Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szülő rá bízza a gyermeke...

Ha a szülő rá bízza a gyermekeire a testvérük ápolását gondozását ez tényleg olyan nagy próblémát jelent a testvér számára?

Figyelt kérdés

Olvastam hogy vannak olyan testvérek akik semmiképpen sem vállalnák el testvérük ápolását gondozását ha szegény gyermek sajnos szellemileg fogyatékos ez igaz ?

Mert hát sajnos nem jut elegendő idejük egymásra szerintem ez önző dolog így visszautasítani saját testvérének a gondozását.

Természetesen nem mondom hogy állandóan szüntelenül csak mellette legyenek de azért csak családtagrol van szó nem egy idegen emberről.

Ha én nekem kellene gondozni ápolni egy ilyen testvéremet hát meg tenném nem lennék képes csak úgy magára hagyni aztán lesz ami lesz ez nagy szégyen.

Illő segíteni a szülőket is a testvért is bármekkora is a baj.

Mert mi értelme van annak akkor hogy szeretlek anya apa de hagyjál békén semmi. A család legfőképpen csak egymásra számíthatnak ezért fontos összetartónak lenni.

2017. nov. 3. 09:19
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha gondoztál bárkit is gyere vissza és meséld el a tapasztalataid. Nagy vonalakban feltételezve ne beszélj.
2017. nov. 4. 00:31
 42/44 anonim ***** válasza:
100%

A szülők még élnek, öcsém kollégiumban (vele szoktam beszélgetni), Tündérke még mindig ugyanúgy ragyog a szülők szemében mint régen. Elvégzett egy speci iskolát (8 év elvileg) 12 év alatt, képtelen megjegyezni egy 8 soros verset, nem érti a szorzást/osztást. Most szintén valami speciális varró-szabó tanfolyamra jár (vagy valami ilyesmi), ahol mellette ugyanígy folyik pl a tesi, a matek, az irodalom. Van pasija is, aki már kirámolta a szülők pénztárcáját, de nem rendeznek jelenetet, mert Tündérke... hát, értelmi fogyatékosként nem válogathat szerintük annyira a partnerek közt (ez szép barokkos körmondatokban lett kifejtve).

A szülők tanácstalanok, nem tudják ez után hogyan lesz. Valószínűleg lesz majd egy második szakmája is (kihasználják az ingyenes lehetőségeket), de teljes tanácstalanság, mert speciális képességű gyerekek számára kevés ilyen indul.

2017. nov. 4. 10:38
 43/44 anonim ***** válasza:
85%
Hát igen, ez sajnos sokszor van igy. A rokonságunkban akkor tért észhez az anyuka, hogy nem csak a fogyatékos gyereke seggét kellne nyalni, mikor rajtakapta hogy az megpróbálta megfojtani a csecsemő húgát, mert féltéken volt rá. Addigra a másik gyerekük már elmenekült otthonról- tizenhat éves fejjel- mert mindig a "bátyót" védték, és félresöpörtek érte mindenki mást. Akkor került megfelelő intézetbe a fogyatékos gyerek. DE ez már nem hozta helyre az addig szétcseszett családot.
2017. nov. 4. 11:18
 44/44 anonim ***** válasza:
Évekig gondoztam a nagymamám ezért tudom milyen ha valaki gondozásra szorul. Ha terhes lennék és kiderülne hogy beteg lesz a kisbaba elvetetném gondolkodás nélkül.
2017. nov. 4. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!