Szerintetek ez normalis?

Figyelt kérdés
20 eves srac vagyok, es erettsegi utan egybol mentem is melozni, es sikeresen talaltam is melot. A helyzet az hogy 6 honapja melozok, 140-150 netto mindig meg van, es ezek tudataban is meg itthon lakom. Minden honap elejen kapok fizut es a szuleim minden honap elejen kiszurjak a szemem szaros 20 ezer forinttal, ugy hogy ket muszakban dolgozok. Ha kerni akarok esetlegesen tobbet a sajat fizetesembol mindig az van hogy mire kell? Miert nem eleg 20 ezer minden honapban? Meg ha koltok is olyan dolgokra amikrol ok nem tudnak szinten a sajat fizetesembol mindig az van, hogy hova basztam el x osszeget, meg hogy sporoljak a kovetkezo honapig mert nem adnak tobbet. LOL. En dolgozok meg a penzemert es kiszurjak a szemem egy Deakkal. Ez normalis? Szerintetek mit kene tennem?
2018. jan. 20. 00:39
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Ja es az kimaradt, hogy mikor suliba jartam akkor sem volt sokkal fenyesebb a helyzet. Szoval nagy valtozasokat nem veszek nagyon eszre itthon.. Se egy festes nem volt, se semmi. Jo annyi, hogy kaptam reszletre egy masik telefont de az nem nagy cucc mert az is en fizetem, ami nem nagy osszeg.
2018. jan. 20. 00:42
 2/32 anonim ***** válasza:
89%

Az én fiam 25 éves. Tudom mennyit keress .Többet mint én,mert ő diplomás, de én ennek örülök is. Nem veszem el a pénzét ami a bankszámláján gyűlik. Nem kérek pénzt tőle, mert én úgy segítek, hogy amíg velünk él, addig mindent megadunk neki. Szállást, kaját etc. De ennek ellenére saját magától lead egy fix összeget- Bevallom jól jön, mert 3 felnőtt ember havi kajaköltsége elég sokba kerül.

Ha egyszer úgy dönt, hogy elköltözik, akkor már el sem fogadnám a pénzét, mert akkor önálló, és maga kell, hogy eltartsa magát.

Te is 2 dolgot tehetsz.

1. Leülsz a szüleiddel ,és elmondod, hogy a te pénzedért te dolgoztál meg, és ezentúl havi X .összeget leadsz, de a többivel te rendelkezel

2. Leülsz a szüleiddel, és elmondod, hogy rövidesen elköltözöl, és önállósodsz.

Tied a döntés.

2018. jan. 20. 00:54
 3/32 anonim ***** válasza:
98%
Rossz az anyagi helyzet? Beteg valamelyik szülőd? Dolgoznak a szüleid? Van testvéred?
2018. jan. 20. 01:23
 4/32 anonim ***** válasza:
92%

Mondd meg a szüleidnek,hogy ez így nem fer.Nem lázítani akarlak ellenük,de szerintem ez nem fer.

A te pénzed,te dolgoztál érte.Én is 20 vagyok,30at adok be a rezsibe. Mindenképp beszélj velük!

2018. jan. 20. 01:26
 5/32 anonim ***** válasza:
94%

Ezt most jól értem ? Le kell adnod a teljes fizetésed és zsebpénzt kapsz ?

Ember, ez rabszolgatartás. Ez törvényellenes. Állj már a sarkadra, hogy kapjanak a fejükhöz a szüleid. Felnőtt szabad ember vagy.

Az természetes, hogy ha otthon laksz akkor egy méltányos összeggel te is beszállsz a közös rezsibe. De nem a teljes fizetéseddel. Az a tiéd, a te tulajdonod. Senkinek semmi köze hozzá, hogy mire költöd.

Egyébként mit csinálnak a szüleid a pénzzel. Elrakják maguknak, felélik ?

Így sosem lesz önálló életed.

Nyiss egy saját bankszámlát és oda kérd a következő fizetést. Ha készpénzben adják akkor ne add oda. Kérdezd meg, hogy mennyivel kell hozzájárulnod a rezsi költségekhez. Ez nem lehet több mint a fizetésed fele akkor sem ha otthon kajálsz.

Ha még biztosabbra akarsz menni, akkor először keress egy albérletet. Ha találsz egy lehetőséget akkor nyugodtabban tudsz leülni a szülőkkel beszélni. Ha keménykednek és kiraknak akkor sem kell az utcára menned. Ha megértik a helyzetet akkor meg visszamondod az albérletet.

2018. jan. 20. 01:34
 6/32 anonim ***** válasza:
87%
Minek adod oda,fiatalok tanuljatok meg hazudni,ilyen szulok melett meg kell tanulni sunyiskodni, nem szabad bevallani a fizut oszintén, x osszeget kapsz x osszeget bevallasz, adsz haza, tobbi tiéd eldugod, vagy számlára kérd h ne vehessék el,ilyen szülőktől akik amiért megdolgozom elveszik menekulnék,szomszéd nő ilyen 31 éves a teljes fizetését elveszik,de élete sincs,lakás kulcsa se szerencsétlennek. Koltoznék,albérletben is jobb lenne lehet.
2018. jan. 20. 01:48
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
Mond azt h felmondtál,koltozz el,ez rabszolgatartás. :O
2018. jan. 20. 01:58
 8/32 anonim ***** válasza:
93%
Nem normális. A te fizetésed a tied, max állapodjatok meg egy szerény ágybérleti díjban + arányos rezsihozzájárulás. Ha meg ez nekik nem tetszik, irány az albérlet, ha még ezzel is több pénzed marad. Akkor talán ráébrednek, hogy hibáztak.
2018. jan. 20. 06:38
 9/32 anonim ***** válasza:
86%

Ez komoly? Ez rabszolga tartás! :/

Mi van akkor ha nem adod le? Csináltass másik bankkártyát és arra utaljanak.

2018. jan. 20. 07:10
 10/32 anonim ***** válasza:
95%

Ülj le velük számoljátok ki a költségeket havi szinten egy főre, annyit illene adnod.Többet nem.

De inkább keress lakótársat és költözz.

2018. jan. 20. 07:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!