Szerintetek ez normális?
Nem tudom jó helyre írok vagy sem, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Évek óta Anime holmikat gyűjtök(figurákat, posztereket, kulcstartókat, cd-ket és egyéb holmikat) és a rokonoktól (szülők, nagyszülők)folyamatosan kapom az ívet, hogy miért költök ilyen baromságokra, inkább tegyem félre. 22 éves lány vagyok, van önálló keresetem, az anyagiakba természetesen beszállok, anyu fizeti a konyhára valót én pedig állom a csekkeket, szerintem elég igazságosan van így elosztva a dolog. Ráadásul még engedélyt is kell kérnem ha rendelni szeretnék valamit. Tudom, drága a hobbim, több figurám is van ami 30-40.000ft-os de ezekre mind a saját pénzemből spóroltam össze és nem 1-2 hónap alatt, van olyan figurám amire több mint 1 évig spóroltam. Miért ellenzik ennyire a hobbimat? Az ismeretségi körömben többeket támogatnak minimum szóban, de van olyan is akinek finanszírozzák is egy részét. Nekem nem kell fizessenek bele egy fillért se, csak azt szeretném ha elfogadnák, de egyszerűen képtelenek...Miért baj ha kicsit magamra is szeretnék költeni a Saját pénzemből?
5#
Mint fentebb írtam, van félretett pénzem, amit bővítek is folyamatosan, pusztán arról van szó, hogy szeretnék a hobbimra is szánni. Egyébként őket az se fenyegetné, hogy portalanítsák a figurákat mert nem is engedném,hogy hozzányúljanak. Én nem érzem gáznak, hogy ezeket gyűjtöm, mindenkinek van hobbija, kortól függetlenül, az lényegtelen micsoda amíg örömét leli benne. Az zavar, hogy nekik ez a hobbim szúrja a szemüket de én nem panaszkodhatok, hogy ők meg a lakásban az orrom alá füstölnek...
6#
mert anyu rendszeresen megvesz olyan dolgokat amire semmi szükségünk nincs és így elherdálja a saját pénzét...így aztán kb 2 hét múlva már nekem kell venni...most is több mint 5000ft-ért vett 3 csomag dohányt...
7#
hidd el én se értem...mindig ez van, ha egyedül megyek valahova akkor gyereknek néznek, ha meg intézni szeretnék valamit, de jó lenne ha más is hallaná az elhangzottakat akkor meg legyek felnőtt és intézzem magam, a számlák is csak azóta vannak rendszeresen fizetve mióta én intézem, volt mikor közel 1 milliós tartozás volt 1-1 szolgáltató felé...természetesen azt is én nulláztam le...
8#
uhh egy rokonlélek! :) igazából a figurákban ez is jó, el lehet adni ha úgy adódik, és van olyan darab aminek az ára jócskán felszökik megjelenés után, szóval akár a duplája is visszajöhet mint amennyiért megvettem ha esetleg eladnám.
9#
ebben is lehet valami, egy hónapban van mikor 5-6 alkalommal is rendelek DE sosem túl drágán, sőt, igyekszek minél olcsóbb darabokhoz hozzájutni, igazából a havi kiadásaim a hobbimra maximum 20.000ft körül szokott mozogni, de abban több minden van, a drágább dolgokra pedig fél évig-1 évig spórolok, ez szerintem olyan húzós összeg így
10#
talán felesleges volt, de érdekelt mások véleménye, hogy most tényleg velem van a baj vagy a rokonaim ennyire maradiak...igen igen, emlékszem az mekkora felháborodást keltett, én azokon az animéken nőttem fel, azoknak köszönhetem a mai fanatikusságomat :)
A fotók gyűjtése is szép hobbi :)
Örülök ha mégsem teljesen bennem van a hiba ezek szerint.
Nőlj fel, gyerekes tini dolog az amine, én is néztem körülbelül 15 éves koromban. Oda-vissza voltam értük, de már más a véleményem, valótlan fölösleges gyerekes dolog, már bocsi.
Inkább azon lennél hogy 22 évesen külön költözz a szüleitől, és keress egy békés, normális párkapcsolatot
14#
az lenne a legjobb de sok esetben meg se kérdeznek csak kiveszik a pénzt és költik...
15#
én nem érzem gyerekesnek, szerintem vannak köztük nagyon jó alkotások, sokszor jobban tetszik 1-1 sorozat mint bármelyik élőszereplős film. A külön költözés jó lenne, de akkor csak is egyedül, a párkapcsolatok abszolút hidegen hagynak. Csak kérdés, hogy egyedül fenn tudná-e tartani a lakást, nyugdíjból..
16#
Nekem nem felesleges, nagyon szeretem őket nézni, főleg mikor szép az idő és nagyon jó képeket lehet róluk csinálni. Mondjuk nekem az egész szobában fellelhetőek az animés cuccok, nem csak a figurák :D
15 vagyok.
Nem erzed magad gyerekesnek... Pont ez jelenti, hogy gyerekes vagy :) másik ok ami arra utal, hogy hidegen hagynak a kapcsolatok. Normális embert nem hagyja hidegen a párkapcsolat.
Vagy az is lehet hogy annyira elfajult ez az anime maniad hogy nem érdekel semmi más, csak az. Szerintem érdemes lenne segítséget kérned.
Ja és igen... Sz*r filmek vannak, voltak és lesznek is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!