Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl igényes lennék?

Túl igényes lennék?

Figyelt kérdés
Az emberi kapcsolatok területén egyre többször tapasztalom az egymásra való figyelés, törödés hiányát, vagy hiányosságait. Ez alatt azt értem, hogy a legtöbben az elfoglaltságukra (sok a dolgom stb.) hivatkozva hanyagolják a másikat. Fura, én sosem voltam annyira elfoglalt, hogy a társam, barátaim, családtagjaim visszautasítsam ilyen ürüggyel. Ha sokszor hallom hogy túl elfoglalt az illetö, és azért sza.ik a fejemre, akkor elkezdek távolságot tartani, és ha úgy van, akkor megszakítom a kapcsolatot. Nem arról van szó, hogy azt szeretném hogy éjjel-nappal velem foglalkozzanak (hiszen mindenkinek van dolga, ami természetes) hanem arròl, hogy pl 1-2 mondat után ne az legyen hogy nem érek rá, sok a dolgom. Azt tapasztaltam, hogy ha az ilyen embereknek "olyanjuk van" akkor pontosan ök követelik ki a figyelmet. Most "ráèrnek" érj rá te is. Annyira egyoldalú ez, hogy nekem ez nem fér bele. Túl igényes lennék?
2013. júl. 13. 09:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem nem vagy túl igényes!

Szomorú igazság, hogy aki nem keres annak nem hiányzol...

Megtapasztalom én is sokszor, hogy az a kifogás, hogy sokat melózok, fáradt vagyok stb...

Csak nekem nem megy a lekoptatás, akiket a barátomnak tartok azokat szeretem. És akit szeretek attól nehéz megválni....

Most is éppen egy ilyen szituációban vagyok..

Valakinek vártam már 4 napja hogy, írjon de nem írt. Mert sok a dolga.

Szerintem pedig ha fontos a másik csak belefér már annyi, hogy, hogy vagy... Pedig az elmondása szerint fontos vagyok...

De szerencsére azért vannak olyan barátaim akik mindig ott vannak mikor szükségem van rájuk. És Ők is mindig számíthatnak rám!

2013. júl. 13. 09:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Ismerös a helyzet. Én már nem várok napokig hogy rám írjon bárki is. Két napig nem ír, és törlöm is, majd egy nap elteltével tiltom. Ugyanis ha pl fáj a fejem (gyakran van sajnos migrénen) akkor is én képes vagyok türelmesen meghallgatni a másikat. Volt hogy hajnali kettöig hallgattam valakinek a mondanivalóját. Pár nap mulva nekem lett volna szükségem arra, hogy a másik fél segítsen, tanácsot adjon valamiben. A válasz az volt hogy sok a dolga, nem ér rá. Ok, semmi baj. Vártam estig, semmi válasz, akkor úgy döntöttem "kukába" az illetövel. Nem hiszem el hogy reggeltöl este 10-ig valaki nem ér rá negyed órára. Szóval kuka.
2013. júl. 13. 10:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez te vagy. Mások meg mások.

Én olyan vagyok, mint akiket itt leírtál. Annyira egyszerű megértened! Az én listámon nem mások állnak az első helyen, hanem én.

Ha migrénem van, fetrengek az ágyba, és eszembe sem jut visszaírni, nemhogy cseverészni!

Ha elfoglalt vagyok nem fogok felmenni chatelni, vagy telefonálgatni, hanem törődöm a magam dolgával, hogy minél hamarabb kész lehessek és foglalkozhassak az emberi kapcsolataimmal. Vagy mondjuk pihenjek, ami nekem nem a chatelés.

2013. júl. 13. 14:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Én azt hiszem, olyan vagyok, mint te, kérdező és hasonló a problémám. Én is végig hallgatok mindenkit, mert egyszerűen érdekel, mi zajlik körülöttem és érdekel mások élete is, meg más emberek gondolatai. Ha migrénem van, vagy rosszul vagyok, akkor persze nem tudok csinálni semmit, csak szenvedni, de akkor megírom, hogy később visszajövök, csak lepihenek egy kicsit. És vissza is megyek. Annak nem írok vissza, aki engem nem érdekel. Viszont vannak furcsa emberek, akiknek nem igazán lehet adni a szavára, ők néha felbukkannak, néha eltűnnek. Ilyen is volt már velem. Én nekik is örülök, jobb társaság híján. Viszont amit egy barátom csinált az elmúlt időben, az nálam teljesen kiverte a biztosítékot, annyira, hogy már nem is keresem. Mindig lerázott azzal az indokkal, hogy nagyon elfoglalt, sok a dolga, nem ér rá, erre lebukott, amikor véletlenül összefutottam vele és egy ismerősével beszélgetett, hogy akkor hétvégén találkoznak. Akkor próbáltam őszinteségre bírni, hogy legalább mondja meg nyíltan, ha nem kér a társaságomból, de továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy ő nagyon elfoglalt. Hát jó, hittem neki. Erre összefutottunk még egyszer, de akkor már vele volt a haverja és arra nem volt képes, hogy megkérdezze, hogy vagyok. Együtt mentünk az úton egy darabig, de hozzám se szólt, csak a haverjához. Utána már én se kerestem, volt jobb dolgom is. Most megint összefutottunk párszor és azt mondta, gondolt rám, hát persze:D Megint találkozgattunk, de akkor már csak pótlékként tekintettem rá igaz barát helyett jobb társaság híján. Egyszer magam alatt voltam és írtam neki, hogy jó lenne beszélni valakivel, de nem, ő elfoglalt. Majd ír, hogy mikor jó. Hát jó. Vártam, eltelt egy hét, kettő, már egy hónap lassan, talán kettő is... de engem már nem érdekel ez az ember. Lehet, nekem is törölnöm kéne, mert nyilvánvaló, hogy nem kér belőlem. Nekem meg már elegem van a nemtörődömségéből és a hazugságaiból.
2013. júl. 13. 16:22
 5/5 anonim ***** válasza:
A lelki igény is igény.Ezekhez képest sokan csak a külsőségek rabjai. Ők nem akarnak semmit adni, de te add oda magad egészen. Mintha felfeslett volna az emberi kapcsolatok szövedéke mindörökre, így csalódottságom végtelen. Valójában szinte minden ún. barátomban csalódtam így vagy úgy, kihasználásra ment az egész. Egy srácban nem, ő jóval fiatalabb tőlem, most 2000 km-re lakik. Ő a bajban is úgy segített, mint egy igazi testvér (sem).
2017. nov. 7. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!