25 évig voltak együtt.De már nem beszél róla.

De úgymond,már kezd "nyitni"-már idén másodszor volt vidéken a testvéreinél,azelőtt kb.5-6 éve.Karácsonykor is fog menni.Akkor legalább nem lesz egyedül.Én -mikor még anyu élt-mindig egyedül éreztem magam.Néha még most is-bár van barátom.Ő vele nagyon jól érzem magam.Nekem nem az számit,hogy megvegyen ezt meg azt,hanem hogy szeressük egymást.

2014. aug. 27. 14:25
 8/8 A kérdező kommentje:

Ha őszinte szeretnék lenni,most többet beszélgetek apámmal mint régen.Nagyon zárkózott tipus,nehezen nyil meg,nem mond el dolgokat,titkolózik előttem.Sosem voltunk az az igazi család,én pedig egy igazi családot szerettem volna,akik mennek kirándulni,jókat beszélgetnek stb.....Sosem tudtam apámmal beszélni.Sajnos pedig rá ütöttem,természetileg is.A barátom szerint jószivű vagyok,nagy a szivem,jó embert neveltek belőlem.Hát ha mást nem,akkor ezt átadták nekem:)

Mert jó emberek a szüleim,csak szerintem problémák voltak a kommunikációval-mindhárman érzékeny,melankólikus emberek vagyunk.Hiába neveltek jó embernek,ha más területen 0nak érzem magam

2014. aug. 27. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!