Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szülő rá bízza a gyermeke...

Ha a szülő rá bízza a gyermekeire a testvérük ápolását gondozását ez tényleg olyan nagy próblémát jelent a testvér számára?

Figyelt kérdés

Olvastam hogy vannak olyan testvérek akik semmiképpen sem vállalnák el testvérük ápolását gondozását ha szegény gyermek sajnos szellemileg fogyatékos ez igaz ?

Mert hát sajnos nem jut elegendő idejük egymásra szerintem ez önző dolog így visszautasítani saját testvérének a gondozását.

Természetesen nem mondom hogy állandóan szüntelenül csak mellette legyenek de azért csak családtagrol van szó nem egy idegen emberről.

Ha én nekem kellene gondozni ápolni egy ilyen testvéremet hát meg tenném nem lennék képes csak úgy magára hagyni aztán lesz ami lesz ez nagy szégyen.

Illő segíteni a szülőket is a testvért is bármekkora is a baj.

Mert mi értelme van annak akkor hogy szeretlek anya apa de hagyjál békén semmi. A család legfőképpen csak egymásra számíthatnak ezért fontos összetartónak lenni.

2017. nov. 3. 09:19
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam semmi dicséretre méltót magamról. Csak kérdezek és válaszolok mint bárki más.
2017. nov. 3. 09:53
 12/44 anonim ***** válasza:
95%

Semmit nem mondtál magadról.

Ha itt lenne Chuck Norris, én lerúgnám a fejét - kb ennyit mondtál.

2017. nov. 3. 09:54
 13/44 A kérdező kommentje:
Mert a kérdésre szokás koncentrálni nem a kérdés kiírójára
2017. nov. 3. 09:56
 14/44 anonim ***** válasza:
45%

Látom, sokan említik, mekkora önzőség a szülők részéről egyáltalán világra hozni a sérült gyereket.

Na, akkor mit szóltok a mi esetünkhöz?

Édesapám testvére szellemi fogyatékos (középsúlyos). Egyrészt abban az időben nem volt eszköz a magzat ilyen irányú vizsgálatára (1962), másrészt a születésekor történt komplikációk okozták a bajt: agyvérzést kapott a kitolási szakaszban.

A szüleim 60 körül vannak, nevelik, afféle harmadik gyerekként, és utána ránk, gyerekekre száll majd ez a megtiszteltetés, ha eddig ugyan nem volt a miénk is. Képzelhetitek azt a tehetetlen keserűséget, amit érzek, mikor belegondolok, hogy egy ilyen eset még az én életemet is befolyásolja (ahogy többször szállt át rám a vele járó felelősség eddig is, a szüleim távollétében, stb). Azért, mert '62-ben a nagymamám így járt.

A nagybátyám nem igényel intézeti elhelyezést, önálló, de gond az van vele, tekintve hogy kb egy 5 éves gyerek szintjén van sok dologban.

Gondolkodom rajta, hogy mennyire tudom és akarom az életem alárendelni a helyzetnek, de hogyan lehetne a szüleimet is megtisztelni azzal, hogy nem szabadulok meg a terhüktől. Hiszen rokonom nekem is.

Nehéz ügy, a megoldás meg néha nem annyira könnyű, mint rákenni a szülőkre, oszt csók. Ha már megszületett, akkor valakinek vinnie kell a terhet.

2017. nov. 3. 10:05
 15/44 anonim ***** válasza:
96%
Igen, de te nem csak kiírtál egy kérdést, hanem ítélkezel és magadat élteted. Nem látod, ez milyen undorító? Nem vagy abban a helyzetben. A világ legkönnyebb dolga kijelenteni, hogy ELMÉLETILEG mit tennél.
2017. nov. 3. 10:05
 16/44 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hozzászóló: Megértem egyáltalán nem lehet könnyű feladatod.

Sok sikert kívánok és boldogságot kívánok az egész családnak! Ha olvasod. 😊

2017. nov. 3. 10:08
 17/44 A kérdező kommentje:
Bocs utolsó előtti hozzászólóra gondoltam.
2017. nov. 3. 10:09
 18/44 A kérdező kommentje:
Nem akartam rosszat kérdezni senkit sem akartam zaklatni! Én sem vagyok teljesen egészséges ember mert sajnos így születtem ez ellen nincs mit tenni a matekból például szinte nulla vagyok. A mechanika szakhoz nem értek hiábavaló volt az a 4 év de ez van van amiről nem én tehetek. Ilyen az élet.
2017. nov. 3. 10:12
 19/44 A kérdező kommentje:
De azért kijártam végülis a középsulit.
2017. nov. 3. 10:14
 20/44 anonim ***** válasza:
94%

Köszönöm a jókívánságot, kérdező. Igyekszünk a családdal a legjobb forgatókönyvet kidolgozni. És mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a nagybátyám tényleg nem szorul 24 órás felügyeletre, ráadásul makkegészséges, így orvosira sem. Így csak a feladatokat kell úgy elosztanunk, hogy senkit ne terheljen aránytalanul a dolog.

Bízom benne, hogy minden rendben lesz, de néha nagyon elszomorít a helyzet.

2017. nov. 3. 10:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!