Szerintetek ez normalis?
Az én fiam 25 éves. Tudom mennyit keress .Többet mint én,mert ő diplomás, de én ennek örülök is. Nem veszem el a pénzét ami a bankszámláján gyűlik. Nem kérek pénzt tőle, mert én úgy segítek, hogy amíg velünk él, addig mindent megadunk neki. Szállást, kaját etc. De ennek ellenére saját magától lead egy fix összeget- Bevallom jól jön, mert 3 felnőtt ember havi kajaköltsége elég sokba kerül.
Ha egyszer úgy dönt, hogy elköltözik, akkor már el sem fogadnám a pénzét, mert akkor önálló, és maga kell, hogy eltartsa magát.
Te is 2 dolgot tehetsz.
1. Leülsz a szüleiddel ,és elmondod, hogy a te pénzedért te dolgoztál meg, és ezentúl havi X .összeget leadsz, de a többivel te rendelkezel
2. Leülsz a szüleiddel, és elmondod, hogy rövidesen elköltözöl, és önállósodsz.
Tied a döntés.
Mondd meg a szüleidnek,hogy ez így nem fer.Nem lázítani akarlak ellenük,de szerintem ez nem fer.
A te pénzed,te dolgoztál érte.Én is 20 vagyok,30at adok be a rezsibe. Mindenképp beszélj velük!
Ezt most jól értem ? Le kell adnod a teljes fizetésed és zsebpénzt kapsz ?
Ember, ez rabszolgatartás. Ez törvényellenes. Állj már a sarkadra, hogy kapjanak a fejükhöz a szüleid. Felnőtt szabad ember vagy.
Az természetes, hogy ha otthon laksz akkor egy méltányos összeggel te is beszállsz a közös rezsibe. De nem a teljes fizetéseddel. Az a tiéd, a te tulajdonod. Senkinek semmi köze hozzá, hogy mire költöd.
Egyébként mit csinálnak a szüleid a pénzzel. Elrakják maguknak, felélik ?
Így sosem lesz önálló életed.
Nyiss egy saját bankszámlát és oda kérd a következő fizetést. Ha készpénzben adják akkor ne add oda. Kérdezd meg, hogy mennyivel kell hozzájárulnod a rezsi költségekhez. Ez nem lehet több mint a fizetésed fele akkor sem ha otthon kajálsz.
Ha még biztosabbra akarsz menni, akkor először keress egy albérletet. Ha találsz egy lehetőséget akkor nyugodtabban tudsz leülni a szülőkkel beszélni. Ha keménykednek és kiraknak akkor sem kell az utcára menned. Ha megértik a helyzetet akkor meg visszamondod az albérletet.
Ez komoly? Ez rabszolga tartás! :/
Mi van akkor ha nem adod le? Csináltass másik bankkártyát és arra utaljanak.
Ülj le velük számoljátok ki a költségeket havi szinten egy főre, annyit illene adnod.Többet nem.
De inkább keress lakótársat és költözz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!