Mit csináljak, ha anyám lehetetlenné teszi, hogy igényes legyek?
Két szobás panellakásban élünk (+konyha/fürdő/előszoba/kiskamra) 4-en (nevelőapám/anyám/húgom/én+3 kutya)
Egy kutya a mi szobánkban van és a két kicsi az anyámék szobájában. Ez a kutya rettenetesen összeszőröz mindent. Minden nap pórszívózni kell amiért folyton kapom a leszidást. Ez a legkisebb dolog.
A nagyobb probléma a fürdéssel/zuhanyzással van. Régebben egy héten egyszer volt mikor meg kicsi voltam és nem tudtam úgy kiállni magamért illetve nem tudtam hogy ez nem normális akkor két hétben egyszer ha fürödtünk. Fogat mosni is a bátyám tanított meg. Mindig úgy kell időzítsem a hajmosást/zuhanyzást hogy ne lássák és ez nagyon kellemetlen nekem. Persze van nedves törlőkendő amivel reggel megtörlöm magam de az nem olyan. Tegnap kiröhögött amiért ki van szedve a szemöldököm mert nem volt éppen kifestve és úgy vékonyabb. Magamnak kellett 14 éves korom óta szedni és igen, néha elb*asztam a formát meg ilyesmi de nekem ez így is önbizalomromboló.
Ruháim sincsenek rendesek. Minden nadrágom nagy rám mert alacsony vagyok. Fenékben bő, az alját fel kell tűrni mert csak az van amit ismerősöktől kapunk vagy turkálóból. Persze lehetnek ott is jó cuccok én nem vetem meg, de ez túlzás ami nálunk van. (És akkor még a húgom tisztálkodásra szoktatását nem is említettem)
Értem én, hogy a vízszámla nem olcsó mulatság és azt is, hogy "költözzelhanemtetszik" de mégis...
17/l
"de így se telik fél órába max az egész." -hát nyalván fél óra zuhanyzást szóvá fognak tenni.
Próbálj velük valami egyezségre jutni-mondjuk minden nap 5 perc, és a vizet elzárod amíg leszappanozod magad.
A nadrágjaid alját vard föl, vagy kérj meg egy ismerős anyukát, nagymamát hogy varrja föl neked.
A kutyáktól minél hamarabb próbáljatok meg megszabadulni, nem oda való ennyi kutya.
Egy család akkor tart 3 kutyát, hogyha szeretik őket. Az olyan tanácsnak, hogy szabaduljatok meg a kutyáktól, nincs értelme.
Szerintem zuhanyozz le minden nap, pár perc alatt, és a hosszan tartó "pancsikolós" akciókat próbáld meg olyankorra időziteni, amikor egyedül vagy otthon. Abban az életkorban vagy, amikor szeretnél minél csinosabb, illatosabb lenni, ez teljesen normális, ráadásul vannak napok, amikor egy nő akár ötször is szeretne zuhanyozni... . A ruhák ügyében beszéld meg anyukáddal, hogy szeretnél te is ott lenni a turkálóban, remek darabokat lehet ott kifogni. Mit jelent a középosztály? Mennyi a család összjövedelme? Egy kétszobás panel elég szűkös 4 embernek és 3 kutyának. A kutya alhatna szerintem az előszobában is. A mindennapi porszivózás pedig egy ilyen "népsűrűségű" lakásban kutyák nélkül is szükséges lenne szerintem.
A hugodnak te is segithetsz, nem tudjuk, mennyivel fiatalabb nálad, de ugyis eljut abba az életkorba, amikor már ő is "piperészkedni" fog, még akkor is, ha nem lett erre nevelve. Elég nagy gond, hogy anyukád nem foglalkozik ezzel a kérdéssel.
Két 32 kilós kutyám van, havonta átlag 25E a tartásuk. A tiétek sem kerülhet többe. Persze, tudnának raja spórolni, de egy középosztálybeli családnak nem nagy kiesés ez az összeg. Szóval a higiénia hiánya nyilván nem ennek a számlájára írható.
Szerintem is kevés a heti egy fürdés, a napi tisztálkodás híve vagyok. Apám is mindig azt mondta, hogy elég két naponta. Anyám meg én sosem értettünk vele egyet, és bár apám olykor megmorogta, hogy minek minden nap, de azért tiltva nem volt.
Neked, kedves kérdező konkrétan meg van tiltva? Sehogy sem tudod velük kialkudni a napi zuhanyzást? Azért már nem vagy gyerek, csak megértenék, hogy te több tisztálkodást igényelsz, nem?
"A fürdéssel kapcsolatban, lehet, hogy ezért megköveznek, de szerintem elég hetente egyszer."
De egy okádék szutyok állat vagy, már megbocsáss.
Lehet, hogy te nem érzed a saját testszagodat, de biztos lehetsz benne, hogy mindenki más érzi, és megbeszélik a hátad mögött, hogy milyen egy büdös görény vagy.
Nem csodálkoznék, ha egymás között csak Túrós Rudinak hívnának.
Egyébként áruld már el, hogy mihez kezdesz azzal a rengeteg szabadidővel és pénzzel, amit a napi fürdésen spórolsz meg?
A zuhanyozast mar leirtak.
A nagy kutyaval kapcsolatban: minden nap a setahaz vigyel egy kutyakefet es kefeld at a bundajat. Kevesebb szor fog a lakasban kihullani. (A kikefelt szort dobd a kukaba)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!