Megőrült a fiam. Mit tehetnék?
A fiam elhagyta a feleségèt és az unokàmat egy fiatal lányért, próbáltam vele beszélni de meg se hallgat. Ráadásul másik országba költózótt.
Soha nem volt ilyen, mindig a családjáért èlt. A menyem is mindig mindenben támogatta.
Nem bírom végignèzni hogy tönkre teszi a családjàt.
Mit tanácsolnàtok?
ja, és a vicc az, hogy a "
Hogy mit tegyel? Pszichologia. Kezdd el szapulni a menyed, meg hogy milyen jol tette, hogy vegre otthagyta azt a "harpiat", stb stb, puszta dacbol tabort fog valtani :)" valószínűleg tényleg működhetett volna - most már nemigen, hogy már külföldön építik a saját életüket az új párjával, de amíg itthon volt...
Emlékszem, nálunk is benne volt jócskán a robbanásban, hogy az anyám beállt az ex meg a gyerek mellé engem ekézni. Mindig is képtelen volt felfogni, hogy ami neki a az álom-család, az nekem kb a rémálom, úgy nem akartam sose élni. Ha anno mellém állt volna, lehet, hogy lehetett volna találni valami kompromisszumot, nem lett volna az egyetlen kiút az egész klántól való radikális megszabadulás. (amit azóta is életem legjobb lépésének tartok, pedig nem tegnap volt:))
" a hazassag es kulonosen a gyerekvallalas FELELOSSEG ES KOMPROMISSZUMOKAT IS KOVETEL" - ez pontosan így van. DE, a kompromisszumok alapja, hogy legen alapelv, amiben egyetértenek, pl. hogy egy családban nincs első meg utolsó, mindenki egyformán fontos.
Aki úgy akar "kompromisszumot kötni", hogy "de a gyerek az első, és neked az a kötelességed, hogy..." azzal viszont nem lehet kompromisszumot kötni, azt csak eradikálni lehet, mert kompromisszum-képtelen.
54: nincs semmi baj az "én már anyucika vagyok, nekem már a gyerek az első" hozzaallassal, ha a ferfi is ugy gondolja, hogy o mar apa, es neki a gyerek az elso.
Csak akkor van gond, ha barmelyikuk az a tipus aki kepes a gyerekre feltekenykedni.
#56, valóban, semmilyen hozzáállással sincs gond, ha mindketten ugyanazt gondolják. Csak hát ritka az ennyire tökéletes párválasztás, pláne elsőre. (többnyire az ember még önmagáról se tudja, hogy hogy fogja gondolni, amíg meg nem tapasztalja)
Az viszont biztos, hogy senki sem szabhatja meg - és senki sem tudja megszabni - hogy egy másik ember mit hogyan gondoljon.
Látod, ezért is egyértelmű, hogy jobb, hogy ez a pár külön ment, szóval anyuka csak ne kavarjon semmit, bármennyire is nehezére esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!