Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anyám...

Mit csináljak, ha anyám lehetetlenné teszi, hogy igényes legyek?

Figyelt kérdés

Két szobás panellakásban élünk (+konyha/fürdő/előszoba/kiskamra) 4-en (nevelőapám/anyám/húgom/én+3 kutya)

Egy kutya a mi szobánkban van és a két kicsi az anyámék szobájában. Ez a kutya rettenetesen összeszőröz mindent. Minden nap pórszívózni kell amiért folyton kapom a leszidást. Ez a legkisebb dolog.

A nagyobb probléma a fürdéssel/zuhanyzással van. Régebben egy héten egyszer volt mikor meg kicsi voltam és nem tudtam úgy kiállni magamért illetve nem tudtam hogy ez nem normális akkor két hétben egyszer ha fürödtünk. Fogat mosni is a bátyám tanított meg. Mindig úgy kell időzítsem a hajmosást/zuhanyzást hogy ne lássák és ez nagyon kellemetlen nekem. Persze van nedves törlőkendő amivel reggel megtörlöm magam de az nem olyan. Tegnap kiröhögött amiért ki van szedve a szemöldököm mert nem volt éppen kifestve és úgy vékonyabb. Magamnak kellett 14 éves korom óta szedni és igen, néha elb*asztam a formát meg ilyesmi de nekem ez így is önbizalomromboló.

Ruháim sincsenek rendesek. Minden nadrágom nagy rám mert alacsony vagyok. Fenékben bő, az alját fel kell tűrni mert csak az van amit ismerősöktől kapunk vagy turkálóból. Persze lehetnek ott is jó cuccok én nem vetem meg, de ez túlzás ami nálunk van. (És akkor még a húgom tisztálkodásra szoktatását nem is említettem)

Értem én, hogy a vízszámla nem olcsó mulatság és azt is, hogy "költözzelhanemtetszik" de mégis...

17/l

2017. szept. 29. 19:50
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
70%

Amit írsz az nem középosztály hanem szegénység: panel, vízszámlán spórolás, turkálós ruhák.

Én elmennék kollégiumba. Apukádról nem írtál. Hozzá nem tudnál költözni? Három kutya nagy kertes házban is sok, nem egy 50 m2 panellakásban.

2017. szept. 29. 23:34
 32/53 anonim ***** válasza:
90%
Tényleg egy tanároddal kéne beszélni, hátha tud valami megoldást.
2017. szept. 29. 23:59
 33/53 anonim ***** válasza:
93%

Elolvastam a sok valaszt, nem igazan kapsz bennuk hasznos tanacsot, csak vita vita hatan.

Amit en tennek, egyszeruen csak minden nap lezuhanyoznek, nagyon nagyon gyorsan, ot perc alatt. Akarmit szolnanak hozza, elengednem a fulem mellett. Vagy mondanek annyit, hogy "anya, ramszoltak az iskolaban hogy budos vagyok" es nem vitatkoznek vele tovabb. A gunyolodast elengednem a fulem mellett, szortelenitest meg hajmosast akkorra idozitenem mikor nincsenek otthon. Magyaran alkalmaznam a "kutya ugat karavan halad" technikat. Csak tennem a dolgomat akarmit mondanak is. Agyoncsapni csak nem fognak azert mert minden nap tisztalkodsz. A ruhak ellen nem sok mit tudsz tenni, max valahogy atalakitod oket, vagy megveszed magadnak ami nagyon kell ha van valami diakmunkad.

De a lenyeg az, hogy ne engedd belul magad elbizonytalanitani mert te higenikusan es tisztan akarsz elni, jol kinezni, mert neked van igazad. De ne veszekedj veluk, mert meggyozni oket ugysem fogod, csak az energiadat pazarlod.

2017. szept. 30. 01:38
 34/53 anonim ***** válasza:
35%

Nálunk 2 kutya van, egy 30 kilós és egy 10 kilós. Minden nap nettó 5 perc alatt felporszívózok és kevés olyan nem kutyás lakás van, ami tisztább mint a miénk. Általában aki szerint kutyával együtt élni nem higiénikus az olyan lakásban él, hogy kifelé törlöd le a cipőd...😉 Sőt, mondok durvábbat, én együtt is alszom a kutyámmal, soha semmi bajom nem volt.

Furminátor nagyon jó a kutyaszőr ellen, eleinte 2 naponta, majd elég hetente egyszer használni. Figyeld, hogy megfelelőt vegyél, van hosszú és rövid szőrre is.

Én is azt tenném amit az utolsó mond, bemész a fürdőbe, és 5 perc alatt elintézed amit kell, minden nap. Hajat mosni tényleg elég heti egyszer, akkor kevésbé is fog zsírosodni/korpásodni. Azt el tudod intézni a heti egy "engedélyezett" fürdés idejében. A lavor is jó megoldás lehet, abban tudsz mosdani/borotválkozni. Bird ki még egy kicsit, aztán amint lehet költözz koliba vagy albérletbe!

2017. szept. 30. 08:20
 35/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem ezeket a lokális fürdéseket. Ha tényleg csak azt mosnám, ami minden nap "izzad", koszolódik, akkor megmosnám az arcom, a nyakam, a kezeim, a hónaljam, a melleim, az intim részeket, a combjaim, meg a lábaim. Ennyi erővel be is állhatok a zuhany alá. :D
2017. szept. 30. 11:00
 36/53 anonim ***** válasza:
97%

'Régen se fürödtek minden nap'

Ja, meg régen volt pestis is, meg kolera meg tífusz. Undorítóak vagytok, a kérdező anyjával együtt.

2017. szept. 30. 11:44
 37/53 anonim ***** válasza:
100%

Nemreg mutottek es olyan lehetetlen helyen vannak a varratok, hogy eselytelen zuhanyozni. Az orvos mondta, hogy 3-4 napig ne erje viz, inkabb ne tisztalkodjak, csak ne nyiljon fel a varrat.

Rosszul is voltam, egesz nap aludtam. Haat, negy nap utan ennek ellenere volt bukém...

Igy belefert, hogy egesz nap agyban voltam es csak a ferjemmel talalkoztam, aki az orvos miatt ertette a tisztalkodas hianyat. De tenyleg budos voltam mar, hiaba nem csinaltam mast az alvason es az evesen kivul.

2017. szept. 30. 14:52
 38/53 Mansour ***** válasza:
0%
Nem gondoltam volna, hogy ennyi gyorsan megbüdösödő ember van!
2017. szept. 30. 15:28
 39/53 anonim ***** válasza:
93%
38-as neked baj van a szaglásoddal, azért nem gondolhattad.
2017. szept. 30. 16:30
 40/53 anonim ***** válasza:
100%
Na igen: hogy ki mennyire büdös, meg hogy ki mennyire érzi a mások és a saját büdösségét attól erősen függ, hogy dohányzik-e az illető...
2017. szept. 30. 18:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!