Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ugye az anyám nem nyúlhat...

Ugye az anyám nem nyúlhat hozzá a diákmunkával megkeresett pénzemhez? 16 vagyok

Figyelt kérdés
2018. jan. 3. 21:07
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Holnap bemegyek és intézkedem.

Nekem is Ersténél van számlám.

2018. jan. 3. 22:22
 22/35 anonim válasza:
3%
Kedves 22, a gyámhatósághoz kéne fordulnia:) Ami a mai technologianak koszonhetoen egy emaillel elintezheto, onnantol kezdve ok atvennek az ugyet.
2018. jan. 3. 22:40
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
A bankkártyádat jól dugd el, mert pin kód nélkül is el lehet tüntetni róla a pénzt netes vásárlással. (elég egyszer pár pillanatra megszerezni hozzá a kártyád, megjegyezni a számokat róla - lefotózva pl)
2018. jan. 3. 22:42
 24/35 anonim ***** válasza:
87%

Épp azt akartam mondani akit az előző - ha a bankkártyát lefotózza akkor tud vele online vásárolgatni. Ha bemész ma a bankba akkor rakj rá vásárlási limitet, azt nem tudja akkor átlépni semmiképp. És igen, mindenképp tájékoztasd a bankot, hogy ha édesanyád megjelenik mint törvényes képviselő, akkor te NEM jarulsz hozzá, hogy a pénzedet kiadják neki. Erről írass ott helyben egy jegyzőkönyvet. Ha esetleg sehogy semmi nem megoldható, akkor meg egyszerűen nyiss egy új számlát és rakd át a pénzedet.

Ha kell "felnőtt" segítsége, szívesen elmegyek veled jövő héten. 28 éves családos nő vagyok, de ezt úgyis leírom ha és amennyiben kell a segitsegem és megkeresel.

2018. jan. 4. 04:56
 25/35 anonim ***** válasza:
0%

Hozányulhat mert még nem vagy 18 éves igy ő is kell bankban a számlanyitáshoz igy simán bemehet bankba és levehet számládrol de ha kértél sms értesités arol ha pénzt vesznek le számládrol akkor elég azt figyelni és mindent tudni fogsz

Amugy én ugy tudom hogy nem dolgozhatsz 8 órát amig nem vagy 18 éves .

2018. jan. 4. 04:57
 26/35 A kérdező kommentje:
Miota levitték a tankötelezettséget 16 évre azóta lehet 8 órázni
2018. jan. 4. 05:05
 27/35 anonim ***** válasza:
30%
Kérdés mire kéne anyádnak a zseton? Elinni, kajára vagy hogy ne kapcsolják ki a gázt. Mikor én otthon laktam(ingyé) és anyáméknak kellett lóvé(1X) akkor kölcsönkértek és megadták. Mondjuk nem kenyérre kellett.
2018. jan. 4. 05:37
 28/35 anonim ***** válasza:
0%

Hát külföldi ösztöndíjakban ne nagyon bízz, nagyon kevés külföldi diáknak sikerül szereznie :-( A lakhatás meg, a legprolibb, kétágyas koliban is kb 90 ezer/hónap, és még nem ettél, nincsenek jegyzeteid,nincs bérleted, nem voltál beteg.

Nekem(ösztöndíjjal) kb 1 millió volt/10 hónap a költségem, úgy hogy én se jártam szórakozni.

2018. jan. 4. 06:54
 29/35 stewie200 ***** válasza:
Esetleg kerj meg egy rokont/ismerost akivel anyad nem beszel es megbizol benne, hogy tegye el a penzt vagy hogy hadd tartsd az o szamlajan. En tuti ezt csinalnam, bar nekem sose akartak lenyulni a penzemet anyamek.
2018. jan. 4. 18:16
 30/35 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom miért lett lepontozva a válaszom, de nekem OTP-nél lett nyitva anno ez a junior nevű számla meg asszem 14 éves koromban, és bizony az össze volt kötve édesanyám számlájaval, és a mai napig is össze van kötve, hiába váltott már át maga a számla juniorbol "rendes" szamlaba (kb 23-22 éves korig volt junior, aztán automatikusan atvalt, ezt így a bankban mondták nekem mikor rendes különálló számlát akartam nyitni azt meg töröltetni, hogy jobban járok ha megvarom hogy lejarjon a junior....franc se érti de nem nyitottam másikat... ) , megkérdeztem bankban azt mondták édesanyám jelenléte is kell hogy elkülönítsék a számlámat az övétől. Szóval ilyen is van. Erste-nel nem tudom hogyan működik.
2018. jan. 4. 19:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!