Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ugye az anyám nem nyúlhat...

Ugye az anyám nem nyúlhat hozzá a diákmunkával megkeresett pénzemhez? 16 vagyok

Figyelt kérdés
2018. jan. 3. 21:07
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
92%
Szorgos gyerek vagy, biztos sokra viszed majd, hajrá. Ne vedd ki a pénzt, akkor biztos szépen gyűlik, és nem tudják lenyúlni / elkunyerálni.
2018. jan. 3. 21:51
 12/35 anonim ***** válasza:
92%
Ha nem tudják a bankkártyád jelszavát akkor nem tudják lenyúlni a pénzed. De ehhez az kell, hogy ne is add meg a jelszót mert ha lenyúlják a kártyád akkor a pénzed is odavan...
2018. jan. 3. 21:53
 13/35 anonim ***** válasza:
92%
Mondjuk azt tisztázd a bankkal, hogy kinek van hozzáférése a számlád felett. Pl családi okok miatt nekem is van egyenes ágbeli rokonomén.
2018. jan. 3. 21:53
 14/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Csak én tudom a kódot hozzá.
2018. jan. 3. 21:55
 15/35 anonim ***** válasza:
44%
És külön számlád van? Mert tudtommal ilyen korban még ilyen junior számla van ami egyik szülődnek ilyen alszamlaja. Vagyis nekem legalábbis így volt asszem 21-22 éves koromig volt ez a junior, és ahhoz teljesen hozzafert édesanyám, mivel össze volt kapcsolva vele, nem pedig különálló. Nem tudom neked hogy van ez megoldva, ha neked is így akkor simán át tudja utalni a pénzed a saját belepesevel.
2018. jan. 3. 22:01
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
nekem 15 évesen lett számlám, Erste Diák, a szüleimnek semmi közük nem volt hozzá soha
2018. jan. 3. 22:02
 17/35 anonim válasza:
84%
azta! :) minden elismeresem a tied. nem, nem nyulhat hozza, az a te penzed, Ptk. 2:11. szakasz: korlatozottan cselekvokepes az a kiskoru aki 14. eletevet betoltotte, 2:11. (2) bekezdes c) pont: korlatozottan cselekvokepes kiskoru a torvenyes kepviselojenek kozremukodese nelkul rendelkezhet munkaval szerzett jovedelmevel, annak erejeig kotelezettseget vallalhat. Nincs okod parazni
2018. jan. 3. 22:11
 18/35 anonim ***** válasza:
92%
19: arra nem gondoltál, hogy lehet hogy nem tandíjra gyűjt, hanem mondjuk lakhatásra, mert lehet hogy a szülei nem fizetnék ki neki? semmi értelme nincs a hozzászólásodnak, mikor sok szakon szinte ugyanaz a ponthatára a fizetős és a támogatott szakoknak. amúgy az sem elítélendő, ha valaki inkább fizetősre megy, hogy ne kelljen aláírnia a hallgatói szerződést
2018. jan. 3. 22:16
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy nincs oka parázni, ha az anyja most random leveszi a pénzét, akkor neki perelni kéne érte. Te beperelted volna a szüleidet 16 évesen? Ugye, hogy nem...

Igaza van az egyik előzőnek. Meg kell tudnod, hogy van-e hozzáférése anyudnak a számlához, mert simán lehet hogy van. 16 évesen be tudsz menni a bankba és megkérdezni ezeket, mert nem csak a kártyával lehet levenni a pénz, hanem személyesen is. Szép dolog, hogy a jog melletted áll, de gyakorlatilag tehetetlen leszel, ha elveszi a pénzed.

2018. jan. 3. 22:18
 20/35 A kérdező kommentje:
Egyrészt külföldi egyetemre szeretnék menni másrészt nem vagyok buta.Nétegettem ösztöndíjat de sokszor csak az egyetemet vagy annak egy részét fizetik.Jegyzeteket is kéne majd vennem, ami nem 2 Ft, laknom is kéne valahol mert nem biztos hogy tudok koliba menni.Másrészt 4.8-as tanuló vagyok, szóval butának se mondanám magam.
2018. jan. 3. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!