A faterom komolyan gondolja, hogy ő dönti el, hogy én mit vegyek az általam megkeresett pénzemből?
Most van pénzem, és abból szeretnék bevásárolni iskolakezdésre. Pl. táska, füzetek, cipő...stb.
Én ki is néztem magamnak, a pénz meg is van, de a faterom aggodalmaskodik mindenért, és ő akarja eldönti hogy mit vegyek. Ő úgy gondolta, hogy közösen döntjük el a pénz sorsát..stb. Hogy a táska milyen legyen, a cipő milyen márka legyen, hogy a füzet milyen márka legyen.
HA, azt a pénzt én kerestem meg, szóval 100%-ban an enyém, miért akarja eldönteni, hogy mire költsem? Én sem szólok bele az ő költekezéseibe.
"Némileg több tapasztalattal talán segíteni tud, hogy valóban jó minőségű holmit vásárolj.Ő nyilván figyel az anyag-összetételre, a lábbeli varrásait ellenőrzi, megnézi, hogy vajon feltételezhetően nem csak 1 hónapig tart, hanem tovább stb."
Igen ez a fő ismerve az "én megmondom" típusú szülőknek.
Itt néhányan nem értik: Ha én sem szólok bele, hogy ő mire költ, akkor ő miért szól bele?
Különben minőségi holmikat akarok venni, hogy nem menjen tönkre 2-3 hónap alatt.
Mert te meg gyerek vagy, es siman megveszel egy fuzetet a Christiano Ronaldo feje miatt, holott annak a fuzetnek az arabol vehetsz 5 vastagabb fuzetet.
Megtanit arra, hogyan oszd be a penzt, hogy ismerd fel a jo minosegu termeket, stb.
Inkább veszek egy cipőt 15 ezerért ami bírja, minthogy egy 6 ezreset, ami kitart max egy hónapig. Én még életemben nem dobtam ki pénzt felesleges dolgokra. Ezért van Asus laptopom, logitech hangrendszere, nokia telefonom, lg TV-m, rendes íróasztalom, ledes lámpák, és még hasonlók. Én, egy termék vásárlását nem kétszer, hanem háromszor is átgondolom, nehogy később megbánjam. De amit még mindig értek:
Miért mondja meg, hogy mire költsem a pénzemet? Az én pénzem, én dolgoztam érte, én is költöm el.Gondold el, hogy ha én megmondanám neki, hogy mire költse a pénzét. Pedig ő pont pazarló, de minden sporoló típus. Megveszi a százezer forintos fűnyírót, de benzint nem vesz bele. Vesz nappali garnitúrát, azóta sem lett összerakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!