Mit lehet tenni azzal, hogy megőrült?
Az apám teljesen megváltozott. Nem is ismerek rá. Mindig is könnyen befolyásolható volt, de a mostani énje a legrosszabb. Normálisan beszél velünk, de kb mindenről megváltozott az addigi szenlélete, oltári hülyeségeket beszél, szóval teljesen elment az esze.
Folyamatosan a neten lóg, a képeit posztolgatja, nekünk is mutogatja folyamatosan, tőlünk meg sem kérdezi hogy vagyunk. Hihetetlenül önző emberré vált. Rossz látni, hogy ilyen ember. :(( Komolyan, mintha nem is az apám, hanem egy másik ember lenne. Egyébkènt idővel mindig változott, de sajnos negatív irányban, de most ez a legrosszabb.
Ezzel mit lehet kezdeni? Beszéljek vele, hogy ez nem normàlis?
Mit tanácsoltok?
"Folyamatosan a neten lóg, "
A diagnózis:Függőség, menekülés valami elől, pótcselekvés.
Nehéz ezen segíteni, mert a net-függőség az addiktológusok szerint olyan erős, mint az alkohol-függőség. Egy jobb érzés reményében menekül oda, ahol"megszűnnek a gondok", de kijózanodva mélyebbre esik, rosszul érzi magát és kezdi elölről a mókuskerék pörgetést. Természetesen a gondok, bajok maradnak, csak tetéződnek a károkkal, amit okoz, családtól kiszakadás, alkoholnál májkárosodás stb.
Valahogy meg kellene próbálni a valósághoz visszahívni- Kirándulni hívjátok, vagy 2-3 napra utazzatok el.
"tőlünk meg sem kérdezi hogy vagyunk."
Te kérdezed tőle : hogy érzed magad, apám?
És kérdező, ezenkívül, amit írtál: Te hogy érzed magad?
Köszi 4-es a választ.
Igen, én érdeklődni szoktam felőle, sőt kb most már inkább csak én hívom őt, ő már ritkán. Amúgy már régen elváltak a szüleim.
Tudom, hogy nem boldog és nem is értem miért kell megjátszania magát.
"miért kell megjátszania magát"
Nem akar a gondjaival rátok terhelni. Menekülés lesz ez. Elhanyagolt, magányos emberek, akikkel éreztetik, hogy fölöslegesek a világban- a net előtt ülve úgy érzik, mégis érdekes a véleményük, a meglátásuk. De sajnos a virtuális világ illuzórikus, azt vesszük belőle, amit a lelkünk igényel, egy kis figyelmet... (van munkája? hány éves?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!