Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés

Nem tudom jó helyre írok vagy sem, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Évek óta Anime holmikat gyűjtök(figurákat, posztereket, kulcstartókat, cd-ket és egyéb holmikat) és a rokonoktól (szülők, nagyszülők)folyamatosan kapom az ívet, hogy miért költök ilyen baromságokra, inkább tegyem félre. 22 éves lány vagyok, van önálló keresetem, az anyagiakba természetesen beszállok, anyu fizeti a konyhára valót én pedig állom a csekkeket, szerintem elég igazságosan van így elosztva a dolog. Ráadásul még engedélyt is kell kérnem ha rendelni szeretnék valamit. Tudom, drága a hobbim, több figurám is van ami 30-40.000ft-os de ezekre mind a saját pénzemből spóroltam össze és nem 1-2 hónap alatt, van olyan figurám amire több mint 1 évig spóroltam. Miért ellenzik ennyire a hobbimat? Az ismeretségi körömben többeket támogatnak minimum szóban, de van olyan is akinek finanszírozzák is egy részét. Nekem nem kell fizessenek bele egy fillért se, csak azt szeretném ha elfogadnák, de egyszerűen képtelenek...Miért baj ha kicsit magamra is szeretnék költeni a Saját pénzemből?

2018. jan. 17. 13:22
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
36%

Ha magadra költenél akkor nem ilyen bábukat vennél.

Azért ellenzik mert szerintük ez hülyeség és értelmetlen. És szerintem is az. Mit tudsz velük kezdeni? Igazából semmit. Főleg ennyi pénzért. De ha neked ez a boldogságod akkor vegyed magadnak.

2018. jan. 17. 13:26
 2/43 anonim ***** válasza:
15%
Szeretnék ha a jövődben nem lennének problémáid. Sose tudni mikor veszíti el valaki az állását, betegszik le. Ilyenkor jól jön ha van tartaléka, amin elélhet amíg rendeződik az élethelyzete. Számukra felelőtlennek tűnhet az, hogy "babákra" költöd a pénzed, nem pedig a jövődet tervezed belőle. Én úgy hiszem ezek az okok játszhatnak közre benne.
2018. jan. 17. 13:32
 3/43 A kérdező kommentje:
Nekem boldogság mikor ránézek a vitrinemre és ott vannak a kedvenc karaktereimről kiadott figurák, de ők például cigire költenek, és nem egyszer van az, hogy én állom a cigijüket...annak még annyi értelme sincs, drága, elfogy, büdös. A figurák legalább szépek és ha vigyázva van rájuk nagyon sokáig szép állapotúak maradnak. Én tényleg csak elfogadást várnék tőlük, hogy ne szóljanak be minden egyes rendelésemnél. Szerintem nem kérnék ezzel sokat.
2018. jan. 17. 13:32
 4/43 A kérdező kommentje:
Van már némi félretett pénzem amit igyekszek is bővíteni folyamatosan, nem arról van szó, hogy minden pénzemet elverem, de még így se jó nekik. Én mindig úgy állok a dologhoz, hogy inkább költsek figurákra mint cigire, drogra vagy piára.
2018. jan. 17. 13:34
 5/43 anonim ***** válasza:
24%

Apósom nem apropenzert osszegyujtott 700db italt (ilyen 1decis sem de van minek darabja 30ezer plusz forint) de van drágább is ott. Azonkívül hogy minden házba bejövő boldog boldogtalannak mutogatja semmi haszna. És ki törli a port azokon a polcokon? Hát a menyecske (én) még igy is hogy havonta egyszer megyünk latogatni hétvégére... Nem tudom ki hogy van vele de ez is értelmetlen amit apósom művel. Megis gyűjti de azonkívül hogy felteszi a polcra nem ápolja.

Egy részben megertenem a hobbid ha 15 éves lennél. De a 22ev valoban arra utal következtetni hogy a jovodre nem teszel félre hanem babára koltod. Es igy gáz. Ha külön elnel akkor nem hiszem hogy beleszolnanak...de igy...

2018. jan. 17. 13:38
 6/43 anonim ***** válasza:
70%
És miért veszel nekik cigit? Na itt kezdődik az egész...
2018. jan. 17. 13:41
 7/43 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ha emellett is van félretett pénzed és nem mindened erre költöd, akkor miért ne?

Az meg egyéni ízlés, hogy ki, mit szeret.

Én is csak porfogónak tartom az ilyen figurákat. De biztosan nekem is vannak olyan tárgyaim, amik mások szerint hülyeségek és felesleges :)

Szerintem az nagyon túlzás, hogy 22 éves, dolgozó nőként engedélyt kell kérned ahhoz, hogy rendelj valamit. Főleg úgy, hogy jelentősen beszállsz a családi kiadásokba is. Döntsék el, hogy gyereknek tekintenek vagy felnőttnek. Ha gyereknek és engedély kell, akkor miért te fizetsz minden számlát???

2018. jan. 17. 13:42
 8/43 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem tok jogosan vagy ki rajuk, en megertem. En pl dragabb sminkeket, kozmetikumokat szeretek venni, jol esik ranezni, hasznalni es gyujtogetni oket. Ha ez a hobbid es oromet okoz, raadasul nekik egy centjukbe se kerul nem ertem mi a gond vele. Ugy meg kulon vicces, hogy neked meg kell venned a cigijuket, ami rohadt draga, budos es karos, elegetik a penzt raadasul az egeszseguket is tonkreteszik. A figurakat legalabb eladhatod ha ne adj isten szorultabb helyzetbe kerulnel, vagy siman raunnal. Szoval ne hagyd magad, csinald azt amit szeretsz.
2018. jan. 17. 13:45
 9/43 anonim ***** válasza:
34%
Az ilyen gyűjtési szenvedély az emberi természet velejárója, a gond inkább ott van, hogy vajon a "gyűjtemény" képvisel-e valamilyen értéket (racionális vagy irracionális értéket). Emellett ha a gyűjtemény darabjait jelentősebb pénzért kell megvenni, az inkább már a vásárlási mánia kategóriájába tartozik.
2018. jan. 17. 13:49
 10/43 anonim ***** válasza:
93%

Felesleges volt ide kiírnod a kérdést, a legtöbb magyar nem érti ezt a szubkultúrát, szerintük ezek gyerekes dolgok, hát emlékszel anno gyerekeknek volt vetítve felnőtteknek szánt anime. Nagyon-nagyon le vannak maradva a magyarok minden téren, felfogásilag is.

Én régi fotókat gyűjtök, baromi jó érzés nézegetni őket.

Azt sem értik, pedig az még egyszerűbb téma is.

Mintha az átlagember amúgy nem költene felesleges dolgokra, vagy nem habzsolnák a buta török sorozatokat, ami meg szerintem időpocsékolás...

Tehát szerintem normális, amit csinálsz.

2018. jan. 17. 13:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!