Szerintetek ez normális?
Nem tudom jó helyre írok vagy sem, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Évek óta Anime holmikat gyűjtök(figurákat, posztereket, kulcstartókat, cd-ket és egyéb holmikat) és a rokonoktól (szülők, nagyszülők)folyamatosan kapom az ívet, hogy miért költök ilyen baromságokra, inkább tegyem félre. 22 éves lány vagyok, van önálló keresetem, az anyagiakba természetesen beszállok, anyu fizeti a konyhára valót én pedig állom a csekkeket, szerintem elég igazságosan van így elosztva a dolog. Ráadásul még engedélyt is kell kérnem ha rendelni szeretnék valamit. Tudom, drága a hobbim, több figurám is van ami 30-40.000ft-os de ezekre mind a saját pénzemből spóroltam össze és nem 1-2 hónap alatt, van olyan figurám amire több mint 1 évig spóroltam. Miért ellenzik ennyire a hobbimat? Az ismeretségi körömben többeket támogatnak minimum szóban, de van olyan is akinek finanszírozzák is egy részét. Nekem nem kell fizessenek bele egy fillért se, csak azt szeretném ha elfogadnák, de egyszerűen képtelenek...Miért baj ha kicsit magamra is szeretnék költeni a Saját pénzemből?
Én nem tartom gyerekesnek a figura gyűjtést. Van egy ismerősöm, aki már 40+ éves családapa és kinderjátékokat gyűjt. Az egész házuk ilyenekkel van tele, attól még egy felnőtt, értelmes férfi.
Én is szeretem az animéket még most 21 évesen is, igaz már jóval kevesebbet nézek, nincs is rá annyi időm, mint régen. Van sok komoly témájú is közte, de most nem ez a lényeg.
Én nem igazán szeretek fölöslegesen pénzt költeni ezért a drágább figurákat is csak képen megnézem, de megvenni nem venném. Viszont a gyűjtögetés tényleg utalhat valami gondra. Én gyerekkoromban nagyon gyűjtögető voltam. Mindent, de szó szerint, mindent gyűjtöttem, de anyum mindig kidobálta a hátam mögött, szóval kb. 10 évesen abbahagytam, mert ugye így semmi értelme, ha egyik nap arra érsz haza, hogy nincs meg. (Tény, hogy sokszor olyan dolgokat vittem haza, ami elég durva volt, de akkor ott helyben kellett volna elmagyarázni, hogy miért nem jó ez és foglalkozni a dologgal, nem pedig szó nélkül kidobálni.) Mindenféle pótcselekvéseim is voltak. Így felnőtt fejjel visszagondolva a szorongás volt az oka. Mivel a pénzt is gyűjtögettem, amit szülinapra, karácsonyra, stb. kaptam így elég szép összeg gyűlt össze, amit anyum szívesen használt a tudtom nélkül. (Véletlenül derült ki a dolog.)
Az anime miatt nekem is beszólogattak, pedig nem is költöttem rá, csak ugye nem értették mi a jó abba, hogy nézem. (Igaz anyumnak soha nem volt jó semmi, amit én csinálok, szóval szerintem nem konkrétan azzal volt a gond.) Apum sem kedvelte, de ő egyszer még CON-ra is eljött velem, mert kíváncsi volt, hogy mi érdekli a gyerekét és azt mondta, hogy nem volt rossz.
Szerintem nem jogos a beszólogatás, mert a saját pénzedet költöd. Főleg úgy nem, hogy ők a te pénzeden vesznek maguknak cigit (az én anyám is cigizik, gondolom néha arra is kölcsön vett a pénzemből). Inkább az lehet a gond, hogy látják, hogy nem érdekelnek a párkapcsolatok, társaság, stb és összekötik azzal, hogy biztos az anime miatt. (Nekem is egy csomó mindent fogtak rá.)
Én középsuli után külön költöztem, komoly párkapcsolatom is van. (Párommal az anime kapcsán ismerkedtem meg.) Szóval most már nem is tudják, hogy mit nézek vagy csinálok, vagy hogy mit veszek magamnak és sokkal jobb így. Azt tudom mondani, hogy ha téged ennyire zavar, hogy elveszik a pénzed és beszólogatnak (mert ugye ez kit ne zavarna) akkor költözz külön. Anyudék felnőtt emberek, oldják meg a megélhetésüket. Vagy úgy gondolják, hogy örök életedre ott fogsz velük élni? Gondolom ezt te sem így tervezed.
Egyáltalán miért foglalkozol a véleményükkel?Én meg idegen nyelvű újságokat gyűjtök és senki véleménye nem izgat.
Nem azt mondom,hogy szokj le a hobbidról,de ha ilyen korlátolt,bigott környezetben élnék és önálló keresetem is lenne,az első dolgom az lenne,hogy kiszakadjak belőle.Utána senki meg nem jegyzi,miért költöttél rá.
Sz@rd le! Mindeni k*rvára szeret más pénztárcájában 'túrkálni' ez a legnagyobb probléma. Sose fogják megérteni.
Rám még akkor is ferde szemmel néztek amikor egy véletlenül (magyarul kihallgatott) beszélgetésből megtudták hogy havonta x ezer forintot minőségi filc tollakra költök (1 db több mint 1000Ft). Hányinger. Nem érdemes elmondanod senkinek miben leled örömöd ha az pénzbe kerül mert egyből mindenki arra fog rákattanni hogy Ő mire költené azt a pénzt.
Ha legközelebb érkezik valami ne kösd az orrukra, ha kifigyelik akkor meg meglehet mondani hogy a saját pénzükkel gazdálkodjanak ahogy te is teszed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!