Ha a szülő rá bízza a gyermekeire a testvérük ápolását gondozását ez tényleg olyan nagy próblémát jelent a testvér számára?
Olvastam hogy vannak olyan testvérek akik semmiképpen sem vállalnák el testvérük ápolását gondozását ha szegény gyermek sajnos szellemileg fogyatékos ez igaz ?
Mert hát sajnos nem jut elegendő idejük egymásra szerintem ez önző dolog így visszautasítani saját testvérének a gondozását.
Természetesen nem mondom hogy állandóan szüntelenül csak mellette legyenek de azért csak családtagrol van szó nem egy idegen emberről.
Ha én nekem kellene gondozni ápolni egy ilyen testvéremet hát meg tenném nem lennék képes csak úgy magára hagyni aztán lesz ami lesz ez nagy szégyen.
Illő segíteni a szülőket is a testvért is bármekkora is a baj.
Mert mi értelme van annak akkor hogy szeretlek anya apa de hagyjál békén semmi. A család legfőképpen csak egymásra számíthatnak ezért fontos összetartónak lenni.
Szerintem nem csak önzőség lehet az oka. 'Technikai' okai is lehetnek. Pl. ha otthon ápolok valakit egész nap, akkor mikor dolgozom, miből élek meg??? Ha az, akit ápolnom kell szakszerű ellátást igényel, vagy pl. kétszer akkor, mint én, akkor hogyan emeljem, hogyan fürdessen, honnan tudjam, stb.
Nem mindig otthon a legjobb egy betegnek. És sajnos sokszor a munka miatt nem megoldható. Hiába maradok otthon ápolni, ha utána kiraknak, meg kikapcsolják az áramot, vagy nem lesz mit ennünk.
Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz.
Ez nem önzőség, nem önzőség kérdése.
Egy fogyatékos testvér gondozása adott esetben teljes embert kíván, ami azt jelenti, hogy a gondozónak semmi másra nem jut se ideje, se pénze.
Nem lehet családja, nem lehet munkája.
Kedves harmadik válaszoló: köszönöm szépen a válaszodat előre is. igen jól gondolod.
Nehéz dolog az ilyen de meg kell birkózni vele inkább vállalnám a gondozását vagy ha nagyon muszáj lenne Szak emberek segítségét kérném de egyáltalán nem vállalnám a magzat fejlődésének a meg állítását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!